fbpx
Skrevet af:
Lisette Olesen
Journalist på Otown

Festival tiltrækker portvinselskere fra hele landet: ”Der er en portvin for alle”

Del artikel:
Odense hylder portvin den 10. – 11. september, når byen trækker vinpropperne op ved den årlige Portvinsfestival. Festivalen er sammen med den søde drik blevet utrolig populær. Faktisk så populær at festivalen hvert år samler portvinsentusiaster fra hele landet i Odense. Den kan kun drikkes til desserter. Er det ikke en gammelmandvin? Det er noget sødt skidt! Hvis du sidder med disse tanker, når du hører ordet portvin, så kan du godt pakke dem langt væk. Portvin er nemlig blevet populær. I hvert fald hvis du spørger festivalarrangør Jakob Søfelde-Hansen. Lige siden han arrangerede sin første portvinsfestival for 4 år siden, har festivalen været et udsolgt event i Odense. - Der findes så mange forskellige portvine, så du går simpelthen glip af for meget, hvis du ikke prøver at smage dem. Der er en portvin for alle, lyder det fra Jakob, hvis mission med festivalen er at udvide odenseanernes og danskernes portvinshorisont. Den 10 . – 11- september bliver GASA Petanque & Shuffle Bar tryllet om til en portvinshimmel, hvor du kan finde et hav af forskellige portvine. Udover at hylde den portugisiske vin er festivalen stedet, hvor du møder byens vinhandlere.
Smag vine fra øverste hylde Til festivalen får du et stempelkort, der giver dig 10 glas portvine, ét på hver stand. Som noget nyt kan du i år vælge at købe en Premium-billet, hvor du får 10 glas portvine på et noget højere niveau. Uanset hvilken type billet, du vælger, kommer du til at møde et hav af vinhandlere på festivalen, idet billetten guider dig rundt til de forskellige vinhandlere på festivalen.
- Vi matcher festivalgæsterne med deres lokale vinforretning, siger Jakob. Han fortæller, at han har håndplukket vinhandlerne til festivalen, da de alle har stor passion for portvin. På festivalen kan du bl.a. møde vinhandlere som Vinoble, Skjold Burne / Bjerre Vin, Selmer Vin, Holte Vinlager mfl. såvel som Løvbjerg i Tarup og Meny i Hjallese. - Man kan undre sig over, at vi har supermarkeder med på festivalen. Men det er simpelthen fordi, butiksejerne har så stor en passion for portvin, at de nærmest har en lille portvinsbutik i deres supermarkeder. Det ville være forkert at forbigå dem, siger Jakob, der fortæller, at Portvinsfestivalen skal styrke den lokale vinhandel i Odense.
Et portvinspusterum Til dagligt er Jakob butikchef i Humac. Men han har altid haft en passion for vine. Han er blandt andet idémand og medstifter af byens succesfulde Roséfestival, der hvert år melder i udsolgt. For 4 år siden startede han med at drive portvinsfestivalen, som er en festival, du også kan opleve i Vejle (3.-4. sep.) og i Svendborg (14. aug.). Hvorfor Jakob kastede sig over festivalen, er der en simpel forklaring på. Portvin har altid været en del af hans liv. - Da jeg blev 18 år, fik jeg en Barros vintageportvin fra 1978 – altså en vin, der var ligeså gammel, som jeg selv. Den drak jeg så som 28-årig. Portvin har altid været på bordet i mit hjem. Det er en nydelsesdrik med masser af smag, som flere bør kende. Det er ikke kun en dessertvin. Den kan også bruges til mad. Prøv fx en ung ruby (LBV/Vintage) til en god bøf, det er ikke dumt, fortæller han.
Ifølge festivalarrangøren er det vigtigt, at Odense er en by med unikke overraskelser for nørder såvel som nysgerrige, der kan lokke folk til byen. - Det handler om at skabe nogle sjove begivenheder for odenseanerne og danskerne, så man kan hygge sig og være social og komme væk fra hverdagens trummerum. Portvinsfestivalen har plads til 480 gæster per dag. Udover at festivalgæsterne møder et hav af forskellige portvine, så kan man tilkøbe mad og tapas kreeret af GASA’s gourmetkok Per Hallundbæk.

Mest læste nyheder

 | 
Tarup Center huser Fyns største garnbutik, et verdensomspændende undertøjsbrand, en slagter med enestående delikatesser fra Odense og USA, en pub med plads til det hele og meget mere.
 | 
Oplev odenseansk kunst på alternativ fynsk festival, hvor mad er en del af billetten og du ikke bliver mast på festivalpladsen.
 | 
Da David Lind Nordby fik en førtidspension som 31-årig, besluttede han sig for at gøre en forskel. I dag samler....
 | 
Hvis du mangler et godt overblik over de forskellige koncerter, der spilles i Odense henover juni-måned, så skal du læse med lige her!

Tags:

Spændende relaterede artikler

 | 
Den 25.- d. 28. august 2022 afholdes den internationale kunstmesse Enter Art Fair. Men i år bliver det lidt specielt,....
 | 
Uanset om vi står ved det eller ej, så tillægger vi udseende en masse værdier, egenskaber og svagheder. Det viser forskning og diverse studier. Har du et ansigt, der afviger fra normen, er der en stor sandsynlighed for, at du vil opleve diskrimination på lige fod med racisme og sexisme.
 | 
Hvad sker der, hvis man smider papirklip og H.C. Andersens eventyr ned i den mørkeste undergrund i Odense? Det ser du, når byens gothklub fortolker H.C. Andersens mørkeste eventyr med laserlys og elektroniske toner ved dette års H.C. Andersen Festivals.
artikel
 | 
Trivselsugen er i denne uge tilbage på SDU, hvor arrangørerne fra Syddanske Studerende glæder sig over, at det ikke længere....