fbpx
Foto:
Maybritt Hodal Jensen
18. oktober 2022

Festivalguide over Magiske Dage: Fortryllende oplevelser for hele familien

artikel
 | 
Skrevet af:
Lisette Olesen
Journalist på Otown

Festivalguide over Magiske Dage: Fortryllende oplevelser for hele familien

Del artikel:

Skal du med din familie til Magiske Dage? Det burde du ihvertfald at overveje. For byens magiske festival er nemlig fyldt med oplevelser for hele familien. Otwn har den ultimative festivalguide klar til jer over festivalens aktiviteter for store og små.

Fra torsdag til lørdag er der Magiske Dage i Odense. En magisk byfest, hvor byen bliver fyldt med fortryllende aktiviteter for hele familien. På festivalen finder du alt fra magiske oplevelser for helt små hekse og troldmænd til spændende events for unge og voksne.

Elsker børnene at være kreative, så kan I sammen lave fortryllende kreationer på festivalen. Har I brug for at brænde noget krudt af inden sengetid, så byder festivalen på alt fra enhjørning-kæp-turneringer til monsterkampe.

Magiske Dage byder på oplevelser og aktiviteter for enhver smag og alder. Derfor har Otwn lavet denne familieguide over festivalen, så I sammen kan finde ud af, hvad I skal lave, når Magiske Dage rammer Odense denne weekend.

De fleste aktiviteter finder sted fredag og lørdag fra kl. 10.00 – 17.00. Dog er der enkelte aktiviteter torsdag, hvor festivalen bliver skudt i gang. Vi har i guiden noteret, hvis aktiviteterne finder sted på specifikke dage eller specifikke tidspunkter. Hvis ikke vi har skrevet noget, finder aktiviten sted fredag og lørdag mellem kl. 10.00 - 17.00. Info om billetter til aktiviteten, priser mm. finder du på magiskedageodense.dk.

Sus over forhindringerne på festivalens kæpenhjørninger. Foto: Niels Holmgård.

Magiske dage for de helt små hekse og troldmænd

Byens magiske festival er spækket med oplevelser for børn i børnehavealderen. På festivalens magiske markedsplads ved Gråbrødre Plads kan I fx lave perleplader, skabe magiske dyr, finde drageguld og meget mere.

Har I en dansemus i familien, så skal I næsten møde Dansefeen Ditte. Fredag og lørdag mellem klokken 11.00 – 14.00 holder hun til på Odense Rådhus, hvor hun spiller en lille melodi og byder op til trylledans. Samme sted kan I også besøge Prinsesse To-Ben og hendes ven enhjørningen Dennis. Prinsessen elsker at danse, lege og jonglere, og I er naturligvis inviteret med til festen.

Festivalens skyggedrage Laban. Foto: Finn Wraae

Er I til magiske væsener, så skal I møde festivalens drage og enhjørninger. Magiske Dage har nemlig en skyggedrage i Klosterhaven. Dragen hedder Laban. Udover at I kan fodre dragen, så kan I også lave jeres eget drage-æg og få en dragetatovering. På Flakhaven finder I festivalens enhjørningarena. På enhjørningekæpheste kan I tage en tur over springbanen eller flyve over forhindringerne.

Hopper I ned på Albani Torv kan I gå igennem en magisk labyrint, kaste mod heksehat, spille et slag mini- quidditch og lave andre aktiviteter for små hekse og troldmænd..

Magiske Dage for de kreative

Under festivalen finder I flere magiske værksteder rundt omkring i byen. Her kan I lave alt fra tryllestave til fortryllende amuletter. Aktiviteterne her er primært for børn i alderen 6 – 12 år.

Foto: Magiske Dage

Ved Store Gråbrødrestræde finder I Trædrejerens Værksted, hvor I allerede fra torsdag kan lave jeres helt egne tryllestave af træ. Besøger i Kulturmaskinen fra torsdag til lørdag, træder I ind i et magisk mekka, hvor I med jeres kreativitet kan trylle alverdens fortryllende sager frem. I Medieværkstedet kan I fx folde jeres egen drage og designe jeres egen t- shirt eller mulepose, mens Tekstilværkstedet bliver forvandlet til Madam Dortheas Kappeværksted, hvor I kan sy jeres egen kappe. Er I til magiske smykker og amuletter, så kan I lave disse i Frølageret, der under festivalen er et fortryllende smykkeværksted.  

