fbpx
Del artikel:
Lyt til artikel
Skrevet af:
Magnus Monrad
Journalist på Otwn

En ny duo ser dagens lys lørdag den 28. oktober, hvor P.t. spiller deres første livekoncert sammen på TEATER95b inden de spiller support for Barselona af to omgange.

Erik Apollo har været sanger og sangskriver i snart 10 år. Han har tidligere været en del af bandet Tårn og har de sidste par år haft bandet på pause, mens han har arbejdet på at finde sig selv og samtidig opdage nye sider af sin sangskrivning. Larle Damsgård Pedersen er netop blevet uddannet producer fra Rytmisk Musikkonservatorium og har produceret for og spillet alt fra jazz og reggae til rock og hiphop i flere forskellige bands.

Udover musikken helt generelt, har de det tilfælles, at de gerne vil vise, at man sagtens kan bo i Odense og samtidig arbejde i hele Danmark.

- Vi har en fælles ven, som vi mødte hinanden igennem. Vi fik kendskab til hinandens musik og fandt hurtigt ud af, at vi havde vildt meget tilfælles. Så vi aftalte at gå i studiet og lave et eller andet. Nu har vi leget længe nok, så nu skal vi ud og spille 7-8 sange, for at høre publikums respons og få finpudset vores optræden sammen, for indtil videre har vi kun arbejdet sammen i studiet og ikke stået på en scene sammen, siger Erik Apollo til otwn.

Deres første koncert bliver lørdag den 28. oktober på TEATER95b, hvor det er duoen P.t., som er i fokus. De har samlet en gruppe af andre dygtige musikere, som skal udgøre deres liveband, og de glæder sig rigtig meget til at komme ud og spille igen.

- På et følelsesmæssigt niveau, sigter vi efter at skrive sange, som folk kan mærke deres egen historie i. For os er det stort at lave musik, som rør andre mennesker. Og så har vi haft en proces, hvor vi har talt med og hørt en masse dygtige musikere og derigennem sammensat et fedt band, som vi kommer til at bruge, når vi skal spille live, så alt musik kommer fra instrumenter og ikke en computer, siger Larle Damsgård Pedersen og specificerer, at de spiller musikken live for at kunne vedligeholde en kreativ frihed ved muligheden for at gøre soloer længere, afslutte sange anderledes og have en bedre feeling med publikum.

Den musik, de kommer til at spille, er poprockede personlige kærlighedssange med et lyrisk univers, man skal kunne relatere til og kunne høre og se sig selv i. Både Erik og Larle spiller forskellige instrumenter, og så synger Erik.

- Erik er den bedste sanger, jeg nogensinde har arbejdet sammen med. Det er fantastisk at høre ham synge, hver gang vi er i studiet, og så kan hans tekster bare noget helt vildt, fortæller Larle, der får et par roser tilbage af sin duopartner:

- Det er fedt at arbejde med en dygtig producer. Her er der meget kortere fra start til slut, fordi Larle bare kan fremtvinge en masse lyde fra alverdens instrumenter, som passer til den tekst, jeg har skrevet. Det har været super frugtbart for mig personligt i forhold til at skrive sange, og det har bare gjort vores samarbejde dét bedre, siger Erik.

I dagene op til den første koncert bruger P.t. meget tid i øvelokalerne, hvor de prøver at komme så tæt på den lyd, der gerne vil ramme live. Så publikum kan se frem til et energisk show med ’pissefede popsange’, som spilles af et fedt liveband. Det bliver nærværende og festligt.

Udover koncerten på TEATER95b spiller P.t. også support til Barselonas koncerter på Magasinet i Odense og Tobaksgaarden i Assens. Kunne du tænke dig at høre P.t. allerede i dag, ligger deres første single ’Digter’ med en fængede melodi og en dragende historiefortælling tilgængelig på alle streamingtjenester.

Artist of the week

Julius Holmgaard

Julius studere på UCL og er på nuværende tidspunkt i gang med et praktikforløb hos Tokerød +, hvor han sidder som UX-designer og laver flotte mock ups. I hans fritid bruger han blandt andet sin tid på at tegne skæve illustrationer

 

 

artikel
 | 
Alt kan gå i stykker, og ofte er det dyrt at reparere eller få noget nyt. Derfor er SDU-startuppen Theta Optical Technologies ved at udvikle en metode til at holde vingerne på vindmøller kørende i længere tid.