fbpx
Skrevet af:
Lisette Olesen
Journalist på Otown

Cocktailmekka: Ny festival hylder de gode smage med 15 unikke cocktails

Del artikel:

I weekenden holder byens nye festival Cocktail Festival Odense en fest for dine smagsløg med 15 signaturcocktails. Hvad der startede som en aflyst fest, er nu blevet til en næsten udsolgt festival.  

15 luksuriøse cocktails, god musik, et festligt dansegulv og lækker mad. Det kan du opleve i Odense, når Cocktail Festival Odense skyder oktober i gang med en helt ny festival.

De to eventmagere Bente Valentin Hansen og Nadine Fernandez Alvarez forvandler nemlig hallen på Seebladsgade 1 til et cocktailmekka. Med en festivalbillet kan du få 15 signatur cocktails lavet af barer, destillerier og spiritusforhandlere fra hele landet.

- Vi vil gerne slå et slag for de gode smage, de lækre råvarer og så hylder vi det, at vi kan være sammen igen efter en lang coronapandemi, lyder det fra Bente.

Coronapandemien gjorde, at den nye festival måtte aflyse sidste år. Nu melder festivalen næsten udsolgt.  

Glitterskid og nye smage

Til Cocktail Festival Odense kan du smage på alt fra sømandens kone til en glitrende skid fra en enhjørning. Udover at festivalen byder på luksusudgaver af cocktailklassikere som Gin Hass og Dark & Stormy, så er festivalen stedet, hvor du kan opleve nye smage, som du sikkert aldrig har mødt før.

Eksempelvis står Odenses lokale destilleri Small Craft Distillery klar med den glitrende jordbærcocktail Unicorn Glitter Fart, mens vinhandleren Fary Lochan står klar med drinken Sailor’s Wife.

Frem til på lørdag vil festivalen overraske dig ved løbende at afsløre festivalens mange drinks og madboder. Og netop det at overraske er festivalens mission.

- Du skal smage noget, som du ikke har smagt før, fortæller Nadine, der fik idéen til festivalen, da hun scrollede rundt i sit facebookfeed.

- Efter at have set et lignende event i Aarhus på Facebook, undrede det mig, at vi ikke har en cocktailfestival i Odense. Vi har jo en roséfestival og en portvinsfestival. Så min tanke var, at det burde vi have i Odense, forklarer hun.

Og den idé var Bente med på. Hvor Nadine til dagligt driver det odenseanske eventbureuet Nlpro (Generator, Odense Aafart, Carlsberg mm.), er Bente smagsformidler og har bl.a. tidligere lavet en ginfestival i Odense Zoo.

Under temaet Cocktails fra filmen Cocktails med Tom Cruise gik de to eventmagere sidste år i gang med at lave en festival sammen med cocktailudstillere fra hele landet. Men en uge før festivalen løb af stablen, måtte de aflyse.

Fra aflyst til udsolgt  

I gerne holde jeres festival. Folk skal bare sidde med ansigterne i samme retning af henhold til covid19. Sådan lød beskeden, Bente og Nadine fik mandagen før, at de skulle fyre op for Odenses første Cocktailfestival.

- Vi valgte at lukke det. Vi vil gerne lave en tilbagevendende begivenhed i byen. Men det her vil simpelthen gå for meget udover oplevelsen. Mange havde købt en billet sammen. Hvis man er 10 mennesker, så er det altså nedern, at være den, der sidder på yderfløjen, siger Nadine.

Nedlukningen og aflysningen tog de to eventmagere med et smil.

- Man kan jo ikke rigtig gøre andet. Vi har heldigvis begge lavet events i mange år, så vi havde rimelig meget is i maven. Men det bliver da nemmere at markedsføre næste år, siger Bente.

Op til festivalen har Cocktail Festival Odense varmet op med diverse virtuelle smagninger og cocktailwalks. Og noget kunne tyde på, at Odense er mere end klar til en ny festival. Faktisk har festivalen kun 50 billetter tilbage.

- Vi har fået virkelig god opbakning. Der er jo konfirmationer frem til efteråret, bryllupper helt frem til slut i august og en trilliard koncerter fra 2020, der skal afholdes inden julefrokosterne. Men vi går snart udsolgt, afslutter Bente.

Find biletter her

Mest læste nyheder

 | 
Tarup Center huser Fyns største garnbutik, et verdensomspændende undertøjsbrand, en slagter med enestående delikatesser fra Odense og USA, en pub med plads til det hele og meget mere.
 | 
Oplev odenseansk kunst på alternativ fynsk festival, hvor mad er en del af billetten og du ikke bliver mast på festivalpladsen.
 | 
Da David Lind Nordby fik en førtidspension som 31-årig, besluttede han sig for at gøre en forskel. I dag samler....
 | 
Hvis du mangler et godt overblik over de forskellige koncerter, der spilles i Odense henover juni-måned, så skal du læse med lige her!

Tags:

Spændende relaterede artikler

 | 
Den 25.- d. 28. august 2022 afholdes den internationale kunstmesse Enter Art Fair. Men i år bliver det lidt specielt,....
 | 
Uanset om vi står ved det eller ej, så tillægger vi udseende en masse værdier, egenskaber og svagheder. Det viser forskning og diverse studier. Har du et ansigt, der afviger fra normen, er der en stor sandsynlighed for, at du vil opleve diskrimination på lige fod med racisme og sexisme.
 | 
Hvad sker der, hvis man smider papirklip og H.C. Andersens eventyr ned i den mørkeste undergrund i Odense? Det ser du, når byens gothklub fortolker H.C. Andersens mørkeste eventyr med laserlys og elektroniske toner ved dette års H.C. Andersen Festivals.
artikel
 | 
Trivselsugen er i denne uge tilbage på SDU, hvor arrangørerne fra Syddanske Studerende glæder sig over, at det ikke længere....