fbpx
16. februar 2023

Ny sang: Ta’ dansegulvet i ørene med Timur

artikel
 | 
Foto: 
Line Svindt
Del artikel:
Lyt til artikel
Skrevet af:
Lisette Olesen
Journalist på Otwn

Kom tæt på Odenses vilde kreativitet og bliv klogere på byens blomstrende kulturliv i indslaget Art Of Otwn. Her møder du Odenses kreative sjæle, som lige nu er aktuelle med nye farver, nye toner eller nye oplevelser.

Den odenseanske musiker Timur er en af byens kreative sjæle, som lige nu er aktuel med sangen ”Natten”. Timur startede med at rappe som 16- årig. I dag er han indstillet til tre nomineringer ved GAFFA-Prisen 2023, som bliver afholdt af Skandinaviens største musikmedie.

Med sangen ”Natten” vil jeg…

… sprede glæde og lægge op til dans - både mens du tager opvasken og mens du smider tøjlerne på dansegulvet.

I kraft af mit arbejde som DJ på bl.a. Storms Pakhus, har jeg genopdaget den elektroniske musik fra min barndom og mine unge år. Genrer som ‘french house’, som opstod i slut 90’erne med acts som Daft Punk og Modjo, har taget mig tilbage til en simplere tid med fire-i-gulvet trommer, funky basslines og repetitive omkvæd.

Jeg startede med at lave musik…

som 16- årig, da jeg begyndte at skrive tekster og rappe. Jeg startede egentlig for sjov, da min ven fra gymnasiet og jeg lå en sen aften og ikke kunne sove. Vi besluttede os for at sætte SUSPEKTS ”Ingen Slukker The Stars” på anlægget og forsøgte at lære pladen udenad. Det lykkedes os næsten!

I år 2013 debuterede jeg med min første EP. Sidenhen har jeg udgivet 3 yderligere EP’er og 2 albums, alt imens musikken har udviklet sig fra oldschool hip-hop til mere melodisk og elektronisk.

Jeg laver min musik…

… i mit studie i Nørregade og på farten. Jeg producerer og skriver min musik selv. Ofte kommer inspirationen på uventede tidspunkter. Derfor har jeg vænnet mig til altid at kridte idéerne ned, så snart jeg får dem.

Sådan startede den originale skitse, der senere blev til ‘Natten’. Det skete for præcist et år siden, da jeg sad i konservatoriets kantine og skrev nogle klaverakkorder ind i mit musikprogram. Jeg havde netop DJ’et for et fyldt dansegulv weekenden forinden, og havde lyst til at ramme samme energi, rytme og stemning i min musik. Skitsen lå og samlede støv på harddisken indtil jeg i efteråret fandt den frem igen, og med det samme begyndte at nynne omkvædsmelodien “Jeg går rundt med tanker og de minder mig lidt for meget, lidt for meget om dig”.

I fremtiden vil jeg…

Udgive meget mere musik. Sangen ‘Natten’ er førstesinglen til mit tredje album “Baglæns”, som udkommer til sommer.

Artist of the week

Julius Holmgaard

Julius studere på UCL og er på nuværende tidspunkt i gang med et praktikforløb hos Tokerød +, hvor han sidder som UX-designer og laver flotte mock ups. I hans fritid bruger han blandt andet sin tid på at tegne skæve illustrationer

 

 

artikel
 | 
Der er lutter smil og glade dage, når du træder ind i Custom Raw-butikken i Nørregade, og det er lige netop den stemning, som ejeren af butikken, Kasper, gerne vil skabe.