fbpx
Del artikel:
Lyt til artikel
Skrevet af:
Lisette Olesen
Journalist på Otwn

Halloweentiden får uhyggen til at sprede sig i Odense. Vil du have gys i din efterårsferie eller opleve lidt horror i den mørke tid, så har vi samlet 13  (u)hyggelige oplevelser for store og små.

I efteråret kan du i Odense...

1. blive lagt i håndjern  

Oplev at blive lagt i en kælder med håndjern eller være spærret inde på et hospital, der er inficeret med zombievirus. I Kongensgade har Escaperoomet Locked 4 rum - The Undead, Crime Scene, Prison Break og Kidnapped, der alle kan få det til at løbe koldt ned ad ryggen på dig. Her er blodige vægge, mordvåben og et hav gåder en del af det mysterium, du sammen med dine venner, kollegaer eller familie skal løse, når du bliver låst inde på stedet.

2. høre byens genfærd

Mød genfærdet af Magrethe, der dansede sig ihjel på kongens befaling, når du går forbi Odense Slot. Odenses magiske festival Magiske Dage har lavet en lydvandring sammen med kunstnerfællskabet Myrkr, hvor du med podcasten i ørene kommer helt tæt på byens spøgelser, moderiske historier og mystiske sagn. Find QR koden til podcasten i Kongens Have, hvor lydvandringen starter eller smid den i ørene her.

3. møde mageløse monstre

Odense har fået et bæstiarium på Vestergade 55. Under festivalen Magiske Dage kan du gratis møde øgler, kakerlakker, fugleedderkopper, slanger, tudser, frøer, larver, biller samt andre dyr, der normalt kryber omkring i ethvert troldmandshjem. De magiske dyr bor normalt i Terrariet i Vissenbjerg. Men de besøger Odense i anledning af Magiske Dage.

4. løbe for livet

Mærk hjertet hamre under et makabert forhindringsløb, hvor du bl.a. skal løbe ind og ud af mørke forhindringer, du ikke kender på forhånd. Løbet er sammensat af foreningen OCR Odense, der i anledning af halloween har lavet et horrorrace på Stige Ø den 31. oktober. Selvom selve løbet kun er på 1 km, så rummer den over 20 forhindringer, der får pulsen op.

5. høre lyden af ligvæske

Den 22. oktober eksploderer et metalbrag ved spillestedet Kansas City, når byens Metal Mekka tænder op for en aften fyldt med dødsmetal. Scenen bliver bl.a. indtaget af bandet Nakkeknækker, hvis musik ifølge arrangørerne føles som at pumpe en blanding af ligvæske, miltbrand-forurenet crack og flybrændstof i årerne.

6. fange en dæmon på Odense Å

En dæmon vil få Odense Å til at gå over sine bredder, så byen bliver oversvømmet. Stop den med en adrenalinpumpende oplevelse på Odense Aafart, der huser Danmarks første flydende escaperoom – nemlig de gamle turbåde fra 1882. Hele oktober kan du sammen med dine venner, familie eller kollegaer løse et hæsblæsende mysterium på Odense Å. Aafartens nye halloween- attraktion The Demon’s Grip er fyldt med udfordringer, der skal sætte selv de skarpeste hjerner på prøve, mens tiden går og vandstanden stiger.

7. blive jagtet af zombier

Byens zoologiske have har stor tradition for at lave et gyseligt program til Halloween. Når mørket falder på, skruer Odense Zoo nemlig op for uhyggen med oplevelser for store og små.

I efterårsferien kan du komme helt tæt på Zoo’s kryb og kravl i Darwins Hus, mens du i parken kan hjælpe havens skøre Professor Dyhr med at finde en hemmelig vaccine i årets skattejagtfor børn. Søger du det vilde gys, kan du blive jagtet af zombier, når horrorfolkene fra Dystopia Entertainment slipper zombierne løs i ”Den Hjemsøgte Camp”.

8. sætte tænderne i et kranie

Der er ganske vidst tale om en flødebolle med hvid chokolade og jordbærskum. Men Odenses kreative chokolademager Morten Aagaard har været i (u)hygge-humør. I anledning af halloween har han nemlig lavet en skeletflødebolle, som du kan købe i Mortens Chokolade resten af oktober. Derudover varsler Morten også, at han indenfor kort tid får fyldte chokoladekranier i butikken. Du finder Mortens Chokolade i Brandts Passage 28.

9. besøge byens sorte klub

Mød Odenses sortklædte undergrund, når Klub Golem fejrer 15 års jubilæum. Klub Golem er byens mørke klub, der huser lak, læder, mørk make-up, punkagtige frisurer samt den bedste musik hentet fra de mørke og alternative scener fra firserne og frem til i dag. Den 29. oktober åbner de deres hule på Kulturmaskinen. Udover en koncertoplevelse med svenske Agent Side Grinder og Ras Bolding byder aftenen på halloweenfest samt en skræmmende fødselsdagskage i bedste Golem ånd.

10. se Pinocchio i en grum udgave

Tag med på en farlig rejse, når Nørregård Teater lørdag den 16. oktober leverer en ny version af Pinocchio på de skrå brædder. Det handler om dukken, der skal lære at blive menneske og om hans farefulde færd i en verden fuld af sære skikkelser, forunderlige hændelser, fristelser og bedrag. En forestilling med dukkemagi samt grum og gakket humor.

11. Skabe uhyggelige ting

Et uhyggeligt værksted Bronx ved Bolbro åbner op i efterårsferien, hvor du kan lave flagermuse, spøgelser,kranier og en masse andet halloween pynt af genbrugsmaterialer.

12. Hoppe i dragens hule

En drage har indtaget Medieværkstedet på Kulturmaskinen. Værkstedet er nu blevet forvandlet til dragens hule, hvor du under festivalen Magiske Dage kan folde din egen drage, lave andre sjove og magiske ting i papir samt designe din egen t-shirt.

13. Opleve alkymistens laboratorium

Ved ruinen i Overgade gemmer den gamle alkymist sig nede under jorden. Ingen ved hvor gammel han er, og hvad han brygger. Men han er der under festivalen Magiske Dage, hvor han viser sine uhyggelige eliksirer frem.

Gå på opdagelse i alkymistens laboratorium med flasker og krukker, der er fyldt med ingredienser, som hører fantasiens verden til.

Artist of the week

Julius Holmgaard

Julius studere på UCL og er på nuværende tidspunkt i gang med et praktikforløb hos Tokerød +, hvor han sidder som UX-designer og laver flotte mock ups. I hans fritid bruger han blandt andet sin tid på at tegne skæve illustrationer

 

 

artikel
 | 
Der er lutter smil og glade dage, når du træder ind i Custom Raw-butikken i Nørregade, og det er lige netop den stemning, som ejeren af butikken, Kasper, gerne vil skabe.