fbpx
Del artikel:
Lyt til artikel
Skrevet af:
Magnus Monrad
Journalist på Otwn

Odenseanske Andreas Lyngholm Poulsen står bag et spritnyt koncept, som skal gøre fremtidens events meget nemmere at komme til og fra – du skal bare bruge dit ansigt.

Andreas Lyngholm Poulsen er ekstremt kreativ og innovativ. Han er typen, der tænker, at hvis noget skal gøres, så kan han lige så godt gøre det selv. Lige siden han gik på gymnasiet, har han tænkt og udviklet koncepter og digitale løsninger til at løse problemer, som han stod over for.

Dengang i gymnasiet var det var det en app, hvor man scannede en QR-kode for at komme ind til gymnasiefester. På universitetet var det en app, der skulle sørge for at følge dig sikkert hjem fra byen, ”LetUsKnow”, hvor dine nærkontakter kunne følge dig og du kunne fortælle dem, at du var hjemme, ved et simpelt tryk på en knap.

- Jeg har altid gerne ville være innovativ på alle mulige måder. Derfor har jeg altid researchet, brainstormet og tænkt helt vildt meget for at finde de allerbedste løsninger. Jeg er blevet meget bekendt med processen om at gå fra tanke og idé til handling, og derfor er jeg også blevet meget bedre med tiden. Man kan ikke bare stå med et færdigt produkt fra den ene dag til den anden, starter Andreas ud til otwn.

- Man står først klar med det, der hedder en ”MVP”, en slags prototype på produktet, og så tester man på livet løs. Jo mere man kender til markedet og måden at udvikle på, jo tættere er man på et færdigt og perfekt produkt. Jo mere viden du så får fra brugerne i målgruppen, jo hurtigere kan du udvikle produktet færdigt.

Andreas Lyngholm Poulsen og team fra NoTicket - otwn
Team NoTicket til Ignite. Foto: NoTicket

I dag står han med storebroren til den første app, som han fik udviklet, mens han gik på gymnasiet. Produktet hedder ”NoTicket” og er helt simpelt et system, hvor du scanner dit ansigt ved ankomst til et event, afleverer din jakke og taske i garderoben, og så scanner du dit ansigt og får det tilbage, når du skal hjem.

Det er allerede testet på arrangementer som større gymnasiefester og senest det store iværksætterevent Ignite, som blev afholdt i november sidste år.

- Vi har tre ben. Der er indgangen, som kan være entre til forlystelsesparker eller fodboldkampe, så er der garderoben til større events og nattelivet og så er der selve adgangsdelen, som kan virke i stedet for et medarbejderkort, som kan stjæles eller tabes, siger Andreas Lyngholm Poulsen, founderen af NoTicket.

- Når du først har registreret dig én gang, skal du altid bare gå igennem, for så kender systemet dig. Vi starter blødt ud med at køre konceptet som en slags fast-lane, da vi ved, at brugerne og markedet ikke er klar til bare at give deres ansigt væk til alle mulige systemer.

Han håber, at den ansigtsgenkendelse, der er blevet indført på smartphones over de seneste par år, har tøet folk en smule op til ikke at være så skræmt af det. Samtidig fastslår han, at ens data er i sikkerhed hos dem og ikke sælges til tredjeparter.

- Der er lignende systemer i lande som USA og Kina. Men jeg ser personligt helst, at en løsning som vores kommer fra et dansk firma, der har vores GDPR-regler. Vi har helt styr på den gældende GDPR og den nyeste AI-act, lyder det fra Andreas.

Andreas Lyngholm Poulsen og team fra NoTicket - otwn
Foto: NoTicket

Lige nu er de fire på team NoTicket. Andreas, hans co-founder Kristian, som begge sidder med den daglige drift og udvikling, og så er der to sælgere tilknyttet.

- Vi har bygget et godt produkt, et kompetent team og nu er vi klar til at rulle produktet ud til brugerne. Vi er allerede i snak med nogle rimelig store spillere på markedet. Både på nationalt plan men også her på Fyn. Så det kan være, at odenseanerne ikke skal vente så længe, for at få mulighed for at bruge vores løsninger, lyder det fra Andreas Lyngholm Poulsen til otwn.dk.

Andreas håber, at brugerne vil tage godt imod løsningen og give det et skud. Han er meget klar over, at folk passer bedre på deres data end nogensinde før, men han er klar på at vise verden, at der ikke er noget at være bange for. Faktisk er det bare smart. No ticket, just smile.

Artist of the week

Julius Holmgaard

Julius studere på UCL og er på nuværende tidspunkt i gang med et praktikforløb hos Tokerød +, hvor han sidder som UX-designer og laver flotte mock ups. I hans fritid bruger han blandt andet sin tid på at tegne skæve illustrationer

 

 

artikel
 | 
Der er lutter smil og glade dage, når du træder ind i Custom Raw-butikken i Nørregade, og det er lige netop den stemning, som ejeren af butikken, Kasper, gerne vil skabe.