fbpx
Foto:
30. september 2021

Filurlige fugle landet i Odense

artikel
 | 
Skrevet af:
Lisette Olesen
Journalist på Otown

Filurlige fugle landet i Odense

Del artikel:

- De skal bare få børn og voksne til at smile, siger Mikkel Jessen, der er i fuld gang med at dekorere de hvide vægge ved børnebøgerne på Odense Hovedbibliotek.

- Fugle er så smukke. Lige meget hvor du står i byen, så kan du altid høre en fugl pippe. Vi har skræmt fuglene væk ved at bygge huse og byer. Men fuglene er fulgt med. De bor side om side med os på vores tage og i vores tagrender, siger Mikkel.

Hvis fuglene minder dig om et eller andet, så har du sikkert set dem i Aarhus. Det er nemlig her den aarhusianske kunstner til dagligt huserer med sine gavlmalerier. Den 30-årige grafiker og animator begyndte for alvor at tegne for 2 år siden, da coronapandemien ramte Danmark. Det har i dag resulteret i, at Mikkels fugle er en stor del af de aarhusianske bybillede. Nu er fuglene landet i Odense.

- Jeg har biblioteksprojekt, hvor jeg tegner fugle i bøger. Jeg skrev rundt til at hav af biblioteker om projektet. Men så ville Odense Bibliotek gerne have mig til at dekorere hjørnet her, fortæller Mikkel.

Udover at male fugle er Mikkel også kendt for at tegne andre dyr og ”slette” negative kreationer med farver.

- Jeg har lovet min mor, at jeg er for pæn til at komme i fængsel. Men jeg fandt altså malingen frem, da jeg så en stor pik tegnet på en væg. Og ordet ”fuck” på en ”Fuck AGF”- graffiti blev altså erstattet med et hjerte, afslutter han.

Mest læste nyheder

 | 
Tidligere på sommeren åbnede mikro-bageriet Grain Bakery på Vesterbro. Manden bag det utraditionelle bageri hedder Kasper Skov, og han både bager og sælger brødet selv i den lille butik. Interessen for surdejsbageriet har været stor lige fra starten, og de glade kunder står trofast i kø udenfor, når Kasper åbner dørene.
 | 
Kaffebaren Nelle's har sammen med en gæst givet Odense en gåklub.
 | 
Tarup Center huser Fyns største garnbutik, et verdensomspændende undertøjsbrand, en slagter med enestående delikatesser fra Odense og USA, en pub med plads til det hele og meget mere.
 | 
Hvad der startede som en trang til at genopleve en nostalgisk følelse fra nullerne er i dag blevet til et....

Tags:

Spændende relaterede artikler

 | 
Der er tikket et stort tocifret millionbeløb ind på kontoen hos Odense Teater, der drømmer om at igangsætte en stor modernisering af det gamle, historiske teater.
 | 
Der er stadig en stor del af unge piger, der kæmper med mental trivsel, og som går med alene med deres svære tanker. Foreningen GirlTalk har lavet et fællesskab, hvor man kan henvende sig.
 | 
Et ungt kærestepar har sammen købt en båd, som skulle renoveres helt fra bunden, men de havde et udgangspunkt, der sagde at de ikke vidste noget som helst om det – og så kunne de heller ikke sejle.
artikel
 | 
Semesterstartsfesten afholdes igen i år af Syddanske Studerende, og de er klar på at gøre det større end nogensinde før med et stort to-dags program.