fbpx
Skrevet af:
Lisette Olesen
Journalist på Otown

Festivaler for enhver smag: Nørdede festivaler du skal tjekke ud i august

Del artikel:

GUIDE: August er spækket med festivaler, der hylder alt fra punk til poesi.

Selvom coronavirus har lukket ned for mange af landets store festivaler, så er august spækket med et hav af af festivaler.  

Festivaler, der dyrker sin egen niche på et højt plan. Og der er mange af dem. Vi vil faktisk vove at påstå, at der er en festival for enhver smag.

Odense har nemlig festival til dig, hvis du…

elsker film

Fra den 30. august til den 5. september hylder Odense filmkunsten, når OFF fyrer op for deres internationale filmfestival ved Brandts Klædefabrik. Ugen byder på et hav af arrangementer, hvor du udover at se en masse film, kan møde skuespillere, instruktører og andre filmfolk. Udover at OFF er Danmarks største og ældste kortfilmsfestival, så er den også en af de få oscarkvalificerende filmpriser i verden. Festivalen er nemlig også en prisuddeling, hvor vinderne af awarden bliver kvalificeret til det store internationale Oscar-show samt EFA og Robert Prisen. Se festivalprogrammet og find billetter her

Er pjattet med podcast og lydbøger

Hvis du elsker podcasts og lydbøger, skal du med garanti tjekke byens nye festival ud.

Fra den 13 – 15. august fylder  byens nye festival, Lytteoplevelser i O-town, Odense med lytteoplevelser.  Festivalen er gratis. Du deltager ved at møde op på udvalgte steder med et par hørebøffer og en smartphone. Oplev hvordan Sankt Knuds Kirke, Odense Havn, Eventyrhaven mm. bliver tryllet om til magiske steder, når du sammen med festivalgæsterne lytter til de dramatiske fortællinger. Se festivalprogrammet her.

Headbanger til punk, metal og hardcore toner

så har Odense faktisk hele 3 fester i august, som du sikkert vil elske. Den ene er dog så populær, at den desværre er udsolgt. Der er tale om punk- og hardcorefestivalen Ilter på Teater Momentum. Fik du ikke reddet billetterne, så har vi  to andre head-banger-oplevelser. Garagefæst og Cirkus Metal. Cirkus Metal er Danmarks første og eneste metalcirkus, hvor cirkus, teater og metalmusik møder hinanden i en dyster forestilling. Festivalen bliver normalt afholdt i Odense. Men i år finder du cirkusteltet i Ringe den 13. – 15 august. Se festivalprogrammet og find billetter her.

Er du mere til punk, så skal du tjekke byens punkbrag ud ved Kansas City den 14. august. Her holder Garagefæst en gratis en-dagsfestival med punk, spåkoner, badeænder og andet gøjl. Festen er gratis. Se programmet her her.

Er forelsket i poesi

Med Spoken Word Festival hylder Odense ord i alle mulige afskygninger. Oplev storytelling, rap, comedy, poetry, lyrik, musik og meget mere, når festivalen løber af stablen den 18 – 28. august. Temaet ved dette års festival er Utopi/ Dystopi. Se festivalprogrammet og find billetter her.

Er pjattet med planter

Den 19- 22. august bliver Odense Centrum tryllet om til et blomsterparadis, når Odense Blomsterfestival folder sig ud i Odenses gader . Festivalen er gratis at besøge og byder på et væld af kreative blomster og planteudsmykninger. Odense Blomsterfestivalen er en del af H.C. Andersen Festivalen, der også løber af stablen i august. Se festivalprogrammet her.

Er tosset med H.C. Andersen

så skal du til festivalen, der hylder forfatteren og de mange eventyr, han skrev. Fra den 22. – 29. august bliver Odense eventyrlig, når H.C. Andersen festivalen fylder byen med kunst, teater, musik, mm. Se festivalprogrammet og find billetter her.

Er vild med cirkus

så skal du uden tvivl forbi havnen. Fra den 4. – 7 august er Odense Havn forvandlet til en stor cirkusmanege. Byens arbejdsplads for cirkusartister, Dynamo, laver nemlig en cirkusfestival, hvor du kan opleve cirkus, som du med garanti aldrig har oplevet før.

Cirkus Dynamo tager nemlig cirkus med ind i nutiden med scenekunst, hvor teater, akrobatik og skuespil er en del af forestillingerne. Se festivalprogrammet og find billetter her.

Trænger til et par glas rosévin

Odense har vores helt egen roséfestival, hvor du kan smage rosévin i alle afskygninger.  Den 7. august bliver rosévinen fejret med sin helt egen festival i Ansgar Anlæg med lækker mad og stemningsfuld musik. Se festivalprogrammet og find billetter her.

Dyrker feminisme

Debat, workshops, koncerter, foredrag, kunst…ja du kan sågar få foreviget dine bryster på en t-shirt. Femi Festival er en 3 dages festival, der kærtegner feminisme, køn og kultur. Du kan opleve festivalen på Ungdomshuset. Men festivalen er også at finde andre steder i byen eks. Musikhuset Posten og Nordatlantisk Hus.

Se festivalprogrammet og find billetter her.

Mest læste nyheder

 | 
Tidligere på sommeren åbnede mikro-bageriet Grain Bakery på Vesterbro. Manden bag det utraditionelle bageri hedder Kasper Skov, og han både bager og sælger brødet selv i den lille butik. Interessen for surdejsbageriet har været stor lige fra starten, og de glade kunder står trofast i kø udenfor, når Kasper åbner dørene.
 | 
Kaffebaren Nelle's har sammen med en gæst givet Odense en gåklub.
 | 
Tarup Center huser Fyns største garnbutik, et verdensomspændende undertøjsbrand, en slagter med enestående delikatesser fra Odense og USA, en pub med plads til det hele og meget mere.
 | 
Hvad der startede som en trang til at genopleve en nostalgisk følelse fra nullerne er i dag blevet til et....

Tags:

Spændende relaterede artikler

 | 
Der er tikket et stort tocifret millionbeløb ind på kontoen hos Odense Teater, der drømmer om at igangsætte en stor modernisering af det gamle, historiske teater.
 | 
Der er stadig en stor del af unge piger, der kæmper med mental trivsel, og som går med alene med deres svære tanker. Foreningen GirlTalk har lavet et fællesskab, hvor man kan henvende sig.
 | 
Et ungt kærestepar har sammen købt en båd, som skulle renoveres helt fra bunden, men de havde et udgangspunkt, der sagde at de ikke vidste noget som helst om det – og så kunne de heller ikke sejle.
artikel
 | 
Semesterstartsfesten afholdes igen i år af Syddanske Studerende, og de er klar på at gøre det større end nogensinde før med et stort to-dags program.