fbpx
Del artikel:
Lyt til artikel
Skrevet af:
Magnus Monrad
Journalist på Otwn

Kom tæt på Odenses vilde kreativitet og bliv klogere på byens blomstrende kulturliv i indslaget Art Of Otwn. Her møder du Odenses kreative sjæle, som lige nu er aktuelle med nye farver, nye toner eller nye oplevelser.

Musikeren Prager er klar med en spritny single, ”IGENNEM ALT”, som han har lavet i samarbejde med sin kammerat Timur, der også er en odenseansk rapper, og som vi tidligere har skrevet om her på otwn. Under sit borgerlige navn, Alexander Prager, blev han født i Andkær, lidt uden for Vejle og er for et års tid siden flyttet til Odense. En flytning, der har været ekstremt udfordrende men dermed også lærerig for den blot 22-årige musiker.

Han drømmer om at kunne udgive en masse musik og en dag få lov til at spille på Arena-scenen på Roskilde Festival, fordi han både vil kunne have mange publikum foran sig og samtidig ikke for mange til ikke at kunne se dem i øjnene, når de forhåbentlig skaber en fest sammen.

Her kan I høre mere om, hvem Prager er, hvordan han laver musik samt hvad den nye single omhandler.

Art of otwn - Prager
Foto: Prager

Med sangen ”IGENNEM ALT” vil jeg…

…fortælle mine venner, at jeg har deres ryg, uanset hvad livet bringer.

Min nære familie er meget lille, og som barn havde jeg ikke mange gode venner. Dette        har heldigvis ændret sig, og derfor ved jeg virkelig, hvad de er værd. Jeg lægger meget vægt og kærlighed i relationen mellem mine nære venner og jeg, og de skal vide, at forhindringer ikke skræmmer mig væk, tværtimod gør de os stærkere sammen.

Lyt til sangen her:

“IGENNEM ALT” er et dance-track. Jeg har sluttet flere af mine shows af på dette nummer, og det ender med et brag hver gang. Jeg selv er gennemblødt af sved og kan  knapt fremmane ordene, oppe på scenen, i sidste omkvæd. En glædeseksplosion!

Jeg startede med at lave musik…

…da jeg gik på efterskole og røvkedede mig bagerst i fysik-kemi-lokalet, fik jeg øjenkontakt med Mathias Rejnholdt, der ligeledes dagdrømmede. Vi fandt kærligheden til musikken sammen - til at starte med, lavede vi beats på hans telefon, med den indbyggede app, Garageband. Der gik ikke længe, inden vi flyttede på værelse sammen og forvandlede det til et “studie”. Alle skoleprojekter blev derefter afleveret i sangformat.

Dengang var vi en rapper-duo, ved navn: Prae Travin. Navnet var en sammensmeltning af vores efternavne og tøjmærkerne Thrasher og Calvin Klein. Rejn gik hele tiden i Thrasher (han kunne ikke engang skate), og jeg havde altid Calvin Klein underbukser på, fordi jeg syntes det var sejt. Det gør jeg ikke længere.

I dag er jeg soloartist og Rejnholdt er producer. Vi arbejder stadig sammen med denne rollefordeling.

Jeg laver min musik…

…i et lille hjemmestudie, hvor jeg finder på idéer, skriver og laver demoer. Når det er tid til indspilning og produktion i høj kvalitet, besøger jeg en af mine producere.

Sangene bliver også til hos mine producere, helt fra bunden, hvor vi har en fælles vision om budskab og stil, og udarbejder musik og lyrik i samspil.

Min tid i Odense har budt på mange nye samarbejder på begge sider af Storebælt, heriblandt med den odenseanske Timur Allisstone, som jeg i samarbejde lavede “IGENNEM  ALT” med.

Første gang Timur og jeg mødtes og bare skulle lære hinanden at kende, kom vi faktisk til at begynde på instrumentalen til sangen, ved at jamme henover mit dengang nyerhvervede, brugte, keyboard til 100 kr. - der var så mange sjove lyde på det!

Art of otwn - Prager
Foto: Prager

Min musik er den slags…

…sange om alle følelser og tematikker. Ligeledes er min genre svær at indsnævre, da jeg stadig er i fuld gang med at finde mig selv, både som artist og menneske. Udover dansetrang og eftertænksomhed, ved man aldrig, hvad man får af  mig. Musikalsk, altså.

Jeg har dog en mission: At redde min og de næste generationer fra teknologisering, sociale medier og deres henholdsvis meget negative indflydelse på vores velvære, selvforståelse og sindstilstand. Jeg tror på, at nærvær og indlevelse i momentet skaber fred og glæde. Jeg vil være din langdistance-psykolog på Spotify og din up close danseterapeut på scenen. Jeg vil sprede god energi - for alt er jo energi.

I fremtiden vil jeg…

…bombardere hitlisterne indtil jeg er midt i trediverne, men ikke med hvad der  i dag ville klassificeres som “hit-materiale”. Jeg vil gerne genopfinde popmusik. Alt for længe har der været en opskrift, der på en eller anden måde skulle følges, men jeg tror på, at jeg kan være med til at ændre dette - så følg med.

Jeg har kun spillet 5 koncerter, men jeg ved allerede, at jeg elsker det! Der sker noget magisk inde i mig, når jeg giver mig fuldt ud til publikum. Jeg glemmer tid og sted, og stoler blindt på min intuition. Følelsen er fantastisk, og forstærkes yderligere, når den gengældes. Jeg er derfor meget opmærksom på live-aspektet af min musik, og forestiller mig hvordan det vil være at udøve på scenen, imens jeg laver det.

Art of otwn - Prager

Artist of the week

Julius Holmgaard

Julius studere på UCL og er på nuværende tidspunkt i gang med et praktikforløb hos Tokerød +, hvor han sidder som UX-designer og laver flotte mock ups. I hans fritid bruger han blandt andet sin tid på at tegne skæve illustrationer

 

 

artikel
 | 
Der er lutter smil og glade dage, når du træder ind i Custom Raw-butikken i Nørregade, og det er lige netop den stemning, som ejeren af butikken, Kasper, gerne vil skabe.