fbpx
Skrevet af:
Lisette Olesen
Journalist på Otown

En nuttet konkurrence: Find Fyns sødeste kalv og føl

Del artikel:

Det Fynske Dyrskue hylder dyreskueugen med en kær konkurrence, hvor du er dommeren.

Nu kan du stemme på Fyns mest nuttede kalv eller det sødeste føl på Fyn.

Lige nu skulle dyreskuepladsen have været fyldt med dyrebørn. Men for andet år i træk satte corona-pandemien en stopper for afholdelsen af det fysiske dyrskue.

Nu når odenseanerne ikke kan komme på dyreskuepladsen for at se de nuttede dyr, så må de søde dyr komme til odenseanerne. Derfor gentager dyreskuechefen Sara Ekknud Windell og resten dyrskueteamet konkurrencen ” Dyrskuets sødeste kalv og føl”.

Nuttethed og kalvekærlighed

Dyrskuet laver 2 konkurrencer baseret på billeder af fynske dyrebørn. Vinderen af hver konkurrence er det dyr, som har modtaget flest likes på billederne på Det Fynske Dyrskues facebookside.

Kalvene og føllene er tilmeldt af deres ejere, som mener, at de netop ejer den sødeste kalv eller føl på Fyn.

På dyreskuepladsen plejede Det Fynske Dyrskue at have konkurrencen ”Sødeste Føl”. Men på de digitale jagtmarker har Sara Ekknud Windell og Co. valgt at få kalven med i konkurrencen. Og det har vist sig at være en kæmpe succes.

Sidste års vinderkalv Ralf overgik antallet af likes og visninger på dyrskuets sociale medier. Næsten 50.000 visninger fik det lille skotske højlandskvæg.

- Jeg har altid vidst at dyrebørn var en sællert. Men jeg troede faktisk ikke, at kreaturer var så stor en sællert. Umiddelbart tænkte jeg, at der er flere, der går op i heste fremfor køer. Men kalvene tævede jo hestene på de sociale medier, fortæller dyreskuechefen.

Hvor dyrene ved det fysiske dyrskue bliver vurderet af fagfolk i forhold til dyrets race, kropsbygning mm., går dyrskuet kun op i én ting ved denne konkurrence – Nuttethed. Og her er du dommeren. Frem til på fredag, kan du stemme på dyrskuets sødeste kalv og føl, hvorefter vinderen bliver offentliggjort på fredag kl. 12.  

Aktiviteter i dyrskueugen

Konkurrencen er en af Dyrskuets mange nye corona-venlige oplevelser, der skal holde liv i den gamle odenseanske tradition. Da Corona-restriktionerne sidste år lukkede det fysiske dyrskue, lavede Sara Ekknud Windell og co. Det Fynske Dyrskue om til et digitalt dyrskue. I samarbejde med digitaliseringsrådgiverne fra Tokerød Plus fik dyrskuet en digital platform spækket med oplevelser som quiz, tv, bamsedyrskue og andre kreative aktiviteter.

- Det er vigtigt for os at vise, at vi stadigvæk lever. Altså dyrene vi viser i konkurrencen, vil du jo kunne have mødt på pladsen, hvis vi har måtte holde dyrskuet i den her uge, forklarer Sara Ekknud Windell.

I denne uge markerer Det Fynske Dyrskue dyreskueugen på mange måder. På selve pladsen er der sat nye dekorationer op, så man kan tage en gåtur på pladsen, og stadigvæk se et par billeder af dyr og livet på landet. På Dyrskuepladsen i Odense er der også forskellige aktiviteter for hele familien, så man kan f.eks. tage en skattejagt rundt med spørgsmål om dyrskuet.

- Vi går ikke på sommerferie endnu, da vi har flere nyheder klar til fynboerne, afslører Sara Ekknud Windell, der glæder sig til at offentliggøre nye sommeraktiviteter på dyrskuepladsen.

Deltag i de to konkurrencer

Mest læste nyheder

 | 
Tidligere på sommeren åbnede mikro-bageriet Grain Bakery på Vesterbro. Manden bag det utraditionelle bageri hedder Kasper Skov, og han både bager og sælger brødet selv i den lille butik. Interessen for surdejsbageriet har været stor lige fra starten, og de glade kunder står trofast i kø udenfor, når Kasper åbner dørene.
 | 
Kaffebaren Nelle's har sammen med en gæst givet Odense en gåklub.
 | 
Tarup Center huser Fyns største garnbutik, et verdensomspændende undertøjsbrand, en slagter med enestående delikatesser fra Odense og USA, en pub med plads til det hele og meget mere.
 | 
Hvad der startede som en trang til at genopleve en nostalgisk følelse fra nullerne er i dag blevet til et....

Tags:

Spændende relaterede artikler

 | 
I formatet ’oplev otwn’ vil du gennem en række artikler få direkte tips til at opleve byen og få indblik i, hvad odenseanerne selv elsker ved deres passion og interesser.
 | 
Sidste år startede Munkebjerg Festival, og de fortsætter succesen med en lokal byfest-festival over tre dage for odenseanerne.
 | 
I formatet ’oplev otwn’ vil du gennem en række artikler få direkte tips til at opleve byen og få indblik i, hvad odenseanerne selv elsker ved deres passion og interesser.
artikel
 | 
Semesterstartsfesten afholdes igen i år af Syddanske Studerende, og de er klar på at gøre det større end nogensinde før med et stort to-dags program.