Tager I en tur til Bolbro under Magiske Dage, så vil I opleve at caféen Bronx er blevet til Magikerens Værksted. Her kan I lave alt fra lykkedyr til potter til magiske bønner.

Besøger I Odense Teater, kan I under festivalen lave magiske tryllekrus, mens I også kan besøge græskarmekkaet i Storms Pakhus, hvor I fra klokken 10.00 - 15.00 kan lave jeres egen græskarlygte.

Træder I ind i De Overnaturliges Rige i Rådhushallen, kan I sammen med vølven lave beskyttende amuletter. I kan også lave amuletter ved Mester Coriums Læderværksted, som I finder på Gråbrødre Plads.  

Ved H.C. Andersens Hus kan I lave skelletmasker under Magiske Dage. Foto: Niels Holmgård

Vil I trylles om til magiske væsner, kan I fredag og lørdag mellem kl. 10.00 – 14.00 lave masker udformet som skelethoveder ved H.C. Andersens Hus. Kan I slet ikke få nok af masker, så skal I også besøge Møntergården. Her kan I finde jeres indre magiske væsen frem ved at skabe dens hovedbeklædning, når museet åbner op for Club of Creatures fredag og lørdag fra klokken 15. 00 – 16.00.

Er I til krystaller, så skal I kigge forbi Studenterhuset. Her kan I nemlig lave jeres egne krystaller og krystalkugler fredag og lørdag mellem kl.10.00 – 14.00.

Under festivalen kan I også genoplive magien fra gamle dage. På Kunstmuseum Brandts kan børn hele ugen fra kl. 10.30 – 16.00 skabe magiske blå verdener med planter, stjernestøv og papir. Det at tegne med lys og blåtryk er faktisk en gammel fotografisk teknik, som bliver genoplivet under festivalen. På samme måde kan I under Magiske Dage lave tandhjul, som faktisk var en fast del af vores liv før digitaliseringen. Makerspace på Odense Hovedbibliotek bliver nemlig under Magiske Dage forvandlet til et Steampunkværksted.

Vil I prøve at lave magi med lyd, så skal I besøge festivalens Eventyr- Lydworkshop i Møntergården. Her kan I skabe rytme med grene eller få en vandflaske til at lave lyden af tryllestøv. Lydworkshoppen finder sted fredag og lørdag mellem klokken 11.00 – 12.00. Så som I kan læse, er Magiske Dage fyldt med masser af aktiviteter for den kreative familie.

Magiske Dage for Jer, der ikke kan sidde stille

Enhjørningeridning, middelalderdans, monsterkampe, bueskydning og Harry Potter- sport. Magiske Dage er fyldt med aktiviteter for jer, der ikke kan sidde stille. Aktiviteterne her er primært for børn i alderen 6 – 12 år.

Hop forbi Flakhavens enhjørningearena, hvor I med kæp-enhjørninger kan tage en tur på springbanen eller flyve over forhindringerne. Under festivalen er der også kæp-enhjørningeturneringer, hvor der er præmier på spil til de hurtigste enhjørningeryttere.

Monstrene er løs i Eventyrhaven under Magiske Dage. Foto: Niels Holmgård

Vil I bekæmpe monstre, så har I chancen i Eventyrhaven. Under Magiske Dage bliver den gamle have nemlig fyldt med onde elvere, riddere, minotaurere og trolde. Væsener, som børn fra 6 – 12 år kan bekæmpe. Eventyrhaven er også stedet, hvor du kan prøve kræfter med bueskydning. Mellem kl.10.00 – 17.00 kan du lære at lave et eventyrligt pletskud sammen med nogle af de bedste bueskytter fra den magiske verden.

Kunne I tænke jer at kæmpe som en tempelridder, så skal I forbi Historiens Hus. Gården ved Klosterbakken 2 er nemlig under festivalen forvandlet til Tempelriddernes Kamparena. Udover at du kan se ridderkampe, så kan du også blive oplært til at kunne kæmpe som en ridder.

Husker I quidditch fra Harry Potter- universet, hvor man flyver rundt på koste og jagter Det Gyldne Lyn? I kan prøve kræfter med spillet, når Dansk Quidditchforbund gør jer klar til kamp i Eventyrhaven.

Har I lyst til en svingom, så skal I gå forbi Flakhaven fredag mellem 16.00 – 16.30 eller lørdag fra klokken 12.00 – 12.30. Middelaldermusikerne fra gruppen Virelai spiller nemlig op med middelalderdans. Her kan I lære trinene fra gamle dage til glade dansemelodier fra middelalderen og vikingetiden.

