fbpx
Skrevet af:
Lisette Olesen
Journalist på Otown

Ann redder unikt værksted: Får energi af kreative mennesker

Del artikel:
Byen får et nyt kreativt samlingssted – nemlig Medieværkstedet på Kulturmaskinen. Grafikeren Ann Larsen driver værkstedet, der dagligt hjælper byens kulturaktører, iværksættere og ildsjæle med at få deres idéer til virkelighed. Hvorfor? Fordi hun elsker Odenses kreative mennesker. Hun har en drage siddende i vinduet, som spytter røg udover Farvergården. Under festivalen Magiske Dage er Medieværkstedet på Kulturmaskinen omdannet til Dragens Hule, hvor børn kan folde deres egen drage af papir og designe deres egen t-shirt.
Men det er ikke kun til byens fortryllende festival – Magiske dage, at der sker magi og kreativitet på værkstedet. Her kan du nemlig opleve alt fra tegnestue til kreative kurser. Medieværkstedet er nemlig et fællesskab for alle, der har brug for et sted, hvor man kan arbejde med grafik og kreativitet. Det er er Ann Larsen, der står for stedet. Hun har reddet Medieværkstedet, da Odense Kommune valgte at lukke stedet på grund af besparelser. I dag hjælper værkstedet kulturaktører, iværksætter og ildsjæle i hele byen.
Eneste i Danmark Flyers, plakater, t-shirts, klistermærker, overspilning af VHS til DVD, visitkort er blot nogle af de ting, du kan lave på Medieværkstedet. Du lejer en computer, køber materialerne og så slipper du ellers kreativiteten løs.
Til dagligt huser værkstedet alt fra kunstnere og kulturaktører til iværksættere og ildsjæle. Fælles for dem alle er, at de har et eller andet projekt, som de skal have lavet markedsføringsmateriale til. Det kan være alt fra en nyopstartet virksomhed til en fernisering af en kunstudstilling. - Hvis man er kunstner, iværksætter eller kulturaktør, så har man ikke råd til at betale en grafikerløn. I stedet kan man komme her og lære at lave det selv. Sådan et værksted finder du ikke andre steder i Danmark, lyder det fra Ann, der fortæller, at værkstedet arbejder sammen med mange af byens kulturoplevelser. Udover at værkstedet er et arbejdssted for byens iværksættere og ildsjæle, så er det også et sted, hvor kreative sjæle kan mødes om diverse sysler. Hver tirsdag klokken 17 – 21 er der eksempelvis Tegnekomsammen, hvor du gratis kan komme at tegne sammen med andre, der elsker at tegne og male.
Mennesker som Duacell batteri Ann har drevet Medieværkstedet i 12 år. Et værksted, der tidligere har hørt under Kulturmaskinen og derigennem været kommunalt finansieret. Da Odense Kommune forrige år skar i midlerne på kulturfronten, måtte Kulturmaskinen spare medieværkstedet væk. En sparekniv, der satte Ann Larsen i gang med en redningsaktion, idet hun mener, at Odense har brug for et medieværksted. Et sted, hvor Odenses kreative ildsjæle og byens spirende virksomheder kan lave deres markedsføringsmateriale uden at skulle rydde opsparingen. - Jeg har en kærlighed til kreative mennesker. Når de kommer med en idé, elsker jeg, at de går herfra med et noget, de selv har lavet. Jeg får en ekstrem energi af deres drive og gåpåmod. Derudover sover jeg rigtig godt om natten, når jeg ved, at jeg har hjulpet dem videre, lyder det fra Ann, som du kan ofte finde på værkstedet fra klokken 10 om morgenen til klokken 22 om aftenen.
Hos Ann bliver idéerne til virkelighed. Hver dag bliver hun mødt med iværksættere og ildsjæle, der skal have lavet et eller andet grafisk, som de ikke aner, hvordan man laver. - På Medieværkstedet behøver man ikke at have kendskab til de programmer, vi bruger. Jeg viser dig de indledende manøvrer til trykmaskinerne og diverse computerprogrammer. Herefter går du selv i gang. Oftest har folk lavet en plakat eller en flyer i løbet af en time, fortæller Ann.
Men selvom byens kreative sjæle er Ann’s duracell batteri i det daglige, så er det ikke mange kroner, hun tjener på at udleje maskiner og computere til byens ildsjæle. - Ann, hvad fanden har du gang i. Det værksted tjener du sgu da ingen penge på. Sådan siger mange af mine kon-kollegaer, når de hører om stedet. Jeg fik engang tilbudt at købe et printfirma i Odense af en ejer som ville på pension. Den skulle vidst være en guldgruppe. Men jeg kan simpelthen ikke se mig selv stå at lave flyers og printe alene. Det er alt for kedeligt. Jeg vil møde en masse mennesker. Derfor er jeg her, lyder det fra Ann. Flere oplevelser Ved siden af arbejdet i Medieværkstedet driver Ann sin egen grafiske virksomhed Larsen og Co, som også holder til på værkstedet. Udover at Larsen & Co stort har dekoreret mange butiksvinduer i Odense, så har virksomheden også printet og designet mange af de bannere og plakater, du ser i byen. En virksomhed, der medvirker til, at de økonomiske hjul kører i medieværkstedet. Et værksted, som Ann har store planer med. -Medieværkstedet er ikke bare et print- og kopirum. Det er et socialt sted, der støtter iværksættere, kulturaktører og kunstnere i Odense, forklarer Ann.
Lige nu er værkstedet en del af festivalen Magiske Dage. Men i fremtiden vil værkstedet stå i spidsen for flere sociale arrangementer herunder iværksætterhjælp, netværksmøder, tegneworkshops, kreative sociale arrangementer mm. Medieværkstedet er desuden en del af den såkaldte Projektmaskine på Kulturmaskinen, som skal fremme kulturelle samarbejder i Kulturmaskinen.

Mest læste nyheder

 | 
Tidligere på sommeren åbnede mikro-bageriet Grain Bakery på Vesterbro. Manden bag det utraditionelle bageri hedder Kasper Skov, og han både bager og sælger brødet selv i den lille butik. Interessen for surdejsbageriet har været stor lige fra starten, og de glade kunder står trofast i kø udenfor, når Kasper åbner dørene.
 | 
Kaffebaren Nelle's har sammen med en gæst givet Odense en gåklub.
 | 
Tarup Center huser Fyns største garnbutik, et verdensomspændende undertøjsbrand, en slagter med enestående delikatesser fra Odense og USA, en pub med plads til det hele og meget mere.
 | 
Hvad der startede som en trang til at genopleve en nostalgisk følelse fra nullerne er i dag blevet til et....

Tags:

Spændende relaterede artikler

 | 
Der er tikket et stort tocifret millionbeløb ind på kontoen hos Odense Teater, der drømmer om at igangsætte en stor modernisering af det gamle, historiske teater.
 | 
Der er stadig en stor del af unge piger, der kæmper med mental trivsel, og som går med alene med deres svære tanker. Foreningen GirlTalk har lavet et fællesskab, hvor man kan henvende sig.
 | 
Et ungt kærestepar har sammen købt en båd, som skulle renoveres helt fra bunden, men de havde et udgangspunkt, der sagde at de ikke vidste noget som helst om det – og så kunne de heller ikke sejle.
artikel
 | 
Semesterstartsfesten afholdes igen i år af Syddanske Studerende, og de er klar på at gøre det større end nogensinde før med et stort to-dags program.