fbpx
Del artikel:
Lyt til artikel
Skrevet af:
Lisette Olesen
Journalist på Otwn

Brandts Klædefabrik fyrer op for det nye år med farvestrålende lyskunst. "Fabrikken" har nemlig besluttet, at de 1000 funklende julelys ved december skal erstattes af lyskunst, når kalenderen rammer januar. Derfor kan du lige nu se en lysende farveeksplosion i tårnet ved den gamle klædefabrik.

- Ideen er udsprunget af, at når julen slukker, så bliver byen mørk og lidt trist. Lyskunst kan skabe en hyggelig atmosfære i de mørke måneder. Vi vil gerne udvide ideen til flere steder i "fabrikken", og forhåbentlig kan det brede sig til hele centrum, forklarer Annelene Hausmann, der er udviklingschef for Brandts Klædefabrik.

Det er den danske lyskunstner Jakob Kvist, der står bag det farvestrålende lys i tårnet.  Værket hedder Inside/ Out og er inspireret af Kunstmuseum Brandts’ historie som klædefabrik og farveri. Farverne fra de 93 lysende ledrør skal nemlig lede tankerne ca. 50 år tilbage i tiden, hvor Brandts var en klædefabrik og et farveri.

Dengang blev de store åbne pladser og gader mellem fabrikkens bygninger brugt til at tørre farvede stoffer, der hang på bjælker under åben himmel. Ligesom de dryppende stoffer dengang farvede gader og pladser omkring fabrikken, oplyser Inside / Out nu pladsen i farver.

Sammen med Brandts Museum har Brandts Klædefabrik besluttet, at de hvert år fra januar til marts vil have lyskunst i områderne ved fabrikken.

Inside/ Out er derfor ikke det eneste lysende kunstværk, der kommer til at være i Brandts Klædefabrik. Om 14 dage udstiller Jakob Kvist en lysende kugle midt på pladsen, som hedder Diachronic Sphere. Som lysdesigner er Kvist kendt i ind- og udland. I Danmark har Jakob tidligere lavet værker for Roskilde Festival, Copenhagen Light Festival, Det Kongelige Teater.

Inside / Out af Studio Jakob Kvist er realiseret i samarbejde med Brugerforeningen Brandts Klædefabrik og er støttet af Ingeniør N.M. Knudsens fond og Odense Kommune, Kulturpuljen. Værket kan ses frem til den 13. marts.

Artist of the week

Julius Holmgaard

Julius studere på UCL og er på nuværende tidspunkt i gang med et praktikforløb hos Tokerød +, hvor han sidder som UX-designer og laver flotte mock ups. I hans fritid bruger han blandt andet sin tid på at tegne skæve illustrationer

 

 

artikel
 | 
Der er lutter smil og glade dage, når du træder ind i Custom Raw-butikken i Nørregade, og det er lige netop den stemning, som ejeren af butikken, Kasper, gerne vil skabe.