Foto: Niels Holmgård

Er I til action, spænding og sort magi, så kig forbi Flakhaven fredag og lørdag kl. 17.15. På pladsen foran Odense Rådhus tørner mørkets magikere og lysets troldfolk sammen. Har I en tryllestav, kan I vælge side og enten bekæmpe det onde eller lade mørket sejere.

Magiske Dage for jer, der elsker gåder, skattejagter og mysterier

Under Magiske Dage er Odense fyldt med mystik. I byen finder I et hav af gåder og mysterier, som I kan løse. Aktiviteterne her er primært for børn i alderen 6 – 12 år.

Den magiske bankbox ved Drewsens Spisehus er fyldt med gåder under Magiske Dage. Foto: Niels Holmgård.

Besøger I kælderen ved Drewsens Spisehus finder I en gammel bankboks. Her har to magikere brug for jeres hjælp til at bekæmpe den onde magi. I kan hjælpe magikerne ved at løse gåderne i bankboksen.

Under Festivalen har en mystisk alf ligeledes smidt 10 sokker og bøger rundt omkring i Odense. Få et skattekort ved Studenterhuset og lad jagten begynde. Når I har fundet tingene, kan I aflevere jeres svar hos Studenterhuset og være med i konkurrencen om magiske præmier.

Går I forbi Historiens Hus finder I Riddernes gamle kapel, som er fyldt med gåder. Løser I dem, finder I frem til byens hemmelige gral, som er fyldt med hemmeligheder.

Op til festivalen er der sket et lille uheld for byens bogtroldmand. På magisk vis er en række væsener fra bøgernes verden nemlig trængt ind i vores. Som troldmandens lærlinge kan I hjælpe bogtroldmanden med at få væsenerne tilbage, hvor de hører hjemme. Under Magiske Dage kan I nemlig komme på troldmandsskole ved Møntergården, hvor I lærer tryllekunster og magiske tricks. Troldmandsskolen laver magisk undervisning fredag og lørdag fra klokken 10.30 – 14.30.

Vil I blive klogere på livets mysterium, så skal I besøge spåkonerne i Klaregade. De spår i tarotkort, rister runer og læser hænder for at give jer svar på livets store spørgsmål.

Ved Magisk Markedsplads ved Gråbrødre Plads kan I også få tjekket jeres magiske syn og få afsløret, hvilket element I hører til. Ved I, om I hører til ild, luft, jord eller vand, så vil I opdage nye ting om den magiske verden.

Og den magiske verden finder I i Odense. Sammen med en af Danmarks dygtigste poetry slammer Emil Nygård kan I tage på en usædvanlig byvandring i Odense fredag og lørdag i tidsrummet kl. 10.00 - 16.00. Igennem byens skumle gader og stræder er I selv med til at fortælle historiens detaljer.  I kan også opleve pusten fra Odenses fortid, hvis I tager på en magisk vandretur med de historiske vægtere fra kl. 13.00 - 14.45 fredag og lørdag. Under vandreturen viser vægterne byens kringelkroge og fortæller røverhistorier og fantastiske fortællinger om byen.

Vil I tættere på byens spøgelser, så scan QR- koden i Kongens Have og ta' på en magisk lydvandring i Odenses gader, hvor I hører om byens spøgelseshistorier.

Magiske Dage for Jer, der elsker spil

Quiz, banko og brætspil for hele familien. Elsker I at spille, så skal I gå på opdagelse i Odense under Magiske Dage.

Frølageret ved Kulturmaskinen bliver under festivalen forvandlet til en brætspilscafé med spil for hele familien. I kan også kigge forbi brætspilcaféen Papas Papbar, der under festivalen vil være fyldt med magiske spil for alle aldre.

Elsker I et slag banko, så er der banko for hele familien lørdag fra 12.00 – 14. 00 i Storms Pakhus samt fredag fra klokken 14.00 – 16.00 i Café Odeon.

Har I en fantasyekspert i familien, så skal I til Magisk Quiz på Storms Pakhus fredag fra kl. 16.00 – 18.00. Her omhandler spørgsmålene alt fra fantasy bøger til magiske universer.

Musikgruppen Virelai rammer Odense med middelaldertoner. Foto: Niels Holmgård

Magiske Dage for jer, der elsker musik

Er I glade for filmmusik og dansevenlige toner, så er festivalen magi for både ører og dansefødder.

