fbpx
Del artikel:
Lyt til artikel
Skrevet af:
Magnus Monrad
Journalist på Otwn

Kom tæt på Odenses vilde kreativitet og bliv klogere på byens blomstrende kulturliv i indslaget Art Of Otwn. Her møder du Odenses kreative sjæle, som lige nu er aktuelle med nye farver, nye toner eller nye oplevelser.

Det gamle koncertkoncept Dancelikeamonkey bliver i disse dage rebrandet som DANCE med fire unge koncertarrangører, der tager kampen op med at arrangere koncerter med upcoming kunstnere på den danske musikscene. Herunder kan du lære konceptet lidt bedre at kende, og så kan du deltage i deres relaunch-event den 17. marts på Frølageret.

Med vores koncerter vil vi…

…fremme og styrke musikmiljøet i Odense, facilitere musikken i form af koncerter, og skabe et inkluderende miljø, hvor musik og kultur er let tilgængelig. Vi er passionerede musikelskere, og vi mener, at musikken har en særlig evne til at bringe mennesker sammen og skabe fællesskaber.

Vi vil derudover være med til at skabe en platform hvor nye artister fra hele landet kan komme og vise deres musik frem. Målet er også at skabe et forum hvor alle er i øjenhøjde og hvor publikum er mindst lige så vigtige som artisterne.

DANCE-kulturmaskinen-frølageret-odense-otwn
3/4 bagmænd, Jacob, Anna og Frederik. Foto: otwn

Vi startede med at lave koncerter…

…fordi vi elsker fed musik, og finder kulturlivet i Odense spændende. Medlemmerne i DANCE har eksempelvis tidligere været med til at skabe Parasol Festivals musikprogram alle 3 år af dens eksistens. Oprindeligt startede DANCE for over 10 år siden, hvor gruppen hed Dancelikeamonkey. Dengang var der rigtig mange frivillige tilknyttet, som sidenhen er blevet ægte voksne og derfor har trukket sig. Stafetten er derfor med tiden givet videre, og nu sidder vi 4 tilbage, som ønsker at holde konceptet i live, dog under et nyt navn. Navneskiftet skete da vi følte at Dancelikeamonkey havde brug for en fornyelse. Fokusområdet som primært er upcoming musik, har dog ikke ændret sig.

Ingen af de oprindelige medlemmer fra DLM er med i gruppen i dag, og af den grund følte vi, at det var på sin plads at ændre lidt på identiteten og gøre den til noget, vi kan se os selv i. Vi har valgt at bevare 'DANCE'-navnet fra Dancelikeamonkey, da det i forvejen lå på rygraden, og var det som vi kaldte konceptet i daglig tale. Navnet udstråler den frie ånd og levende atmosfære, som kan forventes til vores arrangementer, og det inviterer gæsterne til at give slip og have det sjovt.

Vores koncerter bliver arrangeret…

…med gode intentioner og kærlighed! Vores koncerter bliver alle sammen arrangeret af os, 4 frivillige ildsjæle, med støtte fra Kulturmaskinen, som vi er tilknyttet. Vi mødes minimum et par gange om måneden og snakker eventuelle bookinger og brainstormer på artister, vi synes er seje. Herefter booker vi artisterne, markedsfører arrangementet og afvikler det. Når vi afvikler arrangementerne, får vi stor hjælp fra Kulturmaskinen, der stiller teknikere og eventuelle bartendere til rådighed. Lige nu fokuserer vi primært på at betjene indgangen og på at vores gæster får den bedste modtagelse som muligt! På sigt har vi en drøm om at udvide med flere frivillige ligesom ‘i gamle dage’, så vi kan blive mere selvkørende og stå for større dele af afviklingsdelen. Vi tror på at frivillighed skaber ideelle vilkår for kultur og musik, og vi vil derfor gerne tage imod alle, der har en interesse for at være med til at skabe fede events i Odense.

DANCE-kulturmaskinen-frølageret-odense-otwn
Foto: otwn

I fremtiden vil vi…

…rigtig gerne blive en etableret del af Odenses kulturliv og musikscene. Ønsket er at DANCE kan vokse sig stort og blive et koncept som folk tager til, velvidende om at vi booker lækker musik – også hvis de ikke kender artisten på forhånd. Derudover er ønsket for fremtiden, at vi kan blive ved med at lave fede koncerter til byens musik-dyrkere, samt være med til at pushe nogle seje musikere. Vi håber at interessen for at tage til koncerter vil stige igen, efter det dyk som corona har medført. Vi vil i hvert fald gøre vores for, at der er fede koncerttilbud, til dem som ønsker det.

Vi er altid åbne for gode ideer, fede musikønsker, og spændende kunstnere, og vi vil i fremtiden elske at være med til at skabe et miljø, hvor fede koncerttilbud aldrig er en mangelvare i Odense.

DANCE - otwn

Artist of the week

Julius Holmgaard

Julius studere på UCL og er på nuværende tidspunkt i gang med et praktikforløb hos Tokerød +, hvor han sidder som UX-designer og laver flotte mock ups. I hans fritid bruger han blandt andet sin tid på at tegne skæve illustrationer

 

 

artikel
 | 
Der er lutter smil og glade dage, når du træder ind i Custom Raw-butikken i Nørregade, og det er lige netop den stemning, som ejeren af butikken, Kasper, gerne vil skabe.