fbpx
Del artikel:
Lyt til artikel
Skrevet af:
Frederikke Lund Lauritzen
Journalist på Otwn

Torsdag aften spillede Balkan Basterds årets cirkuskoncert på Odense Havn til DYNAMO Circus Festival. De 6 bandmedlemmer stod badet i aftensolens stråler, mens de spillede op til dans. Og det var da også de færreste blandt publikum, der ikke dansede bare en smule med.

Saxofon, harmonika, trommer, trompet, tuba og sang. Bandet Balkan Basterds bestod af 6 medlemmer, alle klædt i shorts og godt humør. Tempoet i musikken blev undervejs sat op og ned, når de inviterede deres publikum med ind i deres boble af balkanrytmer og god stemning. Derfor blev jeg også lidt overrasket, da de mellem numrene talte dansk. Fordi der er noget så udansk over deres musik. Som publikum glemte jeg lidt, at jeg ikke forstod et ord af, hvad der blev sunget. Deres folkemusik fra Balkanområdet var så medrivende, at det ikke gjorde nogen forskel.

Dynamo Circus Festival 2023, balkan basterds - otwn
Foto: Cosmin Cirstea

”Stående, dansende og svedende”

Foran scenen begyndte en lille gruppe at danse. Lidt individuelt og lidt sammen. Det er ligesom musikken, hvor hvert instrument har en solo, før de falder ind i den fælles rytme igen. Musikken skulle da også nydes ”stående, dansende og svedende”, som bandets saxofonist sagde. Han spillede især med et smil på læben og et glimt i øjet. Hans glæde over den traditionelle folkemusik smittede både publikum og de andre bandmedlemmer, som var lidt mere bundet af deres store instrumenter. Flere og flere kom da også på det udendørs dansegulv. Nogle smed skoene for at danse på den solopvarmet asfalt.

Odense Havn blev for en stund forvandlet til et frirum for folkemusik, dans og glæde. Balkan Basterds fik sit publikum med på det udendørs dansegulv, hvor en utraditionel folkedans blev til.

Balkan Basterds lukkede torsdagens program på DYNAMO Circus Festival. Der er fortsat masser af forestillinger, workshops og aktiviteter på programmet, så tjek det ud på dynamoworkspace.dk. Festivalen kører frem til lørdag 17. juni.

Dynamo Circus Festival 2023, balkan basterds - otwn
Foto: Cosmin Cirstea

Artist of the week

Julius Holmgaard

Julius studere på UCL og er på nuværende tidspunkt i gang med et praktikforløb hos Tokerød +, hvor han sidder som UX-designer og laver flotte mock ups. I hans fritid bruger han blandt andet sin tid på at tegne skæve illustrationer

 

 

artikel
 | 
Eivind Antonsen Segtnan er uddannet læge fra SDU og har en Ph.d. fra samme sted. Og det var under sin Ph.d., at Eivind fandt på en ny og innovativ måde at kunne teste for sygdomme.