fbpx
Skrevet af:
Lisette Olesen
Journalist på Otown

Eva med skabertrang: vil gøre byen federe at bo i

Del artikel:

#Otownerdit er indlægget på Otown.dk, hvor vi bliver klogere på Odenses mest spændende personligheder. Vi hører deres holdninger til byen, når de færdiggør sætninger om byens bedste og værste sider. Denne uges personlighed er direktør ved Odense Aafart: Eva Pasgaard

I morgen  sejler turbådene ved Odense Aafart. Bag bådene er Eva Pasgaard. Hun brænder for at skabe oplevelser i Odense, og der skal meget til at stoppe hende.

Eva Pasgaard havde blot siddet halvanden måned i direktørstolen, da Danmark lukkede ned for at mindske smitterisikoen for coronavirus.

Men i stedet for at have bekymringsrynker over Aafartens fremtid, fik eventmageren sammen med manden og ejeren af Aafarten, Morten Skytte, idélampen til at gløde.

Vandcyklerne blev en glædelig coronaaktivitet i det nedlukkede Odense, mens støtteplakater blev solgt til de små hjem. Derudover fik hun lavet en helt ny Aafart-aktivitet til børnefamilierne - nemlig skattejagten: Theodors Hemmelige Guldskat.

Men hvorfor alt den skabertrang? Udover at Eva elsker at holde liv i en gammel tradition fra år 1882, så vil Eva gøre Odense til den fedeste by at bo i.

Mit yndlingssted i Odense er…helt klart hele strækningen langs vores smukke å. Jeg kender ikke mange byer, som har naturen så tæt på byen, hvor man kan gå fra gågaden direkte ned til grønne områder langs åen. Jeg elsker at mødes med venner her, gå ture og løbe langs åen. Bliver aldrig træt af at følge årstidernes skifte langs åen.

Det bedste, der er sket i Odense er...at vi har fået en så fantastisk restaurantscene med mange utrolig lækre restauranter af virkelig høj kvalitet. Morten og jeg ELSKER at tage ud at spise. Hvor man førhen tog ud af byen for at komme på de gode restauranter, er Odense nu blevet en by, som man rejser til for at få lækker gourmet. Vi har helt klart et niveau, hvor der burde blive uddelt en Michelin-stjerne eller to til byen.

Det værste der er sket i Odense er...den butiksdød, der har været. Omdannelsen af byen og ligeledes de mange nedlukninger i det sidste år har været hårdt for butikslivet. Men jeg håber og tror på, at det vender i løbet af det næste års tid. Byen skal igen blomstre med en masse lækre specialbutikker.

Det mærkeligste jeg har oplevet i Odense var...at se de tomme gader under nedlukningen. Det var så syret og også meget trist.

Det kendetegner en Odenseaner, at...vi er meget stolte af vores by. Når vi er ude blandt ikke-odenseanere, gør vi alt for at fortælle andre om, hvor dejlig byen er blevet, og at det bestemt ikke bare er en by, man kører forbi på motorvejen.

Hvis jeg var borgmester i byen ville jeg...fortsætte den positive udvikling. Det skal være et godt sted at drive virksomhed, for det er hele fundamentet for en by i positiv udvikling. Der skal være et rigt kultur- og fritidsliv, hvilket kræver at dette bliver prioriteret økonomisk og ikke mindst, at der er gode vilkår for at bruge byen til kultur og events.

I Odense brænder jeg for...at skabe. Jeg brænder for at skabe positive oplevelser for både odenseanere og gæster udefra. Jeg elsker at få en idé, og ikke mindst at føre den ud i livet. De sidste mange år har jeg arbejdet med kultur og events, og det tænker jeg, at jeg kommer til at gøre mange år fremover. Jeg vil gerne gøre byen til et endnu federe sted at bo og leve, og det mener jeg at kultur og events er med til.

Mest læste nyheder

 | 
Kaffebaren Nelle's har sammen med en gæst givet Odense en gåklub.
 | 
Tarup Center huser Fyns største garnbutik, et verdensomspændende undertøjsbrand, en slagter med enestående delikatesser fra Odense og USA, en pub med plads til det hele og meget mere.
 | 
Hvad der startede som en trang til at genopleve en nostalgisk følelse fra nullerne er i dag blevet til et....
 | 
Restaurant Værdsat formerer sig til flere spiseoplevelser i Odense. Men hvad de færreste ved om smørrebrødssuccessen i Kongensgade er, at restauranten hjælper mennesker med specielle udfordringer. Ejeren vil nemlig gerne give tilbage til samfundet, som hjalp ham, da han var plaget af druk og dødsangst.

Tags:

Spændende relaterede artikler

 | 
Oskar Wenck von Wenckheim og Mark Mathias Christensen har igennem de sidste tre år skrevet og produceret musik, og nu er de snart klar til at slå ordentligt igennem.
 | 
Foreningen Blossom støtter kvinder i forskellige former for socialt udsatte positioner med forskellige tiltag.
 | 
Det er ikke bare en test, bagværket og kardemommesnurren er væk, og fra nu af er der nyt fokus hos den populære café i Nedergade.
artikel
 | 
Semesterstartsfesten slog alle rekorder i 2021 og holdet bag har taget en masse læring med til i år, hvor ambitionerne for antal gæster er endnu større, men hvor pladsen også er udvidet markant.