fbpx
Del artikel:
Lyt til artikel
Skrevet af:
Magnus Monrad
Journalist på Otwn

Den 21. marts afholder ildsjælen David Lind Nordby og 1. Viceborgmester Andreas Møller et arrangement for familier med handicap tæt på livet, Verdens Bedste Omsorgsdag.

Livet er ikke det nemmest for folk og særligt børn med handicap, og derfor heller ikke for deres nærmeste. Der er masser af forskellige grunde til, at de ikke kan leve et liv som alle andre. De kan ikke nyde forlystelsesparker på samme måde. De kan ikke opleve legepladser som alle andre. De kan ikke opleve cirkus som alle andre. Der er alle de fysiske handicap, og så er der de psykiske og mere usynlige af slagsen. Det bliver det sjældent taget hensyn til alle de steder.

Så nu har 1. Viceborgmester Andreas Møller og David Lind Nordby, som er med til at arrangere et væld af velgørenhedsarrangementer i lokalområdet, arrangeret en dag til netop de børn og deres familier. Det kommer til at være 5 timer med sjov og leg netop for dem, med aktiviteter, hvor de kan være med.

Der er samtidig plads til, at dem med behovet for det, kan få lov til at sætte sig i et stille hjørne og lige samle sig selv, så alle indtrykkene ikke bliver for meget.

- Det kommer til at foregå sådan, at man registreres ved indgangen, så vi har styr på, hvor mange der er i lokalerne, men det er gratis for alle. Samtidig er det en ret bred målgruppe. Det er ikke kun for børn med handicap, om de er synlige eller ej, det er også for deres forældre og søskende, så de kan have en sjov dag sammen, fortæller David Lind Nordby til otwn og fortsætter:

- Der var også en far, som ringede til mig og spurgte, om der var plads til hans børn, for han var selv handicappet. Så de oplever jo også, at han ikke kan tage dem med ud til alt muligt, og her er de forskellige happenings lidt mere skræddersyet til, at han også kan være med rundt og sørge for, at de har det sjovt, modsat hvis han var taget i Tivoli eller Funky Monkey Park.

David Lind Nordby og Gerd Ravnholdt Mizrachi til Wild Republic Europe i Middelfart.
Foto: Wild Republic Europe

Arrangementet afholdes i Leos Legeland på Petersmindevej i Odense fra kl 9-14, hvor der vil være happenings som parasporten Frame Running med EM-sølvvinder Lasse Kromann, banko med værten Martin Bager Wulff, mulighed for at prøve ansigtsmaling af professionelle og så kommer der en med konceptet Danse Daizy.

Derudover kommer der maskotter i forskellige former og farver – blandt and med Star Wars tema fra Danish Garrison 501st Legion.

Går meget op i rettigheder og muligheder for handicappede

Andreas Møller går meget op i lige muligheder og bedre rettigheder for handicappede både politisk og personligt. Han har længe arbejdet på at gøre en forskel på området, der i sidste ende skal være med til at gøre Odense til en mere handicapvenlig by. Og her er Verdens Bedste Omsorgsdag en lille brik i det store puslespil.

- Målgruppen er primært handicappede fra Fyn, men der må også gerne kommer folk fra Jylland og Sjælland. Det skal være en dag for de handicappede, hvor de får en hyggelig og sjov dag med deres forældre og søskende, hvor de er i fokus. Det er superfedt, at vi er så mange aktører, der går sammen. Mig og David er godt nok tovholdere og står i spidsen for eventet, men der er mange andre, som har en stor del af æren for, at dagen kommer til at kunne løbe af stablen på en god og ordentlig måde, og det er jeg meget stolt af, siger Andreas Møller til otwn.dk.

I starten af 00’erne ødelagde David Lind Nordby sin ryg i en ulykke, og da han derfor ikke længere kunne arbejde i et normalt job, har han kastet sig over at lave velgørenhedsarrangementer, hvor særligt børn og kræftramte er i fokus.

Det ses blandt andet i hans CV, hvor han fx kan skrive Formand i sin egen forening Fishing For Life, Næstformand i Stafet For Livet, Medansvarlig for Tænd et lys Odense – Knæk Cancer og Sponsoransvarlig på Midtfyns Festival.

- Jeg elsker privilegiet i stadig at kunne gøre noget godt for andre, nu hvor jeg selv er begrænset på andre punkter. Så jeg er glad for, at Andreas og jeg er gået sammen for at skabe den her dag. Det er meget i mit fokus og min ånd, da jeg gerne vil hjælpe særligt syge børn med at få nogle gode og positive oplevelser ind i en hverdag der måske sjældent er særlig sjov med hospitalsbesøg, begrænsede evner og færdigheder og sådan noget. Så jeg håber samtidig at vi kan lære noget af vores arrangement den 21., så vi kan gøre det endnu bedre næste gang, siger David Lind Nordby.

Det er nemlig ambitionen for de to initiativtagere, at hvis eventet bliver en succes i år, så vil de fremover afholde det én gang årligt.

- Vi skaber en dag uden forhindringer, hvor man kan komme uanset hvilket handicap man har. Vi regulerer ikke legen, men sætter rammerne for, at det er mere roligt end en normal dag i Leos Legeland. Så de små happenings vi har arrangeret, er skræddersyet til, at folk kan være med i deres eget tempo. Forhåbentlig giver det også nogle bekendtskaber og relationer, der varer ved efter vores dag sammen, hvor alle er i nogenlunde samme situation. Vi håber at kunne hjælpe så mange som muligt, og vi er som sådan ligeglade om der kommer 10 eller 800. Så længe de fremmødte har det sjovt, afslutter Andreas Møller.

Arrangementet kommer som nævnt til at foregå den 21. marts fra kl. 9-14 i Leos Legeland på Petersmindevej i Odense.

Leg For En Sag i vinters hvor Leos Legeland i samarbejde med Fishing For Life og Kræft er ikke for børn (Kræftens Bekæmpelse) indsamlede til kræftramte børn.
Foto: Rudi Buhl

Artist of the week

Julius Holmgaard

Julius studere på UCL og er på nuværende tidspunkt i gang med et praktikforløb hos Tokerød +, hvor han sidder som UX-designer og laver flotte mock ups. I hans fritid bruger han blandt andet sin tid på at tegne skæve illustrationer

 

 

artikel
 | 
Eivind Antonsen Segtnan er uddannet læge fra SDU og har en Ph.d. fra samme sted. Og det var under sin Ph.d., at Eivind fandt på en ny og innovativ måde at kunne teste for sygdomme.