fbpx
Magnus Monrad
Journalist på Otwn
8. juni 2023

24-årige Luella vil leve af kunsten: Elsker at sidde krøllet sammen over et stykke papir i 6 timer

artikel
 | 
Del artikel:
Lyt til artikel
Foto af:
Augustuc&Co

Kom tæt på Odenses vilde kreativitet og bliv klogere på byens blomstrende kulturliv i indslaget Art Of Otwn. Her møder du Odenses kreative sjæle, som lige nu er aktuelle med nye farver, nye toner eller nye oplevelser.

Til dagligt er Luella Ratjen Sunke deltidssalgsassistent i Noa Noa, og så er hun kunstner. Kunsten er begyndt at fylde mere og mere i hendes liv, og har rødder helt tilbage, til da hun gik i folkeskole. Nu deler hun en del af sin kunst på sin Instagram-profil @luellaskunstdagbog og er begyndt at tage det mere seriøst.

Hun er blandt andet inspireret af arkitektur, møbeldesign, indretning, rejser og at opleve verdenen. Nogle af hendes seneste værker er væggene nede hos den nye havebar Hey Lola, hvor hun blandt andet har malet en stor blå blæksprutte.

Bliv klogere på hendes kreative hjerne og vej ind i kunsten her.

Luella Sunke fra Luellas Kunstdagbog - otwn
Blæksprutten hos Hey Lola. Foto: Privat

Jeg har malet siden…

…jeg kan ikke huske en tid, hvor jeg ikke har tegnet eller malet. Jeg er vokset op med farveblyanter, malebøger og eventyrfortællinger. Da jeg blev lidt ældre, begyndte jeg at tegne meget detaljerede blyantstegninger. I 7. Klasse tegnede jeg en 1:1 tegning af en pige fra min klasse, som hun fik i gave.

Jeg har altid tegnet og været kreativ. For nogle år siden tilmeldte jeg mig et tegnekursus her i Odense, for at få en grundlæggende forståelse for perspektiver, lys og skygger osv. det gav mig lyst til at starte på et malerkursus også.

Efter at have fået lidt undervisning tog det fart. Jeg postede billeder af mine ting på min egen Instagram profil og der var rigtig mange som skrev, og ville se mere af det jeg lavede. Det blev til Luellas Kunstdagbog, hvor jeg nu deler alt hvad jeg laver, stort som småt. Det er altid fedt at have flere øjne på, og jeg er ikke bleg for at spørge mine følgere til råds, hvis jeg selv er i tvivl.

Når jeg maler, så maler jeg…

…jeg maler mest bygninger, eventyrlige børnemotiver og blomster med akvarel maling. Jeg har også altid et lærred stående på mit staffeli som jeg kan gå og tilføje lidt til når jeg har brug for en pause fra det andet.

For nyligt har jeg malet to vægge på Hey Lola på Odense Havn. Udover at male, laver jeg også papirklip i forskellige motiver. Jeg udvikler mig hver dag og eksperimenterer med alle mulige teknikker, jeg finder på Pinterest og Youtube. Mine streger afspejler sig meget af den jeg er som person, og det føler jeg er min røde tråd.

Luella Sunke fra Luellas Kunstdagbog - otwn
Luella og en af hendes tegninger. Foto: Privat

Det som inspirerer mig…

…jeg er i høj grad inspireret af mine omgivelser. Naturen, arkitekturen og forskellige kulturer. Når jeg rejser suger jeg alt jeg kan til mig. Typisk har jeg blyant, papir og malegrej med på alle mine rejser.

Jeg arbejder også i børnemotiver, og jeg er meget inspireret af eventyr. Jeg kan godt lide ideen om at min kunst bliver levende, når fantasien bliver vækket. Når jeg sidder i mit lille atelier i min lejlighed under taget, har jeg vinduerne åbne, så jeg får byens summen og fuglenes besøg med imens jeg arbejder.

Hvis jeg skal sælge min kunst…

…folk kontakter mig på min Instagram, hvis jeg poster noget de vil købe, hvis de vil bestille et personligt værk eller hvis de vil hyre mig til eksempelvis at male på en væg. På den måde bliver jeg udfordret og prøver en masse forskelligt. Det elsker jeg.

For nyligt arrangerede min veninde og jeg et kæmpe loppemarked i Nørregade, Odense C, hvor jeg også solgte lidt ud. Blandt andet en plakat, jeg havde lavet specielt til markedet.

De værker, jeg har malet er…

…jeg har været enormt heldig at blive hyret til nogle vildt fede opgaver. Hele sidste år designede jeg forskellige hulmønstre til en kunde. Der blev produceret radiatorskjulerplader, en hulplade til en pejs og to sandblæste ruder til badeværelsesdøre.

Jeg har også designet en sandblæst rude til min farfars båd. Min nyeste beskæftigelse må være at lave plakater og male på vægge. Jeg skal til at male en væg hos en Frisør i Overgade, og for første gang skal en café sælge mine værker, så det er jeg også ved at få lavet, trykket, signeret og nummereret.

Det var ikke min tanke at lave en virksomhed, så derfor har jeg ikke været så specifik i, hvad jeg ville sælge. Jeg har fulgt strømmen og følger den stadig. Jeg synes, at det er så fedt, at jeg har lavet så meget forskelligt allerede, og det giver mig kun appetit på mere.

Formålet med at male er…

…jeg har altid lavet kunst, hvor min egen fordybelse og ro var “formålet”. Det vil jeg stadig mene, at det er. Jeg nyder at sidde i 6 timer krøllet sammen hen over et stykke papir. Jeg lever mig ind i mine tegninger og får eventyret i mit sind ned i strøg og farver.

Luella Sunke fra Luellas Kunstdagbog - otwn
Flere af Luellas værker med akvarel. Foto: Privat

Spændende relaterede artikler

GUIDE: Odenses koncerter i marts 2024
 | 
Hvis du mangler et godt overblik over de forskellige koncerter, der spilles i Odense hen over marts-måned, så skal du læse med lige her.
GUIDE: Events på DYNAMO marts 2024
 | 
Er du til cirkus og nyteater, så vil du elske DYNAMO. Her kan du opleve alverdens verdensklasse forestillinger fra aktører og kompagnier fra ind- og udland hele året rundt.
GUIDE: Event på Studenterhus Odense marts 2024
 | 
Studenterhus Odense byder hver måned folk inden for, hvor man kan få lov til at studere i fred, få en billig kop kaffe eller deltage i et af deres mange, fede events.
artikel
 | 
Der er lutter smil og glade dage, når du træder ind i Custom Raw-butikken i Nørregade, og det er lige netop den stemning, som ejeren af butikken, Kasper, gerne vil skabe.