Elsker I tonerne af Harry Potter, Ringens Herre, Pirates of the Caribbean, så vil I elske koncerterne om fredagen med Odense Symfoniorkester. Mellem kl. 15.30 – 18.30 spiller orkestret nemlig filmmusik fra nogle af de mest berømte fantasyfilm. Koncerterne finder sted i Odense Koncerthus.

Vil I hellere på en længere tidsrejse, så skal I møde musikgruppen Virelai. De fylder Flakhaven med nordiske ballader og dansemelodier fra Middelalderen fredag fra 12.00 – 12.30 samt lørdag kl. 16.00 – 16.30.

Under Magiske Dage er der masser af musik i gaderne. Går I fx forbi Gråbrødre Kloster fredag og lørdag mellem klokken 15.00 – 16.30, kan I høre stemmerne af det mystiske heksekor, som giver koncert for forbipasserende.  

Magiske Dage for jer, der vil blive klogere

Udover at Magiske Dage er en festival, hvor I kan skabe noget med hænderne, lytte til magiske toner, løse gåder og bruge kroppen, så er Magiske Dage også en festival, hvor I bliver klogere på fortryllende væsener og magiske verdener.

På Historiens Hus kan I komme helt tæt på magiens historie. Her finder I en kæmpe udstilling om giftige bøger, mørkets skabninger mm. Her kan I også møde eliksirmesteren, der lærer jer, hvordan en trylledrik skal brygges.

På torsdag kan I blive klogere på, hvordan I skaber en magisk tegneserie. Tegneserieforfatteren Peter Madsen, som står bag Valhalla- tegneserien om de nordiske guder, laver nemlig en talk på Odense Hovedbibliotek fra 16.00 – 17.30

Har I grønne fingre eller talent for grøn magi, så mød festivalens plantefe i Klosterbakken. Udover at hun hjælper jer med at plante jeres eget frø, som I kan tage med jer hjem, så lærer I også alverdens formularer over magiske spirer.

Under Magiske Dage kan I møde slanger i Det Adelige Jomfrukloster. Foto: Magiske Dage

Går I forbi Det Adelige Jomfrukloster, kan I blive klogere på de væsener, som giver mange mennesker mareridt. Under festivalen er klosteret nemlig hjemsted for slanger, fugleedderkopper, kakerlakker og vandrende pinde og alverdens magiske væsener. Er I mere til ugler, så kan i møde de magiske fugle i Eventyrhaven, når Ugleriget igen besøger Magiske Dage.

Ugleriet kigger forbi Magiske Dage. Under festivalen kan du prøve at holde de magiske fugle. Foto: Magiske Dage

Magiske Dage for jer med teenagere

Har I en teenager i familien, så har festivalen også aktiviteter dedikeret til unge mennesker.

Elsker I brætspil, så kig forbi Odense Hovedbibliotek på torsdag. Fra klokken 18.00 – 21.00 er nemlig Magisk Brætspilscafé, hvor I kan prøve bibliotekets mange brætspil sammen med andre brætspilsentusiaster. Caféen er for 16 +- årige. Det samme gør sig gældende, hvis I om fredagen besøger Studenterhuset. Her kan I spille spil, der udfordrer jer i viden om magiske universer, strategispil om nordisk mytologi samt spil, der stiller krav til samarbejde. Når Studenterhuset pakker sine spil væk kl.20.00, så tager Frølageret spillene frem. Om fredag bliver baren i Frølageret nemlig forvandlet til en brætspilscafé, hvor rollespilsefterskolen EPOS kommer forbi med fantasy-brætspil og magisk stemning.

Elsker I at quizze, skal I kigge forbi Café ODEON Social lørdag mellem klokken 17.30 – 21.00. Udover at I for 200 kroner får en buffet per snude, så byder aftenen også på quiz om magiske verdener.

Under Magiske Dage optager Alohomora deres podcast på torsdag, hvor du kan være med som tilskuer. Foto: Alohomora

Elsker I Harry Potter- universet, så skal I forbi Odense Hovedbibliotek på torsdag fra kl. 15.00 - 15.45. Værterne fra Danmarks største Harry Potter – podcast Alohomora rammer nemlig Odense. Alohomora rummer alt om kostesport, besværgelser og troldmænd uden næser. Selv som garvet Harry Potter- fan bliver I klogere på den bebrillede troldmand og verdens mest fortryllende kostskole.

Magiske Dage for mor, far og de andre voksne  

Når mørket falder på, og de små hekse og troldmænd er gået til ro, så er der dømt magi for voksne. Alle aktiviteter der nævnes her er for aldersgruppen 18+.

