fbpx
Del artikel:
Lyt til artikel
Skrevet af:
Lisette Olesen
Journalist på Otwn

Lige nu afholder Odense Esport Fynsmesterskaberne i esport. Men vidste du godt, at Odense faktisk har en af Danmarks førende esportsorganisationer. Hos Odense Esport kan alle gamere og esports-elskere kan være med uanset niveau.

Klokken 12.00 starter kampene. Over 100 børn og unge dyster i dag i computerspillene Counter-Strike, FIFA og League of Legends til Fynsmesterskaberne i Esport. Deltagerne i det fynske mesterskab er eports-passionerede børn og unge fra fynske skoler og små foreninger.

Bag Fynsmesterskaberne i Esport, finder du Odense Esport. Elsker du at game og vil du gerne løfte dit gaming-niveau højere op, så skal du tjekke Odense Esport ud.  

Selvom Odense Esport ikke kan sammenlignes med organisationen Astralis, der er verdenskendt for deres Elitehold, er Odense Esport faktisk en af Danmarks førende Esports organisationer. En organisation, der laver et hav af oplevelser for gamere og esportselskere.

En kæmpe gamerlegeplads

Elsker du at spille Counter- Strike, FIFA, Legends of Legends mm., så tjek Odense Esport ud. Hos Odense Esport kan du nemlig udvikle dig, spille på eliteplan eller have nogle hyggelige stunder sammen med andre gamere.

Udover at Odense Esport tilbyder træning, så laver organisationen også et hav af gamer-events rundt omkring i landet. Det kan være alt fra medarbejderdage og børnefødselsdage til kæmpe LAN- fester, hvor flere dyster imod hinanden. Fynsmesterskabet i Esport er en af de mange events, som Odense Esport laver.

-Vi tror på, at Esport udvikler sig og at efterspørgslen for fysiske events vokser. Esport foregår jo online. Men her laver vi et fysisk event, hvor man sidder i samme rum og spiller. Modsat andre sportsgrene kan esport samle forskellige aldersgrupper. Fx kan en tiende klasses elev deltage i finalen sammen med en 19-årig gymnasieelev. forklarer Odense Esport.

Odense Esport fortæller, at de arbejder på, at der kommer flere gamerevents i Odense. I dag er det Fynsmesterskabet som bliver afviklet. Dette betyder, at der lige nu på Kottesgade 2 står over 30 gamercomputere klar til at modtage mesterskabets 100 finalister. Finalisterne kommer bl.a. fra Tommerup Efterskole, Glamsdalens Idrætsefterskole, Faaborg Esport, UngOdense mm. Spørger man sidste års vinder af mesterskabet, så er Fynsmesterskabet i Esport en vigtig anerkendelse for dig, der gerne vil gøre karriere i gaming-universet.  

Symbol på talent

Sidste år blev 28-årige Mathias Høck Fynsmester i at spille fodboldspillet FIFA. Han har spillet FIFA siden år 2002, hvor han fik sin første PlayStation.  

-Jeg fandt hurtigt ud af, at jeg var ret god til spillet, da jeg udspillede mine venner og spillede på legendarisk i karriere mode fra FIFA 2004 og frem. Det højeste niveau offline. Det vækkede min lyst til at gøre en karriere ud af det - og en realistisk tro på, at jeg kunne. Jeg valgte at stille op for at udfordre mig selv. Derudover ville jeg også teste, om jeg stadig mestre at spille FIFA på konkurrenceplan offline Af den grund betød Fynsmesterskabet 2022 meget for mig, da det er et symbol på hårdt arbejde og beviset på mit FIFA-talent, lyder det fra Mathias, der tidligere har høstet flere gode placeringer i FIFA-turneringer rundt omkring i landet. Han deltog i mesterskabet via  Odenses egen FiFA-klub FIFA-klub OFK

Selvom Fynsmesterskaberne er et lukket event, som kun skoler og foreninger kan deltage i, så er Odense Esport spækket med muligheder indenfor gamerverden, hvor fynsmesterskaberne blot er en af dem. Udover at lave events så tilbyder Odense Esport også undervisning, kurser og foredrag. Derudover har organisationen en klub, hvor du kan dygtiggøre dig og måske ende med at blive en del af team, der dyster rundt i landet, samt kæmper med i diverse online turneringer. 

Artist of the week

Julius Holmgaard

Julius studere på UCL og er på nuværende tidspunkt i gang med et praktikforløb hos Tokerød +, hvor han sidder som UX-designer og laver flotte mock ups. I hans fritid bruger han blandt andet sin tid på at tegne skæve illustrationer

 

 

artikel
 | 
I Odense findes virksomheden LittleGiants, hvor fire medejere og en række udviklere laver drømme til virkelighed for unge entreprenører med store app-drømme.