fbpx
Del artikel:
Lyt til artikel
Skrevet af:
Lisette Olesen
Journalist på Otwn

100 ÅR MED OST: Ostebryllupskage, skud fra en modstandsmand og vilde ostenørderier

I dag hylder hele verden osteelskere. Det er nemlig International Cheese Lovers Day i dag. En butik, der hylder osteelskere hele året er Nørregades Ostehandel - Producenten.

Igennem et helt århundrede har ostebutikken serviceret ost i alverdens former og smage fra forskellige nationaliteter til osteelskere over hele landet.

I februar fejrer butikken sin 100- års fødselsdag. Spørger man Ole, Kim og Mette, der dagligt står bag ostedisken, tager Producenten gerne 100 år mere – selvom biksen har haft sine udfordringer igennem tiden.  

- Under 2. verdenskrig blev den daværende ejer skud i benet af modstandsbevægelsen, da han sympatiserede med tyskerne. I dag er vores største trussel vejarbejdet i forbindelse med letbanen samt betalingsparkeringen. Letbanebyggeriet har allerede kostet os en million i omsætning, fordi kunderne har svært ved at komme til butikken. Vi frygter, at betalingsparkeringen vil true vores kundeflow, fordi folk skal betale for at parkere de 15 minutter ved Nørregade. Men vi giver ikke op, lyder det fra Kim Møller, der fortæller, at Producenten skruer op for kreativiteten, når det kommer til ost.

Udover at sælge ost laver Producenten også tapas, sandwicher med brød, der har fået et lille ”ostebad” samt bryllupskager lavet af skæreoste og smøreoste.

- Vi er de eneste i landet, der laver den slags bryllupskager. Vi er altid klar på at være kreative, siger Kim, mens han triller sine oste ind på lageret.

Lige nu er Producenten i fuld gang med at forberede butikkens fødselsdag. Selvom ostebutikken fejrer den runde dag hele året med et hav af konkurrencer, ostetilbud, smagsprøver og andre lækkerier, så har de alligevel et par overraskelser i ærmet, som du kan opleve i februar.

Artist of the week

Julius Holmgaard

Julius studere på UCL og er på nuværende tidspunkt i gang med et praktikforløb hos Tokerød +, hvor han sidder som UX-designer og laver flotte mock ups. I hans fritid bruger han blandt andet sin tid på at tegne skæve illustrationer

 

 

artikel
 | 
Der er lutter smil og glade dage, når du træder ind i Custom Raw-butikken i Nørregade, og det er lige netop den stemning, som ejeren af butikken, Kasper, gerne vil skabe.