Når tørsten melder sig efter en lang festivaldag, kan I søge hen til Privaten, som I finder på Jernbanegade 3. Fra klokken 18.00 – 21.00 kan I om torsdagen få fire magiske cocktail til det særlige tilbud på 249 kroner. Resten af festivalen koster drinksmenuen 299 kroner.

Apropos alkohol, hvad siger I til at blande øl med hekse? Det kan I nemlig, når Science And Beers krydrer et hekseforedrag med specialøl. Oplevelsen finder sted på Studenterhuset lørdag kl. 19.30 – 21.30. Her fortæller lektor og historiker Louise Nyholm om Danmarks grumme fortid, hvor trolddomsforfølgelser og heksebrændinger eksisterede.

Er I mere til spil, sjov og spas, så byder Bronx på en magisk bankoaften fredag fra kl. 19.00 – 21.00. Her er bankoreglerne totalt vendt på hovedet. Men vil I hellere slippe jeres indre sangfugle løs, så kig forbi Studenterhuset. Fredag byder nemlig også på en magisk karaokeaften, hvor I fra klokken 20.00 – 24.00 kan skråle med på magiske hits.

Er I mere til gys, gru og uhygge, så kan I komme tættere på nisser, lygtemænd, elverfolk og andre overnaturlige væsener, hvis I besøger Historiens Hus torsdag kl. 18.30. Historiker Kåre Johansen fortæller nemlig slibrige detaljer om overnaturlige væsener, som man troede eksisterede for 500 år siden. 

Disse burgere er inspireret af Game Of Thrones. Du kan få dem hos Burger Anarchy. Foto: Burger Anarchy

Når I bliver sultne...

Uden mad og drikker fungerer magien ikke. Magiske Dage er fyldt med fortryllende lækkerier, som du finder rundt omkring i Odense. Mange af byens restaurationer, caféer og spisesteder laver nemlig særlige magiske menuer under festivalen.

Fx serverer Pie Project i Vintapperstræde dragehjerter og hekseøjne i form af fortryllende tærter. Den Gamle Kro i Overgade laver middelaldermiddag og middelaldersnacks, mens First Hotel Grand serverer et magisk festmåltid. På Flakhaven finder du en eventyrlig pandekagebod, mens Wendorff- bagerne tryller en bagerbod frem på Gråbrødre Plads. Burger Anarchy laver Game Of Thrones -inspirerede burgere, mens Mortens Chokolade laver dødningehovedflødeboller og magiske chokoladefrøer.

Går I sukkerkolde, kan I også besøge Sukkerfeens Slikbutik, som I finder på Magisk Markedsplads på Gråbrødre Plads. Får I kolde fødder under festivalen, så har Fredos lavet en eliksir imod kolde fødder. Dette er blot et hurtigt udpluk af alle de magiske lækkerier, I kan smage under festivalen. Så gå på opdagelse i byen i jagten på de magiske fristelser.

Mest læste nyheder

 | 
Tidligere på sommeren åbnede mikro-bageriet Grain Bakery på Vesterbro. Manden bag det utraditionelle bageri hedder Kasper Skov, og han både bager og sælger brødet selv i den lille butik. Interessen for surdejsbageriet har været stor lige fra starten, og de glade kunder står trofast i kø udenfor, når Kasper åbner dørene.
 | 
Kaffebaren Nelle's har sammen med en gæst givet Odense en gåklub.
 | 
Tarup Center huser Fyns største garnbutik, et verdensomspændende undertøjsbrand, en slagter med enestående delikatesser fra Odense og USA, en pub med plads til det hele og meget mere.
 | 
Hvad der startede som en trang til at genopleve en nostalgisk følelse fra nullerne er i dag blevet til et....

Tags:

Spændende relaterede artikler

 | 
Hvis du mangler et godt overblik over de forskellige koncerter, der spilles i Odense hen over oktober-måned, så skal du læse med lige her.
 | 
Hvis du mangler et godt overblik over de forskellige koncerter, der spilles i Odense hen over september-måned, så skal du læse med lige her.
 | 
Hvis du mangler et godt overblik over de forskellige koncerter, der spilles i Odense hen over august-måned, så skal du læse med lige her.
artikel
 | 
Semesterstartsfesten afholdes igen i år af Syddanske Studerende, og de er klar på at gøre det større end nogensinde før med et stort to-dags program.