fbpx
Del artikel:
Lyt til artikel
Skrevet af:
Lisette Olesen
Journalist på Otwn

Det var et minus på gaveregnskontoen, da donutkæden Bronuts i sidste uge erklærede sig konkurs. Sådan tænkte Odensekalenderen, der havde den populære donutbutik på Vesterbro bag en kalenderlåge, som 3000 odenseanere ejer. Men i Odense står man sammen – når butikker drejer nøglen om.

Ingen ugyldige låger

Tore True Jensen og  Line Mikkelsen lever af at lave en julekalender, som hvert år kaster en gaveregn udover odenseanerne, booster det fynske erhvervsliv og giver et økonomisk skulderklap til sociale foreninger, der gør en forskel for byens borgere. Bag kalenderens 25 låger finder du gavebeviser til mad og drikke,oplevelser og ting, som du indløser ved byens erhvervsdrivende, forretninger eller kulturinstitutioner.

Bag 4. december-lågen havde Odensekalenderen i år gemt Bronuts dvs. en kupon til en gratis donut i caféen. Men Line og Tore fik derfor travlt ved telefonerne og mailboksen, da Bronut uden varsling erklærede sig konkurs. Bronuts konkurs betød, at de omkring 2.600 ejere af Odensekalenderen måtte vinke farvel til den gratis donut.

- “Fuck! Var det allerførste jeg tænkte, da Line ringende og informerede mig. Man tænker jo alle de værste scenarier først, så jeg var forberedt på en shitstorm, men den kom aldrig… Folk var meget forstående og imødekommende. Jeg blev faktisk helt rørt over nogle af de kommentarer, vi modtog. Og juleredningen var på vej, selvom vi ikke var klar over det på det tidspunkt…” siger Tore.

- Vi gik lynhurtigt i work mode. Vi synes jo det var super ærgerligt, hvis alle med en Odensekalender pludselig skulle sidde med en ugyldig låge. Desværre kunne vi bare ikke garantere en løsning af problemet,” udtaler Line.

En lykkelig slutning

Midt i alt tankemylder og spekulationer trådte Café Donuts til. I Albanigade sælger de farvestrålende friterede kager i et hav af farver og smage.

Efter en opringning var de helt klar til at overtage 4. december-lågen på de præcis samme vilkår, som der allerede fremgår i den eksisterende låge. For som caféen selv sagde – ingen jul uden donuts.

- Julen blev reddet for Odensekalenderen af Café Donuts og byens borgere. Vi er fuldstændig blæst bagover af alt den kærlighed og positivitet vores kunder øser ned over vores opslag på sociale medier. Vi har modtaget forslag til mulige låge erstatninger, søde beskeder og masser af ros, og vi værdsætter det virkelig. Der en fantastisk juleånd i Odense og det føles lidt ligesom en lykkelig slutning på en julefilm, siger Tore og Line.

Café Donuts står klar til at modtage alle med en låge nummer 4 fra mandag den. 20 december, og hele januar måned. Du dem finder på Albanigade 21 A th, Odense 5000.

Artist of the week

Julius Holmgaard

Julius studere på UCL og er på nuværende tidspunkt i gang med et praktikforløb hos Tokerød +, hvor han sidder som UX-designer og laver flotte mock ups. I hans fritid bruger han blandt andet sin tid på at tegne skæve illustrationer

 

 

artikel
 | 
Der er lutter smil og glade dage, når du træder ind i Custom Raw-butikken i Nørregade, og det er lige netop den stemning, som ejeren af butikken, Kasper, gerne vil skabe.