fbpx
Magnus Monrad
Journalist på Otwn
26. august 2022

Eftertragtet restaurant, Brasserie Bordeaux, offentliggør endelig deres menukort

artikel
 | 
Del artikel:
Lyt til artikel
Foto af:
Brasserie Bordeaux

Brasserie Bordeaux har allerede modtaget mange henvendelser fra sultne gæster, der har bestilt bord i restaurantens åbningsweekend og den efterfølgende uge.

Det ekstraordinære her er, at restauranten endnu ikke har offentliggjort deres menukort. Men som de første i byen har otwn fået lov til at give en smagsprøve på, hvad de har at byde på, på menukortet som de offentliggør senere i dag, fredag.

- Det har været helt vildt at møde den efterspørgsel, der har været, siden vi offentliggjorde vores åbningsweekend. Det er så hyggeligt, når folk slår vejen forbi os og siger hej og fortæller os, at de glæder sig til at komme forbi. Og så har vi allerede fået en del bookinger, selvom vi ikke har offentliggjort menukortet før i dag, siger Louise Bang Thomsen til otwn.

Bag restauranten står iværksætteren Morten Bang og hans kone Louise Bang Thomsen, og så er det Kim Lei-Jensen, der er ansat som køkkenchef. Den åbner i det, vi tidligere har kendt som Gastroteket. Men fra lørdag den 10. september åbner de dørene til lokalerne under navnet Brasserie Bordeaux.

brasserie-bordeaux-otwn
Foto: Brasserie Bordeuax

- Alt skal være fransk casual-stil. Der er både klassiske franske retter og elementer som vi kender dem i forvejen, men der vil også være retter, hvor vi forsøger at nytænke måde at bruge madvarerne på. Overordnet er det kvaliteten, der betyder alt for os, så det har været vigtigt for os, at vi får de bedste råvarer ind både lokalt og direkte fra Paris, fortæller Louise Bang Thomsen.

De går også efter at bruge sæsonens råvarer. Eksempelvis har de en ret med svampe, som de laver når svampene er aller, allerbedst. Og så skiftes retten ud, når de ikke er i sæson længere. De regner med at omkring 60-70% af menukortet altid vil være det samme, og at de resterende procent vil variere fra sæson til sæson. De kommer altså hverken med ”månedens menu” eller et 100% fastsat kort, som ikke ændrer sig.

Et bredt menukort

Der er to gældende menukort på restauranten. Til morgenmad og brunch serveres der fra 9-12 et udvalg af eksempelvis fransk yoghurt, comté ost, eggs benedict, croissanter og pain au chocolat. På frokostkortet byder de for eksempel på moules frites, en særlig Bordeaux Burger, tagliatelle ragu bolognaise, nicoise med laks og croque madame.

Køkkenchef Kim Lei-Jensen. Foto: Rico Feldfoss

På aftenkortet kan man blandt andet få franske østers, tarté flambée og sardiner fra Pinhais til forret, svampe, snegle og steak tatar som små retter, kalvefrikassé, ragu bolognaise og helstegt skærising med ristede blomkål, kapers, kartofler og brunet smør som hovedretter efterfulgt af et udvalg af små franske kgaer, creme brûlée, gateau marcel og selvfølgelig flere forskellige oste til dessert.

- Vi har flere af de kendte franske klassikere på kortet, som folk kender, og så har vi krydret det med lidt moderne nytænkning af nogle retter også. Fransk mad er jo gourmetkøkkenets ’comfort food’, så at sige. Alle kender det og ved hvad de får – nemlig lækker mad i fantastisk kvalitet, forklarer Kim Lei-Jensen til otwn.dk og fortsætter:

- Jeg har været kok i 16 år og har de sidste 12-13 af dem været selvstændig. Men det her projekt lød superspændende, så jeg glæder mig rigtig meget til at åbne restauranten, så folk kan komme forbi. Vi håber på, at folk vil se det som et samlingssted i byen, hvor man kan komme forbi til morgenmad, et glas vin om eftermiddagen og så blive til aftensmad og få en cocktail eller et glas vin mere, inden man tager hjem. Det giver en dejlig uformel stemning, når tjenerne ved hvad de serverer for gæsterne, og så står os kokke i et åbent køkken tæt på gæsterne. Vi står ikke bare og gemmer os. Det bliver superfedt.

Det er altså et bredt udvalg af kendte franske retter, man kan vælge imellem, når man kommer forbi restauranten.

Spændende relaterede artikler

Oplev spændende seminarer i inspirerende omgivelser i Søllinge Forsamlingshus
 | 
Søllinge Forsamlingshus er ikke kun et sted, du kan booke dig ind. De arrangerer også selv events, som man kan tilmelde sig og deltage i.
Abdul vil være den bedste: Vil nå toppen blandt indiske kokke
 | 
Det indiske køkken er meget traditionelt, men det betyder ikke, at det ikke udvikler sig. Derudover kommer du nok aldrig til at besøge to indiske restauranter, hvor noget smager ens.
Den usynlige skade: Du skal passe ind i en kasse
 | 
Der er kommet mange flere diagnoser frem i søgelyset de sidste par år, men det er ikke alle skader og diagnoser, der kan ses på folk.
artikel
 | 
Der er lutter smil og glade dage, når du træder ind i Custom Raw-butikken i Nørregade, og det er lige netop den stemning, som ejeren af butikken, Kasper, gerne vil skabe.