fbpx
Skrevet af:
Lisette Olesen
Journalist på Otown

Festival tiltrækker portvinselskere fra hele landet: ”Der er en portvin for alle”

Del artikel:
Odense hylder portvin den 10. – 11. september, når byen trækker vinpropperne op ved den årlige Portvinsfestival. Festivalen er sammen med den søde drik blevet utrolig populær. Faktisk så populær at festivalen hvert år samler portvinsentusiaster fra hele landet i Odense. Den kan kun drikkes til desserter. Er det ikke en gammelmandvin? Det er noget sødt skidt! Hvis du sidder med disse tanker, når du hører ordet portvin, så kan du godt pakke dem langt væk. Portvin er nemlig blevet populær. I hvert fald hvis du spørger festivalarrangør Jakob Søfelde-Hansen. Lige siden han arrangerede sin første portvinsfestival for 4 år siden, har festivalen været et udsolgt event i Odense. - Der findes så mange forskellige portvine, så du går simpelthen glip af for meget, hvis du ikke prøver at smage dem. Der er en portvin for alle, lyder det fra Jakob, hvis mission med festivalen er at udvide odenseanernes og danskernes portvinshorisont. Den 10 . – 11- september bliver GASA Petanque & Shuffle Bar tryllet om til en portvinshimmel, hvor du kan finde et hav af forskellige portvine. Udover at hylde den portugisiske vin er festivalen stedet, hvor du møder byens vinhandlere.
Smag vine fra øverste hylde Til festivalen får du et stempelkort, der giver dig 10 glas portvine, ét på hver stand. Som noget nyt kan du i år vælge at købe en Premium-billet, hvor du får 10 glas portvine på et noget højere niveau. Uanset hvilken type billet, du vælger, kommer du til at møde et hav af vinhandlere på festivalen, idet billetten guider dig rundt til de forskellige vinhandlere på festivalen.
- Vi matcher festivalgæsterne med deres lokale vinforretning, siger Jakob. Han fortæller, at han har håndplukket vinhandlerne til festivalen, da de alle har stor passion for portvin. På festivalen kan du bl.a. møde vinhandlere som Vinoble, Skjold Burne / Bjerre Vin, Selmer Vin, Holte Vinlager mfl. såvel som Løvbjerg i Tarup og Meny i Hjallese. - Man kan undre sig over, at vi har supermarkeder med på festivalen. Men det er simpelthen fordi, butiksejerne har så stor en passion for portvin, at de nærmest har en lille portvinsbutik i deres supermarkeder. Det ville være forkert at forbigå dem, siger Jakob, der fortæller, at Portvinsfestivalen skal styrke den lokale vinhandel i Odense.
Et portvinspusterum Til dagligt er Jakob butikchef i Humac. Men han har altid haft en passion for vine. Han er blandt andet idémand og medstifter af byens succesfulde Roséfestival, der hvert år melder i udsolgt. For 4 år siden startede han med at drive portvinsfestivalen, som er en festival, du også kan opleve i Vejle (3.-4. sep.) og i Svendborg (14. aug.). Hvorfor Jakob kastede sig over festivalen, er der en simpel forklaring på. Portvin har altid været en del af hans liv. - Da jeg blev 18 år, fik jeg en Barros vintageportvin fra 1978 – altså en vin, der var ligeså gammel, som jeg selv. Den drak jeg så som 28-årig. Portvin har altid været på bordet i mit hjem. Det er en nydelsesdrik med masser af smag, som flere bør kende. Det er ikke kun en dessertvin. Den kan også bruges til mad. Prøv fx en ung ruby (LBV/Vintage) til en god bøf, det er ikke dumt, fortæller han.
Ifølge festivalarrangøren er det vigtigt, at Odense er en by med unikke overraskelser for nørder såvel som nysgerrige, der kan lokke folk til byen. - Det handler om at skabe nogle sjove begivenheder for odenseanerne og danskerne, så man kan hygge sig og være social og komme væk fra hverdagens trummerum. Portvinsfestivalen har plads til 480 gæster per dag. Udover at festivalgæsterne møder et hav af forskellige portvine, så kan man tilkøbe mad og tapas kreeret af GASA’s gourmetkok Per Hallundbæk.

Mest læste nyheder

 | 
Kaffebaren Nelle's har sammen med en gæst givet Odense en gåklub.
 | 
Tarup Center huser Fyns største garnbutik, et verdensomspændende undertøjsbrand, en slagter med enestående delikatesser fra Odense og USA, en pub med plads til det hele og meget mere.
 | 
Hvad der startede som en trang til at genopleve en nostalgisk følelse fra nullerne er i dag blevet til et....
 | 
Restaurant Værdsat formerer sig til flere spiseoplevelser i Odense. Men hvad de færreste ved om smørrebrødssuccessen i Kongensgade er, at restauranten hjælper mennesker med specielle udfordringer. Ejeren vil nemlig gerne give tilbage til samfundet, som hjalp ham, da han var plaget af druk og dødsangst.

Tags:

Spændende relaterede artikler

 | 
Fodbold-freestyleren Brian ”Brizze” Mengel har i flere år været god til at sætte fokus på, hvordan man også kan bruge en fodbold, og nu er han ved at indføre teqball til Danmark.
 | 
Inde ved Kongensgade ligger lokalerne til foreningen TUBA og deres datterforening Tubanu, der er et fælleskab for folk, som har haft alkohol og stoffer tæt inde på livet i deres opvækst.
 | 
Eva Holm og resten af Kulturmaskinen har fået bevilliget 2,1 millioner kr. til at udføre et projektforløb over tre år for at give mentalt belastede unge et pusterum.
artikel
 | 
Semesterstartsfesten slog alle rekorder i 2021 og holdet bag har taget en masse læring med til i år, hvor ambitionerne for antal gæster er endnu større, men hvor pladsen også er udvidet markant.