fbpx
12. april 2023

Anmeldelse: Restaurant Vår

artikel
 | 
Foto: 
Rico Feldfoss
Del artikel:
Lyt til artikel
Skrevet af:
Connoisseurens Rute
Journalist på Otwn

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ (6/6)

Nogle gange er hverken billeder eller ord nok til at gengive en oplevelse. Sådan er Restaurant Vår.

I stedet for en detaljeret gennemgang, vil vi bruge de 2200 tilgængelige anslag på at genskabe følelsen og stemningen under vores besøg på Vår; en helaftensoplevelse hvor vi lod os forkæle med 10 serveringer og tilhørende vinmenu.

2100 kr. for en aften, hvor tiden går lidt i stå og for en stund får dig til at føle dig helt speciel.

Forestil dig dette:

På en kold og blæsende novemberaften kommer du lidt for sent ud ad døren. Du er irriteret og må småløbe for at nå din reservation hos Vår i Asylgade 7.

Alt dette forsvinder som dug for solen, da du uden for restaurantens belyste indgang bydes velkommen af storsmilende tjenere. De har ventet dig og de kan dit navn. Du er i fokus - fra nu af, og resten af aftenen.

Inde på restauranten er der er højt til loftet og langt mellem bordene. Stemningen er intim, musikken afdæmpet og den stringente opdækning brydes af keramik lavet af restaurantens tidligere souschef.

Ved bordet hældes det første glas champagne op og konceptet foldes ud: køkkenet sørger for, du går fyldt hjem, mens restaurantchefen sørger for, at vinglasset aldrig er tomt.

Herefter er alt som en perfekt dans mellem køkken, tjenere og gæster.
Menuen er dynamisk, så de bedste råvarer benyttes; råvarer der altid er økologiske eller biodynamiske og lokale, fra blandt andre Palles Havegård.

Retternes opbygning af råvarer, smage, farver, konsistenser og teknikker er kompleks og sublim. Alle sanser stimuleres.

Vinmenuen er velvalgt, og akkompagnementet af samme vin til flere retter fremhæver vinens andre aromaer og nuancer. I repertoiret er en fantastisk naturvin fra Slovakiet og stor sylvaner importeret af Vinifikant.

Præsentationen er knivskarp, tilpas detaljeret og yder mad og vin den største retfærdighed.
Personalet er nærværende, opmærksomme, samtalende og uprætentiøse.

Vår er et rørende eksempel på naturtalent der bare vokser, dog uden at miste jordforbindelsen og ydmygheden.

Det Vår kan er smukt og unik, og det skal opleves med egne øjne, næser og smagsløg - hvor er vi heldige i Odense.

Tak.

Artist of the week

Julius Holmgaard

Julius studere på UCL og er på nuværende tidspunkt i gang med et praktikforløb hos Tokerød +, hvor han sidder som UX-designer og laver flotte mock ups. I hans fritid bruger han blandt andet sin tid på at tegne skæve illustrationer

 

 

artikel
 | 
Der er lutter smil og glade dage, når du træder ind i Custom Raw-butikken i Nørregade, og det er lige netop den stemning, som ejeren af butikken, Kasper, gerne vil skabe.