fbpx
Del artikel:
Lyt til artikel
Skrevet af:
Magnus Monrad
Journalist på Otwn

Gæster fra hele landet elsker at komme og brygge deres egen øl hos BrygEvent i Odense.

Det er en klassiker til polterabend, firmature, sommerfest, rystesammenture og forud for påskefrokost, pinsefrokost og særligt julefrokost. At brygge sin egen øl er en sjov og anderledes oplevelse, som gør selv de bedste fester en smule mere personlige.

Brygselv hos BrygEvent har eksisteret siden 2008, hvor Steen Jensen startede forretningen op. Han havde i godt 22 år forinden været vognmand i firmaet Eventyrbilerne. Steen fik idéen til at starte sin eget bryggeri, Brygselv, på en rejse til Australien. Her kunne folk komme og brygge deres egne øl og det har været populært lige siden.

"Jeg vil vildt gerne brygge min egen øl!"

I 2016 kom ideen til at brygge øl til salg. Og da det nye bryggeri skulle have et navn, gik tankerne til det tidligere vognmandsfirma Eventyrbilerne, som kørte med motiver af H.C. Andersen, malet på lastbilerne. Bryggeriet blev døbt H.C Andersen Brewery, med tilladelse fra H.C. Andersen Hus.

BrygSelv - BrygEvent - otwn
Foto: BrygEvent

Dér hvor BrygEvent skiller sig ud fra mængden, er at det ikke tager en hel dag. Du booker en tid, smager på lidt forskellige øl og vælger hvilken slags du gerne vil brygge. Brygningen tager godt 2,5 time i alt, hvor du smager videre på de 28 haner med forskellige slags øl/cider imens I brygger. Der er også tid til at få en karrypølse med pomfritter i caféen.

Sidst aftales en tid til at komme og tappe øllene godt 14 dage senere, og man vælger selv om det skal være i flasker eller dåser. Under ventetiden på ca. 14 dage, inden man skal tappe sit øl, designer man sin egen etikette med billede af svigermor, bilen, firmanavnet eller hvad man nu kan finde på.

- Som noget nyt, er vi siden 2022 begyndt at tilbyde at tappe og pasteuriserer øllet og sende det til folk, så de slipper for at komme anden gang. Det udnytter særligt dem, der kommer langvejs fra, siger Steen Jensen til otwn.

Det er et klassisk ”hygge og brygge”-koncept, hvor der er god tid, til at nå det hele. God tid til at smage på øl, god tid til at brygge sin øl og god tid til at hygge sig med sit selskab.

"At hygge og brygge er lige min kop te"

Det er dog ikke kun til særlige mærkedage, helligdage eller sjove arrangementer. Brygningen kan også klares på en højhellig onsdag, hvor man alligevel ikke har andet at lave.

- Vi har næsten altid udsolgt i weekenderne, men jeg vil gerne have at folk husker, at de sagtens kan komme på en normal hverdag efter arbejde og hygge sig herude. Det er altså hverken særlig dyrt eller tidskrævende, og så får man en god oplevelse med nogle venner, kollegaer, dem fra fodboldholdet eller sin familie. Alle er velkomne, for vi har det hele. Øl med eller uden alkohol, champagneøl og cidere med flere forskellige smagsvarianter – og så er det hele glutenfrit, siger Steen.

Der er altså rig mulighed for at personalisere sin egen øl, som kan være en sjov gimmick til en fest, i klublokalerne eller til kontorets fredagsbar.

BrygSelv - BrygEvent - otwn
Foto: BrygEvent

Artist of the week

Julius Holmgaard

Julius studere på UCL og er på nuværende tidspunkt i gang med et praktikforløb hos Tokerød +, hvor han sidder som UX-designer og laver flotte mock ups. I hans fritid bruger han blandt andet sin tid på at tegne skæve illustrationer

 

 

artikel
 | 
Der er lutter smil og glade dage, når du træder ind i Custom Raw-butikken i Nørregade, og det er lige netop den stemning, som ejeren af butikken, Kasper, gerne vil skabe.