fbpx
Skrevet af:
Louise Møller
Journalist på Otown

Brunch-time: 5 skønne brunchsteder i Odense du skal besøge

Del artikel:

Brunch er en herlig blanding af morgenmad og frokost (breakfast og lunch). Personligt er jeg stor fan af brunchkonceptet og Odense har heldigvis masser af gode brunchsteder at byde på.

For mig er det at sidde og nyde en brunchtallerken sammen med min kæreste eller gode venner en skøn måde at tilbringe en weekendformiddag på. En brunchtallerken giver god mulighed for at nyde maden til en god snak og til nærvær.

Her er 5 bud på skønne brunchsteder i Odense. Listen er et udtryk for min egen personlige oplevelse af de 5 cafeer. Med på besøgene havde jeg min kæreste Mads og vi har selv betalt alle steder.

Da menukortet varierer fra café til café har der været lidt forskel på ’hvor meget og hvor lidt’ mad, vi har fået de pågældende cafeer.

SIRUP’S Coffee & Wine Bar

Vi fik: 2 x Den Store Brunch med 3 skiver brød, skinke, ost, marmelade, Nutella, blødkogt æg, økologisk yoghurt m. granola og frugt. Hertil 2 x æblejuice og 2 x filterkaffe.

Pris: Vi betalte i alt 360 kr., hvilket var en fair pris for den servering vi fik. Og vi var ret mætte da vi gik derfra.

Brunchtallerkenen ser indbydende ud og der medfølger automatisk et glas vand til hver kuvert, når vi bestiller drikkevarer og det synes jeg som stor vanddrikker er ret fedt.

Jeg oplevede personalet som imødekommende og med fokus på kunderne. Bl.a. var de lydhør overfor mit ønske om at min blødkogte æg lige fik 1-2 minutter ekstra og der blev spurgt ind til ægget efterfølgende.

SIRUP’S er en hyggelig cafe centralt beliggende i Odense med en uhøjtidelig atmosfære. De har et forholdsvis stort udvalg af kaffe, juice, vine, øl, drinks samt snacks, brunch, salater, rugbrødsmadder og samt et enkelt tapasbræt.

Du finder SIRUP's på Jernbanegade 6, 5000 Odense C

Nelle’s

Nelle’s har filialer ved Odense Teater, på Pantheonsgade, ved Filosoffen og på Overgade,

Vi fik: 2 x økoboller med smør og 4 stk. x mellemlagret ost, 1 x glas friskpresset juice, 1 x Americano kaffe

Pris: Vi betalte i alt 163 kr., hvilket var en virkelig fair pris for den servering, vi fik.

Vi kunne vælge mellem 3 forskellige typer af grovboller. Bollen er skåret over og pænt anrettet på tallerkenen sammen med smør og ost, da vi fik den serveret ved bordet.

Personalet er oplagt og hjælpsomme, hvis du har spørgsmål til menukortet.

Nelle’s har en hyggelig atmosfære uanset om du er til et glas vin, skal mødes med venner eller snuppe en kop kaffe og arbejde lidt på din bærbare. Nelle's har et fint udvalg af kaffe, juicer, vine, øl, søde og salte snacks ligesom Nelle’s har enkelte sandwiches på menukortet. Du kan få din kaffe som takeaway, hvilket en del benytter sig af, da vi er der.

Du finder Nelle's på Overgade 21A 5000 Odense C

Cafe Fleuri

Vi fik: 2 brunch tallerkner, 2 x sort kaffe og 2 x friskpresset 0,5 ltr. appelsinjuice

Brunchtallerkenen var med laks m/flødeost og grønt, røræg med bacon, spidskålssalat med mynte, chili og nødder, chiagrød med hindbær, nødder og hjemmelavet granola crunch, grovbolle med smør, ost og pølse, hjemmelavet humus og lidt frugt.

Pris: Vi betalte i alt 574 kr., hvilket er lidt i den dyre ende for brunch, men omvendt er det også lækkerier, der er på tallerkenen.

Cafe Fleuri er en stemningsfyldt oase midt i Odense med frank inspireret indretning. Cafeen fungerer også som en specialbutik, hvor du kan købe forskellige delikatesser. Derudover har cafeen den skønneste gårdhave, der er et besøg værd i sommerhalvåret. Vi oplevede betjeningen som sød og venlig og maden kom forholdsvis hurtigt den dag vi var der, selvom der var pænt med gæster i cafeen. Maden var lækker og flot anrettet på tallerkenerne og vi blev mætte!

Menukortet byder på forskellige typer af morgenmad som grød, bowls og brunch samt sandwich, smørrebrød på bræt, salat og tapas bræt. Drikkevarerne spænder i udvalg fra kaffe til the, vand, sodavand friskpresset juice, smoothies, øl og vin.

