fbpx
Foto:
30. september 2021

Filurlige fugle landet i Odense

artikel
 | 
Skrevet af:
Lisette Olesen
Journalist på Otown

Filurlige fugle landet i Odense

Del artikel:

- De skal bare få børn og voksne til at smile, siger Mikkel Jessen, der er i fuld gang med at dekorere de hvide vægge ved børnebøgerne på Odense Hovedbibliotek.

- Fugle er så smukke. Lige meget hvor du står i byen, så kan du altid høre en fugl pippe. Vi har skræmt fuglene væk ved at bygge huse og byer. Men fuglene er fulgt med. De bor side om side med os på vores tage og i vores tagrender, siger Mikkel.

Hvis fuglene minder dig om et eller andet, så har du sikkert set dem i Aarhus. Det er nemlig her den aarhusianske kunstner til dagligt huserer med sine gavlmalerier. Den 30-årige grafiker og animator begyndte for alvor at tegne for 2 år siden, da coronapandemien ramte Danmark. Det har i dag resulteret i, at Mikkels fugle er en stor del af de aarhusianske bybillede. Nu er fuglene landet i Odense.

- Jeg har biblioteksprojekt, hvor jeg tegner fugle i bøger. Jeg skrev rundt til at hav af biblioteker om projektet. Men så ville Odense Bibliotek gerne have mig til at dekorere hjørnet her, fortæller Mikkel.

Udover at male fugle er Mikkel også kendt for at tegne andre dyr og ”slette” negative kreationer med farver.

- Jeg har lovet min mor, at jeg er for pæn til at komme i fængsel. Men jeg fandt altså malingen frem, da jeg så en stor pik tegnet på en væg. Og ordet ”fuck” på en ”Fuck AGF”- graffiti blev altså erstattet med et hjerte, afslutter han.

Mest læste nyheder

 | 
Tarup Center huser Fyns største garnbutik, et verdensomspændende undertøjsbrand, en slagter med enestående delikatesser fra Odense og USA, en pub med plads til det hele og meget mere.
 | 
Kaffebaren Nelle's har sammen med en gæst givet Odense en gåklub.
 | 
I morgen bliver Vestergade beriget med en ny restaurant. Folkene fra Restaurant Værdsat åbner nemlig ”en fræk lillesøster” ved navn Restaurant Vestergade. Menuen ved byens nye spisested er moderne, skandinavisk og til at betale. En forret, en hovedret og en dessert koster nemlig 215 kroner.
 | 
Hvad der startede som en trang til at genopleve en nostalgisk følelse fra nullerne er i dag blevet til et....

Tags:

Spændende relaterede artikler

 | 
Da Olav var barn, troede han, at han kun kunne være sammen med autister. I dag rejser han land og rige rundt som komiker, hvor han gør grin med sig selv, sin diagnose og andre tanker fra en autistisk krøllet hjerne. På lørdag kan du opleve ham i Odense.
 | 
Fra tirsdag den 8. november til lørdag d. 12. november lægger flere af Odenses spillesteder scene til en helt unik musikfestival med musik primært leveret af internationale kunstnere.
 | 
Seks kvinder i fyrrene beviser kvindens råstyrke, når de løfter hinanden i en ny cirkusforestilling. -Kvinder er ikke særlig stærke.....
artikel
 | 
Semesterstartsfesten slog alle rekorder i 2021 og holdet bag har taget en masse læring med til i år, hvor ambitionerne for antal gæster er endnu større, men hvor pladsen også er udvidet markant.