fbpx
Del artikel:
Lyt til artikel
Skrevet af:
Magnus Monrad
Journalist på Otwn

Det er ikke bare en test, bagværket og kardemommesnurren er væk, og fra nu af er der nyt fokus hos den populære café i Nedergade.

Den 22. december 2022 meldte Jonas og Xenia, de to personer bag Café Sølle, ud at den café man kendte, ikke længere skulle være. De ville prøve noget nyt og skiftede retning. Siden 2020 da caféen åbnede som en del af Koffiboys, har der være kælet om kaffen og det gode bagværk, som var med til at sætte caféen på bykortet.

Men i 2023 skulle der ske noget nyt. De havde for travlt med at bage hele tiden og have nok brød på hylderne til at det var sjovt at blive ved. Og i takt med, at Jonas og Xenia også havde udviklet sig personligt og fået nye interesser, tog de den svære beslutning om at total-ændre konceptet.

- Stedet er så småt, at der kun er plads til én ovn. Vi måtte tidligere og tidligere op om morgenen for at bage mere og mere brød med tiden for så alligevel at have udsolgt kl. 13. Og derfra var det så forfra med at starte med at bage, så det var klar til dagen efter. Det var ikke sjovt for os længere, fortæller Jonas Klindt til otwn og fortsætter:

- I takt med vores personlige udvikling og nye interesser for vin, øl og mad var det til sidst også bare helt naturligt for os, at vi skulle skifte over til at lave noget andet. Vi har altid ville lave noget i stil med, hvad vi gør nu, og vi er superglade for, at det har kunnet lade sig gøre.

Det nye koncept gør, at de har lukket for ovnen ift. bagværket, de fortsætter med kaffen, men har nu sat større fokus på specialøl, naturvin og lækre deleretter, som man kan nyde over længere tid end blot forret, hovedret og dessert. Noget man måske har set i andre storbyer, men som ikke rigtig har haft sit indtog i Odense endnu.

xenia, jonas og philip fra café sølle - otwn
Der er godt humør i solskinnet foran caféen. Foto: otwn

Er blevet taget godt imod

Der har selvfølgelig været et naturligt skift i en del af målgruppen og de normale besøgende i caféen, hvor der før ofte er kommet studerende, fordi der også var tidligt åbent, hvorimod der nu først åbnes op for dørene kl. 12.

- Målgruppen for den første udgave af Café Sølle var selvfølgelig bredere, fordi alle elsker brød og bagværk. Så det har ændret sig lidt, men det er stadig et gennemgående ungt publikum, vi rammer og som kommer herind, og vi kan heldigvis stadig genkende en del af dem, som kommer forbi. For det er heldigvis ikke kun varerne folk kommer efter, men også fordi vi har et hyggeligt sted og fordi de gennem årene har lært os bag disken at kende, siger Jonas Klindt.

Udover det spritnye koncept, er der også kommet et nyt ansigt ind i baren. Eller nyt er måske så meget sagt, for både Jonas og Xenia har kendt ham længe. Det er Philip Starkey, som længe har været venner med de to caféejere. Dertil har det også i længere tid ligget lidt i kortene, at han skulle få en rolle i caféen, da de over flere gange har talt om det.

- Jonas og Xenia havde længe kigget efter en, der ville det samme som dem med caféen, og det ville jeg gerne. Jeg har egentlig taget en anden uddannelse, men har altid været en del af restaurationsbranchen som studiejob, og den har altid interesseret mig. Så da muligheden opstod for at komme med, var det bare helt naturligt at sige ja, forklarer Philip Starkey.

Og både nye gæster og gengangerne har taget godt imod det nye koncept og den nye ansatte.

- Jeg synes, det er gået godt. Vi havde lige en opstartsperiode, hvor både vi og gæsterne skulle finde sig til rette i det nye. Vi havde ikke en stor masterplan lagt forud for det hele, og mange ting er stadig de samme som før, men vi tager det dag for dag, intet har været ensformigt, det har været superspændende, siger Philip, og der bliver stemt i ved siden af ham:

- Jeg synes, det er gået bedre, end hvad vi som udgangspunkt havde regnet med. Nogle kommer stadig og siger, at de savner det gamle, hvilket er fair nok, men heldigvis har de også synes om det nye. For det er ikke bare noget, vi prøver af, det her er det nye Sølle. Vi gør det 100%, og vi brænder for at lave lækker mad hver dag og parre det op med en god øl og en god flaske vin, siger Jonas Klindt.

Folk har også været forbi caféen for at spørge, om det er lækkert at kunne sove længe, nu hvor caféen først åbner kl. 12, men der kan de tre café-drivere alle forsikre om, at der ikke just bliver brugt færre timer i caféen, da timerne fra tidligere nu bare er lagt på i den anden ende. De har nemlig åbent helt til midnat i weekenderne, hvor der bliver serveret til sidste minut og hygget med gæsterne.

Man kan derfor glæde sig over nu at have en café, hvor ejerne går 100% op i, hvad der bliver serveret, selv elsker det de laver og som kan anbefale alt, hvad de har i køleskabet af øl og vin samt på hylderne af drinks og i køkkenet af lækre deleretter. Maden er samtidig lavet af gode, lokale råvarer, der både ser godt ud emn som også smager fortræffeligt.

Så fortræffeligt, at de efter deres konceptskifte fik 6 ud af 6 stjerne på den lokale madanmelder-profil, Connoisseurens Rute, som du kan se herunder.

Artist of the week

Julius Holmgaard

Julius studere på UCL og er på nuværende tidspunkt i gang med et praktikforløb hos Tokerød +, hvor han sidder som UX-designer og laver flotte mock ups. I hans fritid bruger han blandt andet sin tid på at tegne skæve illustrationer

 

 

artikel
 | 
Der er lutter smil og glade dage, når du træder ind i Custom Raw-butikken i Nørregade, og det er lige netop den stemning, som ejeren af butikken, Kasper, gerne vil skabe.