fbpx
Lisette Olesen
Journalist på Otwn
5. august 2022

BarMalt laver Fyns længste ølbræt: Over 120 cm lang bajerhylde med fynske specialøl 

artikel
 | 
Del artikel:
Lyt til artikel
Foto af:
Otwn

Når et ølbræt bliver for lille, så må man lave et større. Hos BarMalt i Odense blev brættet til Fyns længste. Ølbrættet med 12 øl er blot en ud af et hav af øloplevelser, BarMalt laver for at sætte fokus på fynsk øl.

12 øl på ét bræt. Det kan du få hos Bar Malt, der lige nu sælger Fyns længste ølbræt. Med sine 120 centimeter og sine 12 ølglas kan du nu udvide dit ølgame på de lokale breddegrader. Brættet er nemlig spækket med smagsprøver tappet fra forskellige fynske bryggerier.

- Hvorfor skal man køre over broen for at finde god øl? Vi laver så mange gode øl her på Fyn. Der er bare alt for få, der ved det, fortæller 28- årige Mathias Grundtvig, der til dagligt bestyrer BarMalt.

Og netop den problematik er BarMalt sat til verden for at løse. Hos BarMalt flyder det fynske øl i stride strømme. Øllet i hanerne såvel som køleskabene kommer nemlig alt sammen fra fynske bryggerier. Udover at bartenderne er eksperter i at parre dine smagsløg med de lokale bryg, så står Mathias og Co bag sjove opfindelser, der kan tage dig på en opdagelsesrejse i det fynske ølunivers.

Måske Danmarks længste

-Hvorfor har I ikke et bræt, hvor der er plads til lidt flere glas.

Sådan lød spørgsmålet ofte fra barens stamkunder, når de bestilte et af husets ølbræt med fire glas. Efter at have hørt dette spørgsmål tilstrækkelig mange gange, fik Mathias og resten af BarMalt Teamet en idé.

-Vi har 12 haner i baren. Hvorfor har vi ikke et bræt, der kan rumme et glas fra hver hane, forklarede han.

Den idé var Casper Bennekov Rimmen med på. Han er tømrer og gift med Helle Bennekov Rimmen, der er ansvarshavende i ølbaren. Casper gik i gang med at save, slibe, pudse, brænde og polere og pludselig stod BarMalt med 120 centimeter lange ølbrædder, der i dag er Fyns længste.

-Vi har ikke kunnet finde ud af, hvorvidt vores ølbræt måske er Danmarks længste ølbræt. Men det er i hvert fald Fyns længste, lyder det fra Mathias, der fortæller, at brættet ikke er mere kompliceret at bære rundt på end en kuffert.

Dog skal man lige være opmærksom på, hvad der er foran og bagved en, når man kommer vandrende med sådan en bajerhylde.

Hold brættet mod mig, sagde journalisten. Og dér måtte journalisten erkende, at det bræt var længere end forventet.

Øl-abonnement, ølcocktails og ølsmagning for dummies

Vælger du at placere en øl fra hver hane på Fyns længste ølbræt, så vil du smage et fynsk øleventyr uden lige. BarMalt har nemlig et hav af specialøl i hanerne, som du ikke finder andre steder. Og det er der en god grund til, fortæller Mathias.

-BarMalt blev åbnet for at støtte det, der bliver brygget lokalt. I den forbindelse er det værd at nævne, at de fynske bryggerier var nogle af de første i landet til at få brygget craftbeers, og vi har været med i løbet om at brygge flere spændende øl i god kvalitet lige siden, fortæller Mathias.

Og netop det med de spændende øl interessant i forhold til øl-hanerne på Vestergade 60. Udover at du finder alt fra hvede øl til portere og stout i baren, så finder du også mere eksotiske øltyper, som du ikke finder andre steder. Lige nu har BarMalt fx en roséinspireret IPA- øl, der er gæret på blåbær.

-Ser jeg en fynsk øl, der er anderledes, så skal vi have den. Jeg har fx lige haft en øl fra Ærø, som er lavet på tang. Den var mere salt end en almindelig øl og var utrolig populær. Vi har løbende udskiftninger, så altid er nye fynske smagsoplevelser i hanerne, siger Mathias.

Foto: BarMalt

Og din øl-smag skal BarMalt nok finde frem til. Mathias er nemlig ølsommelier dvs. han er uddannet i at finde den øl, der tilbeder dine smagsløg bedst.

Udover at du kan udvide dine smagsløg ved at prøve Fyns længste ølbræt hos BarMalt, så kan du også tegne et abonnement på specialøl i baren. For 149 kroner om måneden kan få en gratis øl hver åbningsdag til en værdi af 75 kr.

-Med abonnementet kan man virkelig komme rundt om det fynske øl, vi har her i huset. Vil man blive klogere på øllet, så har vi ”Ølsmagning For Dummies”, hvor man kan lære mere om det fynske øl og naturligvis smage på varerne, fortæller Mathias, der lige nu eksperimenterer med lave en kommende øl-oplevelse til odenseanerne.

Lige nu arbejder jeg på at udvikle ølcocktails. Selvom det bare er øl blandet med sprut, så tager det lang tid at udvikle, fordi det ikke er alt spiritus, der passer med øl – og omvendt, afslutter han.

Er du interesseret i at opgradere dit ølgame til fynske bryg, så har Mathias her lavet en lille guide til dig.

Spændende relaterede artikler

GUIDE: Odenses koncerter i oktober 2023
 | 
Hvis du mangler et godt overblik over de forskellige koncerter, der spilles i Odense hen over oktober-måned, så skal du læse med lige her.
Art of otwn: Junior Brown kommer hjem til Odense
 | 
Den jamaicanske musiker Junior Brown vender tilbage til Odense for at give et show til DANCE på Frølageret den 29. september.
Klar til julefrokostsæonen: Bordeaux serverer godt håndværk med masser af smag
 | 
På Brasserie Bordeaux står Brian Grensteen i spidsen for køkkenet og udviklingen af årets julefrokostmenu. På trods af sine mange års erfaring fra branchen, glæder han sig stadig som et barn juleaften til den kommende julefrokostsæson.
artikel
 | 
Eivind Antonsen Segtnan er uddannet læge fra SDU og har en Ph.d. fra samme sted. Og det var under sin Ph.d., at Eivind fandt på en ny og innovativ måde at kunne teste for sygdomme.