fbpx
Foto:
otwn
16. december 2022

10 idéer til julegaver: Giv oplevelser i Odense

artikel
 | 
Skrevet af:
Mie Haapanen
Journalist på Otown

10 idéer til julegaver: Giv oplevelser i Odense

Del artikel:

Med under 10 dage til juleaften skal de sidste julegaver handles og pakkes ind. Eller måske er du ikke kommet i gang med julegaverne endnu? Hvis du mangler inspiration til årets gaver, så læs med her! Vi har samlet 10 idéer til julegaver, der byder på oplevelser i Odense.

Tinderbox-billet

Kender du en, der elsker festivaler? Så kan en billet til næste års Tinderbox festival helt sikkert glæde vedkommende. På festivalens hjemmeside kan man købe den fulde festivalbillet eller et gavekort, hvor man helt selv kan vælge beløbet. Næste års kæmpe fest i Tusindårsskoven byder på navne som Red Hot Chili Peppers, Maroon 5, Tobias Rahim og Jada.

Creative Space

Hos Creative Space på Amfipladsen finder du en kreative oase, der oser langt væk af hygge. I deres café kan du male dit eget keramik og nyde en god kop kaffe imens. Giv en du holder af et personligt gavekort, hvor du inviterer på en hyggelig, kreativ eftermiddag. Gavekort til Creative Space kan også købes på deres hjemmeside.

Escape room

Har du en ven eller et familiemedlem, der elsker at prøve kræfter med mysterier og gåder? Så kunne en tur i escape room være en sjov oplevelse at give i gave! I Odense finder du flere steder, der faciliterer escape rooms. Det er en fed gave, der byder på en sjov oplevelse sammen.

Vinsmagning for begyndere

Nelle’s inviterer til vinsmagning d. 20. januar 2023, og der er stadig billetter til begivenheden. Forkæl nogen du holder af med en lækker aften på Nelle’s Odense Teater, der byder på smagning af seks forskellige hvidvine. 

Spiseoplevelse i Odense

2022 har i den grad været året, hvor nye spisesteder er kommet til i Odense, og det gastronomiske niveau er højt. Kender du en, der vil blive glad for en hyggelig aften med god mad og vin? Så er en aften i gastronomiens tegn en oplagt gaveidé. Vi giver her tre anbefalinger:

En aften hos Det Glade Vanvid byder på appetizers, tre serveringer, bobler og gode vine – alt sammen fra 499 kr. Hos Brasserie Bordeaux kommer du en tur til det franske køkken, hvor du kan vælge deres tre-retters tavlemenu eller selv sammensætte din menu ud fra deres skønne menu. Sidste anbefaling herfra er Restaurant Vestergade. Her får du for 215 kr. en skøn tre-retters menu og en dejlig aften i hyggelige omgivelser.

julemarkeder-otwn
Foto: otwn

Årskort til Museum Odense

Gaven til Odenseaneren, der har alt? Hvad med et årskort, der giver adgang til timevis af kulturel underholdning? Lige nu kan du købe et årskort til Museum Odense for 395 kr. (prisen stiger fra 1/1 2023). Årskortet giver adgang til H.C. Andersens Hus og Barndomshjem, Den Fynske Landsby, Møntergården og Carl Nielsens Barndomshjem. Der er mange spændende kulturelle oplevelser i vente med et årskort til Museum Odense!

Sejltur i Odense havn

GoBoat er kommet til Odense havn, hvor du fra april til september kan være kaptajn på egen båd. Glæd en du holder med et gavekort til sjove oplevelser på vandet. Der kan være op til otte mennesker i en båd, og det er muligt at tilkøbe snacks og drikkevarer til turen.

Lidt til de yngste

Der er selvfølgelig altid de størst og mest populære legetøjsbutikker, men i Odense har vi også lokale ildsjæle, der hver dag gør deres bedste for at udvikle vores yngste og sætte fokus på kreativitet. Her er blandt andet Crateit, som har puslespil, vendespil og små figurer i træ, som man kan selv skal farvelægge og samle. Derudover finder Rotoy, der har lavet en lille robot, som tager de 9-12-årige med på eventyr hvor de blandt andet lærer om kodning. Bliver vi i den boldgade, så har virksomheden Guldastronaut haft succes med at implementere deres lærebøger og legetøj i institutioner landet over, hvor de både underviser pædagoger og lærere samt deltager i legen med børnene.

Madkursus hos Alfred & Kamilla

I januar, februar og marts afholder kokkehuset Alfred & Camilla pizzakurser. Tag din ven, kæreste eller familie under armen til nogle hyggelige timer, hvor I lærer noget nyt, griner og spiser lækker pizza i hyggelige omgivelser. Prisen er 349 kr. pr. person, og billetterne kan findes via link på deres Facebook side.

Tag plads på tribunerne

Mangler du julegaven til en sportselsker? Hvad med at købe billetter til næste års kampe? Tag ud og støt de stribede fodbolddrenge fra OB, de gale Bulldogs på isen eller de seje damer fra Odense Håndbold, som lige nu endnu ikke har tabt en kamp i denne sæson hverken hjemme i ligaen eller i Champions League. Der er allerede masser af kampe på programmet allerede fra januar. 

Vi håber, at I kunne bruge vores tips til julegaver. Rigtig glædelig jul

Mest læste nyheder

 | 
Tidligere på sommeren åbnede mikro-bageriet Grain Bakery på Vesterbro. Manden bag det utraditionelle bageri hedder Kasper Skov, og han både bager og sælger brødet selv i den lille butik. Interessen for surdejsbageriet har været stor lige fra starten, og de glade kunder står trofast i kø udenfor, når Kasper åbner dørene.
 | 
Kaffebaren Nelle's har sammen med en gæst givet Odense en gåklub.
 | 
Tarup Center huser Fyns største garnbutik, et verdensomspændende undertøjsbrand, en slagter med enestående delikatesser fra Odense og USA, en pub med plads til det hele og meget mere.
 | 
Hvad der startede som en trang til at genopleve en nostalgisk følelse fra nullerne er i dag blevet til et....

Tags:

Spændende relaterede artikler

 | 
Hvis du mangler et godt overblik over de forskellige koncerter, der spilles i Odense hen over marts-måned, så skal du læse med lige her.
 | 
Dyk ned i genbrugsscenen, hvor hver genbrugsbutik fortæller en historie af genfundne skatte, bæredygtige valg og støtte til gode initiativer.
 | 
Hvis du mangler et godt overblik over de forskellige koncerter, der spilles i Odense hen over februar-måned, så skal du læse med lige her.
artikel
 | 
Til det nye efterårssemester kunne de studerende på journalistik på SDU i Odense vælge et nyt fag i klimajournalistik, for at øve sig i klimavinkler på forskellige emner.