fbpx
Del artikel:
Lyt til artikel
Skrevet af:
Magnus Monrad
Journalist på Otwn

Du har måske hørt om Virtual Reality før. Formentlig i forbindelse med et spil. Men nu er det muligt at blive undervist med VR-brillerpå. Og endda som medicinstuderende.

- Vores mission er at gøre træning af praktiske færdighed er lettere tilgængeligt for medicinstuderende. Derudover vil vi hele tiden udvikle og øge niveauet heraf, fortæller Rune Jensen, der er færdiguddannet læge og medstifter af VitaSim.

Sammen med Eskild Andresen og Anders Winter, der begge har læst robotingeniør-uddannelsen, har Rune startet en virksomhed, der skal udvikle scenarier inden for den medicinske verden. Scenarier der foregår i enden virtuelle verden. De arbejder altså med det, der hedder Virtual Reality.

At arbejde med virtual reality gør, at du kan sætte et hvilket som helst scenarie op i et online univers. Her kan det i VitaSims situation betyde, at du står i en operationsstue og skal til at operere en patient. Eller også sidder du til en lægekonsultation og skal give en vaccine eller tage en blodprøve. Her kan du i scenariet med dine VR-briller på og-controllere i hænderne øve dig i at skære og stikke de rigtige steder.

- Den oprindelige tanke ved at lave det her produkt var, at vi rigtig gerne ville have haft det selv, da vi studerede. Man kan altså medvores program gå ind og øve sig i praktiske falske simulationer af ægtesituationer ude i virkeligheden. På den måde er man både øvet og mere sikker i sit arbejde, når man første gang skal udføre det, fortæller Rune Hansen til OTOWN.

Lige nu er de seks ansatte inklusiv de tre medejere. Derudover har de i øjeblikket seks ansat på deltid. Men det tal svinger ofte, da de deltidsansatte ofte er praktikanter eller studerende, som skriver opgaver baseret på det arbejde, de laver i- og for virksomheden. Og de håber snart at kunne udvide deres team yderligere, så de står endnu stærkere.

Idéen var primært at kunne give medicinstuderende mere praktisk erfaring, inden de skal ud i klinikophold og ud på arbejdsmarkedet efter endt uddannelse. Derfor producerede de selv nogle simulationer, som de solgte videre til institutioner.

- De fandt det utroligt spændende og kom derefter med nogle bud på, hvad de godt kunne tænke sig. Derefter begyndte vi så at udvikle nogle programmer, hvor man selv vil kunne gå ind og designe sin egen simulation, forklarer Rune Jensen.

På den måde kan uddannelsesinstitutioner og virksomheder skræddersy simulationerne til deres studerende og ansatte. Det betyder altså, at de vil kunne træne studerende og medarbejdere i simulationer, som de kan komme ud for i det virkelig liv og hurtigt få erfaring inden for.

Det er nemlig også muligt at bygge videre på de allerede skabte simulationer for at øge sværhedsgraden, så man altid kan komme ind i en sværere opgave og eksempelvis et mere stressende og intenst arbejdsmiljø for at lære, hvordan man håndterer situationer under pres.

- Vores ambitioner er at blive den førende VR-platform indenfor færdigheds- og proceduretræning i Europa og gerne også USA på sigt. Så jeg vil mene, at vi sigter rigtig højt, siger Rune Jensen.

Men medstifteren tror også på ambitionerne, da han mener, at de adskiller sig fra en del af de andre VR-virksomheder på markedet. Blandt andet ved, at deres produkt kan skræddersyes, og at de selv forsker rigtigmeget i VR og samarbejder med nogle dygtige undervisere og forskere, der har en helt anden viden og erfaring end dem selv.

Artist of the week

Julius Holmgaard

Julius studere på UCL og er på nuværende tidspunkt i gang med et praktikforløb hos Tokerød +, hvor han sidder som UX-designer og laver flotte mock ups. I hans fritid bruger han blandt andet sin tid på at tegne skæve illustrationer

 

 

artikel
 | 
Der er lutter smil og glade dage, når du træder ind i Custom Raw-butikken i Nørregade, og det er lige netop den stemning, som ejeren af butikken, Kasper, gerne vil skabe.