fbpx
15. september 2021

Byens skjulte værksteder åbner dørene

artikel
 | 
Foto: 
Del artikel:
Lyt til artikel
Skrevet af:
Lisette Olesen
Journalist på Otwn

I weekenden kan du gå på en gratis opdagelsesrejse i byens kreative værksteder. Til Åbne Døre i Odense kan du møde byens kunsthåndværkere og se kunsten der, hvor den bliver skabt.  

I weekenden slår byens kunsthåndværkere og kunstnere dørene op til værkstederne og atelierer, så du kan se, hvordan de laver keramik, filt, malerier, smykker, skulpturer, installationer og meget mere.

Til arrangementet Åbne Døre den 18. – 19 september kan du gratis besøge over 20 af byens værksteder, hvor du kan snakke med kunstnerne og se kunsthåndværket blive lavet.

Odense og resten af Danmark bør nemlig få øjnene op for alt det kunst og kunsthåndværk, der findes i byen. Sådan lyder det fra kunsthåndværkeren Mette Østman, der er med i foreningen , der står bag arrangementet Åbne Døre.

Gå på opdagelsesrejse i det kreative

Måske har du et skjult keramikværksted i baggården eller også bor der en maler i dit kvarter. Ifølge Mette lever mange kunstnere og kunsthåndværkere skjult i byen. Åbne døre skal derfor overraske dig og vise sider af byen, som du ikke kendte.

- Vi vil gerne vise odenseanerne – børn og voksne, at der skabes noget i Odense. Ting er ikke bare noget, som vi får fra Kina eller får sendt med GLS. Ting er noget, der fremstilles. Det er noget, der er tænkt over. Folk uddanner sig i at fremstille det og øver sig hver eneste dag, fortæller Mette, der i over 15 år har drevet filtværksted i Odense.

Med hjemmesiden Odense Rundt eller kortet på Åbne Døres hjemmeside kan du i weekenden gå på opdagelse i Odenses kreative univers fyldt med keramikere, skulptører, malere mm., som holder dørene åbne for dig.  

En åben dør, et udstillingsvindue og et fællesskab

Kan du ikke komme værkstederne i weekenden, så har Åbne Døre lavet en digital dør til de lokale kunstnere og kunsthåndværkere, som altid er åben. Udover at Åbne Døre er et event i Odense, så er det også et digitalt udstillingsvindue, hvor du på www.åbnedøre.dk kan se og kontakte kunst og kunsthåndværkere, der har arbejdende værksteder i byen.

Ideen til Åbne Døre stammer fra et ønske om at gøre kunst og kunsthåndværk synligt i bybilledet.

- Jeg kunne f.eks ønske mig et større samarbejde mellem byens kunstnere og vores museumsbutikker. De har brug for unikke varer, hvis de ikke vil ligne alle andre museumsbutikker. Og hvad er mere nærliggende, end at få lokale folk til at lave dem. Derfor var jeg med til at starte Åbne Døre Odense for 3 år siden.

Det koster 300 kroner i året for kunstnere og kunsthåndværkere at være medlem af foreningen bag Åbne Døre. Pengene går til drift af hjemmeside samt trykning af materiale til eventen.

Der er Åbne Døre begge dage kl. 11 – 16.

Artist of the week

Julius Holmgaard

Julius studere på UCL og er på nuværende tidspunkt i gang med et praktikforløb hos Tokerød +, hvor han sidder som UX-designer og laver flotte mock ups. I hans fritid bruger han blandt andet sin tid på at tegne skæve illustrationer

 

 

artikel
 | 
Eivind Antonsen Segtnan er uddannet læge fra SDU og har en Ph.d. fra samme sted. Og det var under sin Ph.d., at Eivind fandt på en ny og innovativ måde at kunne teste for sygdomme.