fbpx
Foto:
30. september 2021

Filurlige fugle landet i Odense

artikel
 | 
Skrevet af:
Lisette Olesen
Journalist på Otown

Filurlige fugle landet i Odense

Del artikel:

- De skal bare få børn og voksne til at smile, siger Mikkel Jessen, der er i fuld gang med at dekorere de hvide vægge ved børnebøgerne på Odense Hovedbibliotek.

- Fugle er så smukke. Lige meget hvor du står i byen, så kan du altid høre en fugl pippe. Vi har skræmt fuglene væk ved at bygge huse og byer. Men fuglene er fulgt med. De bor side om side med os på vores tage og i vores tagrender, siger Mikkel.

Hvis fuglene minder dig om et eller andet, så har du sikkert set dem i Aarhus. Det er nemlig her den aarhusianske kunstner til dagligt huserer med sine gavlmalerier. Den 30-årige grafiker og animator begyndte for alvor at tegne for 2 år siden, da coronapandemien ramte Danmark. Det har i dag resulteret i, at Mikkels fugle er en stor del af de aarhusianske bybillede. Nu er fuglene landet i Odense.

- Jeg har biblioteksprojekt, hvor jeg tegner fugle i bøger. Jeg skrev rundt til at hav af biblioteker om projektet. Men så ville Odense Bibliotek gerne have mig til at dekorere hjørnet her, fortæller Mikkel.

Udover at male fugle er Mikkel også kendt for at tegne andre dyr og ”slette” negative kreationer med farver.

- Jeg har lovet min mor, at jeg er for pæn til at komme i fængsel. Men jeg fandt altså malingen frem, da jeg så en stor pik tegnet på en væg. Og ordet ”fuck” på en ”Fuck AGF”- graffiti blev altså erstattet med et hjerte, afslutter han.

Mest læste nyheder

 | 
Tarup Center huser Fyns største garnbutik, et verdensomspændende undertøjsbrand, en slagter med enestående delikatesser fra Odense og USA, en pub med plads til det hele og meget mere.
 | 
Oplev odenseansk kunst på alternativ fynsk festival, hvor mad er en del af billetten og du ikke bliver mast på festivalpladsen.
 | 
Da David Lind Nordby fik en førtidspension som 31-årig, besluttede han sig for at gøre en forskel. I dag samler....
 | 
Hvis du mangler et godt overblik over de forskellige koncerter, der spilles i Odense henover juni-måned, så skal du læse med lige her!

Tags:

Spændende relaterede artikler

 | 
Den 25.- d. 28. august 2022 afholdes den internationale kunstmesse Enter Art Fair. Men i år bliver det lidt specielt,....
 | 
Uanset om vi står ved det eller ej, så tillægger vi udseende en masse værdier, egenskaber og svagheder. Det viser forskning og diverse studier. Har du et ansigt, der afviger fra normen, er der en stor sandsynlighed for, at du vil opleve diskrimination på lige fod med racisme og sexisme.
 | 
Hvad sker der, hvis man smider papirklip og H.C. Andersens eventyr ned i den mørkeste undergrund i Odense? Det ser du, når byens gothklub fortolker H.C. Andersens mørkeste eventyr med laserlys og elektroniske toner ved dette års H.C. Andersen Festivals.
artikel
 | 
Trivselsugen er i denne uge tilbage på SDU, hvor arrangørerne fra Syddanske Studerende glæder sig over, at det ikke længere....