fbpx
Del artikel:
Lyt til artikel
Skrevet af:
Magnus Monrad
Journalist på Otwn

Hvad der i 2018 startede som et hobbyprojekt, endte med at blive en indtil videre 5 år lang jagt på at forstå, hvordan virksomhed kan træffe bedre beslutninger.

Når man har en virksomhed, er der cirka en million ting at tage sig til og forholde sig til. Billedligt talt er det en sand jungle at finde ud af, hvad der fungerer bedst, når det blandt andet kommer til SEO, marketing, brugerrejse, hjemmeside, design, forretningsudvikling, samarbejder og alt muligt andet. Det mest korrekte svar er nok, at det er forskelligt fra virksomhed til virksomhed.

Men der er alligevel hjælp at hente. Som minimum til at hente inspiration fra. Og noget af den inspiration, kan man hente i Brian Johannsens podcast At Turde FM, som han har lavet næste 280 episoder af, og som han startede tilbage i marts 2018.

I podcasten inviterer Brian gæster forbi til en faglig snak om et specifikt emne. Gæsterne er blandt andet ledere, specialiser eller succesfulde iværksættere. Og fælles for dem alle er, at de tør udfordre status quo.

- Podcasten og alt andet jeg gør, bunder i en lyst til at forstå verden og forsøge at videre formidle det jeg finder frem til, så andre kan træffe bedre beslutninger. Selvom jeg både laver video, skriver artikler og laver workshops, så er det podcast og samtale formatet som har fanget mig mest.  Selvom du kan finde flere serier, som er resultatet af et betalt samarbejde med virksomheder, så har jeg erkendt, at At Turde FM først og fremmest er et passions- og hobbyprojekt, siger Brian Johannsen til otwn.

Brian er til dagligt lærer på EUX Campus Vejle, hvor han blandt andet underviser i iværksætteri og går meget op i, at hans elever har det sjovt, mens de er der. Men han er ikke selv færdig med at lære. Gæsterne i podcasten skal kunne lære ham noget, og det er samtidig en måde for ham at netværke på.  Det er først og fremmest den gode samtale, som er målet og for at samtalen er god kræver det t både gæst og vært reflekterer undervejs og går klogere fra samtalen.

- Podcasten har aldrig haft et fast format og derfor har den også udviklet sig undervejs. Det har udstyret også, for den gode lyd skal man ikke gå på kompromis med selvom der findes en enkelt svipser. Under optagelserne til episode nummer 3 kom jeg til at optage hele episoden gennem computerens mikrofon og ikke de to tilsluttede Røde Procaster. Jeg kan huske jeg ærgrede mig hele vejen hjem i toget fra København. Det nuværende format minder mere bare om en god samtale mellem venner, fortæller Brian Johannsen til otwn.dk og fortsætter:

- I starten sad jeg eksempelvis også selv og adresserede nogle af de problemstillinger, jeg så ude i samfundet, når det kommer til iværksætteri, men i 2019 besluttede jeg mig for, at det skulle handle om hvordan man skaber fremtidens virksomheder, hvor fokus gik fra personen bag til forretningen og det arbejde, som de lavede. Jeg prøver så vidt muligt at snakke med virksomheder, der ikke kun satser på at være her om seks måneder, men også om seks år.

Man kan høre At Turde FM på diverse podcastplatforme, og de seneste afsnit omhandler blandt andet morderne netværk, sårbarhed og arbejdskultur.

Artist of the week

Julius Holmgaard

Julius studere på UCL og er på nuværende tidspunkt i gang med et praktikforløb hos Tokerød +, hvor han sidder som UX-designer og laver flotte mock ups. I hans fritid bruger han blandt andet sin tid på at tegne skæve illustrationer

 

 

artikel
 | 
Eivind Antonsen Segtnan er uddannet læge fra SDU og har en Ph.d. fra samme sted. Og det var under sin Ph.d., at Eivind fandt på en ny og innovativ måde at kunne teste for sygdomme.