fbpx
Lisette Olesen
Journalist på Otwn
22. november 2022

Byens tærtemekka bager julen ind: Smag julekager og juledesserter fra Middelhavet

artikel
 | 
Del artikel:
Lyt til artikel
Foto af:
Otwn

Siden The Pie Project åbnede sin tærteforretning i Vintapperstræde for et år siden, er den blevet utrolig populær i Odense. Derfor har byens tærtemekka lavet store planer for julens lækkerier, så du kan smage hjemmelavede julesager fra Italien og Grækenland.

Oplev den græske jul, lækkerier fra Libanon og italienske juletraditioner i hjertet Odense. The Pie Projekt i Vintapperstræde bager nemlig søde julelækkerier fra Middelhavet. Faktisk bliver tærtebutikken fyldt med alverdens julekager- og desserter, som du også kan smage til H.C. Andersen Julemarkedet i december. 

-Vi byder dig velkommen med varme velsmagende tærter, kager, slik og masser af julegodter til voksne og børn. Vi har alt fra hjertelavede cupcakes til traditionelle småkager fra Middelhavet for at forkæle dit barn og det barn, du har indeni dig. Jeg vil gerne tage duften og smagen fra min barndom med til julemarkedet. De juledesserter og julekager min bedstemor lavede, da jeg var barn, skal Odense smage, forklarer Tonia Perdikari, der kommer fra Grækenland.

Siden kæresteparret Tonia Perdikari og Gianmarco Coricciati åbnede The Pie Project for to år siden, er den lille gule butik blevet et internationalt hotspot med søde lækkerier.

Hjemmelavede overraskelser

Cheesecakes, æbletærter, græske julekager, lækkerier fra det italienske køkken mm. Hos The Pie Project finder du et hav af søde julesager, som du med garanti ikke har smagt før – med mindre at du kender Middelhavskøkkenet godt.

-Inspirationen til desserterne kommer fra vores hjemlande. Jeg husker duften og smagen af de kager og desserter, min bedstemor lavede til jul. Den oplevelse vil jeg gerne give til odenseanerne. De skal prøve noget nyt, som man ikke kan få andre steder, lyder det fra Tonia, der fremhæver den mellemøstlige dessertkage Baklava, som du hele julen kan få i butikken.

Det er en sød kage med knasende nøddefyld, sprøde lag og sød sirup. Du kan købe kagen nogle steder i Odense færdiglavet. Men hos os får du den hjemmelavet. 

Og netop det hjemmelavede er en stor del af The Pie Project. For mange af lækkerierne i kagedåserne og på kagefadene er nemlig tryllet frem ved parrets lille bagestation, som du kan spotte i hjørnet af butikken. Det er her alt magien sker. Bevæbnet med mel, smør, sukker og alverdens udenlandske krydderier kreerer Tonia og Gianmarco den ene dessert efter den anden. Sammen finder de hele tiden på nye lækkerier, så du kan smage Grækenland, Italien og Middelhavets smage. I stedet for at have en fast menukort, spækker de butikken med nye græske- og italienske overraskelser.

-Der skal være noget nyt for gæsterne at smage hver uge. Derfor er det forskelligt, hvilke ting vi bager, forklarer Tonia, der fortæller, at deres cheesecake fx findes i et hav af variationer. Den ene dag kan du købe bestselleren, som er lavet med Nutella. Den næste dag er cheesecaken lavet med roser eller syltetøj. Netop parrets eksperimenterende tilgang til maden såvel som menukortet har givet butikken vokseværk.

Et marked af søde sager fra hele verden

Café, Takeawaysted, bageri, butik og nu markedsbod. The Pie Project har på sin et års levetid erhvervet sig en del titler. Hvad der startede med en butik, der bagte frosne tærter importeret fra Grækenland og Italien, er i dag et sted med hjemmebagte desserter, hjemmelavet syltetøj, græsk the og sodavand og meget mere. Alt sammen lækkerier, der udgør The Pie Project.

Bag The Pie Projekt er kæresteparret græske Tonia og italienske Gianmarco. Det var Odense, der bandt parret sammen, hvilket gav dem lyst til at give byen et sted med græsk og italiensk kærlighed. Den mission  blev til The Pie Project, som er fyldt med hjemmelavede lækkerier fra parrets to hjemlande.

- Når odenseanerne hører, at vi kommer fra Grækenland og Italien, så siger de altid, at de elsker vores mad. Derfor vil vi bringe vores mad til Odense, fortæller parret.

På den korte levetid er det græsk- italienske dessertmekka blevet utrolig populær. Udover at Wolt-buddene dagligt bringer Tonia og Gianmarco hjemmebagte lækkerier rundt i Odense, så er caféen også et populært sted blandt byens internationale beboere.

-Det er ret ofte, at vores gæster ikke snakker dansk. Vi er nærmest blevet et internationalt mødested, hvor studerende fra hele verden mødes. For at odenseanerne kan komme endnu tættere på smagene fra vores hjemlande, kommer vi til at have en bod ved H.C. Andersen Julemarkedet.

Du kan møde The Pie Project til H.C. Andersen julemarkedet, som finder sted ved Sorte Brødre Torv i de to første weekender i december (lørdag den 3. december fra kl.10.00 – 18.00, søndag den 4. december fra kl. 10.00 – 16.00, lørdag den 10.december fra kl. 10.00 – 18.00 og søndag den 11. december fra kl. 10.00 – 16.00). Til dagligt finder du The Pie Project på Vintapperstræde 49.

Spændende relaterede artikler

GUIDE: Odenses koncerter i oktober 2023
 | 
Hvis du mangler et godt overblik over de forskellige koncerter, der spilles i Odense hen over oktober-måned, så skal du læse med lige her.
Art of otwn: Junior Brown kommer hjem til Odense
 | 
Den jamaicanske musiker Junior Brown vender tilbage til Odense for at give et show til DANCE på Frølageret den 29. september.
Klar til julefrokostsæonen: Bordeaux serverer godt håndværk med masser af smag
 | 
På Brasserie Bordeaux står Brian Grensteen i spidsen for køkkenet og udviklingen af årets julefrokostmenu. På trods af sine mange års erfaring fra branchen, glæder han sig stadig som et barn juleaften til den kommende julefrokostsæson.
artikel
 | 
Eivind Antonsen Segtnan er uddannet læge fra SDU og har en Ph.d. fra samme sted. Og det var under sin Ph.d., at Eivind fandt på en ny og innovativ måde at kunne teste for sygdomme.