fbpx
Foto:
30. september 2021

Filurlige fugle landet i Odense

artikel
 | 
Skrevet af:
Lisette Olesen
Journalist på Otown

Filurlige fugle landet i Odense

Del artikel:

- De skal bare få børn og voksne til at smile, siger Mikkel Jessen, der er i fuld gang med at dekorere de hvide vægge ved børnebøgerne på Odense Hovedbibliotek.

- Fugle er så smukke. Lige meget hvor du står i byen, så kan du altid høre en fugl pippe. Vi har skræmt fuglene væk ved at bygge huse og byer. Men fuglene er fulgt med. De bor side om side med os på vores tage og i vores tagrender, siger Mikkel.

Hvis fuglene minder dig om et eller andet, så har du sikkert set dem i Aarhus. Det er nemlig her den aarhusianske kunstner til dagligt huserer med sine gavlmalerier. Den 30-årige grafiker og animator begyndte for alvor at tegne for 2 år siden, da coronapandemien ramte Danmark. Det har i dag resulteret i, at Mikkels fugle er en stor del af de aarhusianske bybillede. Nu er fuglene landet i Odense.

- Jeg har biblioteksprojekt, hvor jeg tegner fugle i bøger. Jeg skrev rundt til at hav af biblioteker om projektet. Men så ville Odense Bibliotek gerne have mig til at dekorere hjørnet her, fortæller Mikkel.

Udover at male fugle er Mikkel også kendt for at tegne andre dyr og ”slette” negative kreationer med farver.

- Jeg har lovet min mor, at jeg er for pæn til at komme i fængsel. Men jeg fandt altså malingen frem, da jeg så en stor pik tegnet på en væg. Og ordet ”fuck” på en ”Fuck AGF”- graffiti blev altså erstattet med et hjerte, afslutter han.

Mest læste nyheder

 | 
Kaffebaren Nelle's har sammen med en gæst givet Odense en gåklub.
 | 
Tarup Center huser Fyns største garnbutik, et verdensomspændende undertøjsbrand, en slagter med enestående delikatesser fra Odense og USA, en pub med plads til det hele og meget mere.
 | 
Hvad der startede som en trang til at genopleve en nostalgisk følelse fra nullerne er i dag blevet til et....
 | 
Restaurant Værdsat formerer sig til flere spiseoplevelser i Odense. Men hvad de færreste ved om smørrebrødssuccessen i Kongensgade er, at restauranten hjælper mennesker med specielle udfordringer. Ejeren vil nemlig gerne give tilbage til samfundet, som hjalp ham, da han var plaget af druk og dødsangst.

Tags:

Spændende relaterede artikler

 | 
Fodbold-freestyleren Brian ”Brizze” Mengel har i flere år været god til at sætte fokus på, hvordan man også kan bruge en fodbold, og nu er han ved at indføre teqball til Danmark.
 | 
Inde ved Kongensgade ligger lokalerne til foreningen TUBA og deres datterforening Tubanu, der er et fælleskab for folk, som har haft alkohol og stoffer tæt inde på livet i deres opvækst.
 | 
Eva Holm og resten af Kulturmaskinen har fået bevilliget 2,1 millioner kr. til at udføre et projektforløb over tre år for at give mentalt belastede unge et pusterum.
artikel
 | 
Semesterstartsfesten slog alle rekorder i 2021 og holdet bag har taget en masse læring med til i år, hvor ambitionerne for antal gæster er endnu større, men hvor pladsen også er udvidet markant.