fbpx
Del artikel:
Lyt til artikel
Skrevet af:
Lisette Olesen
Journalist på Otwn
I en baggård på Kochsgade i Odense finder du Baggårdsbutikken - En ny butik fyldt med keramik, strikkede og hæklede sager, malerier, restaurerede møbler og meget mere.
Ting, som har gjort en helt særlig forskel for de personer, der har lavet dem. For Baggårdsbutikken hører nemlig under CSD, som er Odense Kommunes center for socialpsykiatriske dagtilbud.  
- Vores kunsthåndværk, upcyclede ting og hjemmelavede lækkerier er lavet af psykiske sårbare mennesker, som har en diagnose, der giver dem forskellige udfordringer i hverdagen. Pengene fra salget i butikken går til rehabiliteringsforløb i huset, hvor vi har flere forskellige kreative værksteder, der hjælper disse mennesker med stabilitet i dagligdagen og et fællesskab. Det har en stor betydning for menneskerne, der sidder og laver tingene til butikken at se kunderne blive begejstret over det unikke kunsthåndværk og se det blive solgt, fortæller Astrid Bøe Holme, der er socialrådgiver ved CSD.
Du finder butikken på Kochsgade 27. ‍

Artist of the week

Julius Holmgaard

Julius studere på UCL og er på nuværende tidspunkt i gang med et praktikforløb hos Tokerød +, hvor han sidder som UX-designer og laver flotte mock ups. I hans fritid bruger han blandt andet sin tid på at tegne skæve illustrationer

 

 

artikel
 | 
Der er lutter smil og glade dage, når du træder ind i Custom Raw-butikken i Nørregade, og det er lige netop den stemning, som ejeren af butikken, Kasper, gerne vil skabe.