Du finder Café Fleuri på Nørregade 28, 5000 Odense C

Landcafe

Vi fik: 2 x Landbrunch, 2 x Americano kaffe, 1 dagens juice og 1 æblemost. Der medfølger automatisk 1 kande vand ved bestilling af andre drikkevarer.

Brunchtallerkenen bestod af bagt æg, bacon & stegt pølse, hønsesalat, yoghurt med granola, røget fisk, pølse, oste med kompot & lidt sødt samt kålsalat. Dertil smør og et udvalg af friskbagt brød. Og den kålsalat med Landcafeens hemmelige dressing er en af de bedste salater, som jeg har fået i meget lang tid.

Pris: Vi betalte i alt 500 kr., hvilket var en fair pris i forhold til det mad og drikkevarer, som vi fik.

Landcafe har rigtig cafe atmosfære og god service. Betjeningen var utrolig venlig og hjælpsom under hele vores besøg. Og der blev flere gange undervejs spurgt til om alt var ok. Maden var flot anrettet på tallerkenen og meget delikat og der er mæthedsgaranti.

Menukortet byder på brunch og et udvalg af forskellige måltidssalater, sandwich, burgere, moderne udgaver af smørrebrød, en landtallerken samt gænge cafe retter som tærte og pariserbøf. Retter med kød fås også i en vegetar udgave.

Du finder Landcafé på Pogestræde 31, 5000 Odense C

Mr. Torp

Vi fik en morgenmadsplanke til 2 personer og den bestod af 3 slags ost, 2 slags pølse, skinke, græsk yoghurt med honning og granola, pandekage, tunmousse, kage, frugt, økologisk blødkogt æg, marmelade, Nutella, hjemmebagt brød og smør. Dertil 2 x filter kaffe og 2 x juice ’den skønne’ med æble, mango og passionsfrugt.

Morgenmadsplanken var rigtig flot anrettet og vi fik tilbudt og fik ekstra brød undervejs. Og vi kunne snildt hoppe frokosten over.

Pris: Vi betalte i alt 370 kr., hvilket var en utrolig fair pris i forhold til det mad og drikkevarer, som vi fik.

Mr. Torp er en lille cafe med en hyggelig atmosfære, hvor ejeren selv står i køkkenet. Vi oplevede en god betjening og ejeren var lydhør overfor mit ønske om at koge mit æg 1 minuts tid længere, så længe min medspiser også var med på (af praktiske årsager, da æggene blev kogt i en æggekoger).

Selvom der var en del gæster i cafeen den dag vi var der, fik vi vores drikkevarer relativt hurtigt og morgenmadsplanken lige så.

Mr. Torp har et relativt stort udvalg af morgenmadstallerkner, smørrebrød og tapas bræt til frokost og på aftenmenuen kan man vælge mellem 2 forretter og 2 desserter, mens hovedretten er fastlagt. Dertil et fint udvalg alt fra diverse snacks til kolde og varme drikke, vin, øl og drinks.

Du finder Mr. Torp på Vintapperstræde 47, 5000 Odense C

Mest læste nyheder

 | 
Tidligere på sommeren åbnede mikro-bageriet Grain Bakery på Vesterbro. Manden bag det utraditionelle bageri hedder Kasper Skov, og han både bager og sælger brødet selv i den lille butik. Interessen for surdejsbageriet har været stor lige fra starten, og de glade kunder står trofast i kø udenfor, når Kasper åbner dørene.
 | 
Kaffebaren Nelle's har sammen med en gæst givet Odense en gåklub.
 | 
Tarup Center huser Fyns største garnbutik, et verdensomspændende undertøjsbrand, en slagter med enestående delikatesser fra Odense og USA, en pub med plads til det hele og meget mere.
 | 
Hvad der startede som en trang til at genopleve en nostalgisk følelse fra nullerne er i dag blevet til et....

Tags:

Spændende relaterede artikler

 | 
Dyk ned i genbrugsscenen, hvor hver genbrugsbutik fortæller en historie af genfundne skatte, bæredygtige valg og støtte til gode initiativer.
 | 
Hvis du mangler et godt overblik over de forskellige koncerter, der spilles i Odense hen over februar-måned, så skal du læse med lige her.
 | 
Hvis du mangler et godt overblik over de forskellige koncerter, der spilles i Odense hen over januar-måned, så skal du læse med lige her.
artikel
 | 
Til det nye efterårssemester kunne de studerende på journalistik på SDU i Odense vælge et nyt fag i klimajournalistik, for at øve sig i klimavinkler på forskellige emner.