fbpx
Del artikel:
Lyt til artikel
Skrevet af:
Lisette Olesen
Journalist på Otwn
September er fyldt med unikke kulturoplevelser, du kun kan opleve i Odense.

Generator: Festival forvandler Odense til en fest

Er du til festival, Distortion og gang i gaderne, så er det i weekenden det sker. Byens store 3-dages gadefestival fylder i gadebilledet i forbindelse med studiestart. Her vil byen summe af fest og farver, mens nogle af landets mest kendte sangere, bands og DJ’s er en del af årets lineup. Her vil navne som Clara, Kesi, Martin Jensen og mange flere skabe en fest i Odense. Derudover kan du også opleve bysbørn på scenerne eks.  Andreas Odbjerg, techno-aktivisterne fra Odeology, Nurse, First Flush m.m.

9. – 11. september i Odenses gader

Odense Gathering Jam: Parkour og Breakdance

Er du til vilde moves og halsbrækkende stunts, så skal du helt sikkert forbi Odense Streethouse. Skaterhalen bliver nemlig forvandlet til en dansehal og en parkourbane, som alle kan prøve kræfter med. Hvert år tiltrækker eventet dansere og parkourudøvere fra hele verden, som kommer til Odense for at kaste glans over gadeidrætten.

10. – 11. september ved Odense Streethouse

Klub Golem: Byens mørke klub byder på sjælden koncert

Hvis du er i stemning til at besøge en klub, du ikke finder særligt mange steder, så er Golem byens gothklub. En klub, der dyrker lak, læder, vild makeup og gotiske toner. De holder normalt til på Kulturmaskinen, men klubben er gået sammen med Teater Momentum om at invitere sangeren Martin Hall til byen. En af de få Hall-koncerter i år.

10. september på Teater Momentum

Kaos Bar: Ny bar med nye toner

Er du til musik, drinks og good vibes, så skal du helt klart besøge byens nye kulturoplevelse. Navnet er Kaos Bar. Café Kosmos ligger hus til, mens koncertarrangørerne Røde Himmel laver koncerter. På lørdag fyrer de op for den første bar. Det veganske spisested forvandles til en Kaos Bar, hvor du, gratis, kan opleve de lokale musikere Rosé Banditten og Jack The Tripper på scenen.

11. september ved Café Kosmos

Væddeløbsfest: Høje hatte og hurtige heste

Elsker du fart, spænding og høje hatte, så skal du til væddeløbsfest ved Fyens Væddeløbsbane! En storløbsdag, hvor det handler om høje hatte, hurtige heste og fremragende stemning. Udover syv løb med lokale heste, så handler det om at finde hatten frem. Væddeløbsbanen kårer nemlig storløbsdagens flotteste og mest kreative hat i 3 kategorier (mand, dame og barn)

11. september ved Fyens Væddeløbsbane

Fredagsøl med indhold: Filmelskernes bar

Elsker du film, så skal du helt sikkert forbi Odense filmværksted den 17. september. Her kan du drikke fredagsøl (den første er gratis) med nogle af Fyns filmtalenter, og da temaet er ”FILMBUDDIES”, er du mere end velkommen til at tage din egen filmbuddy med. Udover øl og filmquiz kan du møde filmskaberen Hooman Aznavy, der vandt en pitchpris ved OFF Odense International Filmfestival for filmidéen "Ulve i fåreklæder".

17. september ved Odense Filmværksted

Kaffe & Chokoladefestival: Smag fynsk chokolade og kaffe

Er du vild med kaffe og chokolade, så skal du helt klart besøge byens nye festival Kaffe & Chokoladefestival. Her samles fynske kaffeeksperter og chokolademagere i Vintapperstræde for at præsentere deres håndværk. Festivalen har håndplukket nogle af de ypperste fynske leverandører af kaffe og chokolade, som serverer eksklusive smagsoplevelser fremstillet af de bedste råvarer. Under festivalen vil du bl.a. kunne smage lækkerier fra Summerbird, Odense Chokoladehus, l’Artisan, Valrhona, EstateCoffee, Holy Bean samt andre udstillere.

17. – 18. september ved Vintapperstræde.

Nashville Nights: Verdens dygtigste sangskrivere rammer Odense

100 danske og internationale songwritere og kunstnere, inden for mange genre, rammer byens spillesteder under festivalen Nashville Night. En ny festival, der skal inspirere, underholde og motivere sangskrivere, musikere og musikelskere på tværs af genrer, alder og landegrænser. Udover koncerter kan du opleve talks og debatter med de mange musikere. Af danske navne kan du opleve Tim Christensen, Chief 1, Dicte, Dorthe Gerlach, Jesper Binzer mm. i Odense.

17. – 19. september på byens spillesteder

Artist of the week

Julius Holmgaard

Julius studere på UCL og er på nuværende tidspunkt i gang med et praktikforløb hos Tokerød +, hvor han sidder som UX-designer og laver flotte mock ups. I hans fritid bruger han blandt andet sin tid på at tegne skæve illustrationer

 

 

artikel
 | 
Eivind Antonsen Segtnan er uddannet læge fra SDU og har en Ph.d. fra samme sted. Og det var under sin Ph.d., at Eivind fandt på en ny og innovativ måde at kunne teste for sygdomme.