fbpx
Skrevet af:
Lisette Olesen
Journalist på Otown

Find din indre opfinder frem: Ny teknologisk værksted skal ruste odenseanerne til fremtidens arbejdsmarked.

Del artikel:

Med 3D printere, VR-briller og meget mere kan du lave din egen opfindelser. Odense har nemlig fem makerspaces, hvoraf den ene åbner i Borgernes Hus. Et makerspace kan sammenlignes med et teknologisk sløjdlokale fyldt med alle mulige redskaber og remedier, som du kan bruge til at teste en idé, lave en ny opfindelse eller bare være kreativ.  

Udover at Odense har fire makerspaces for byens unge, så har Odense fået et nyt opfinderværksted, som alle gratis kan benytte. De fem værksteder skal sammen ruste unge og voksnes kompetencer til fremtidens arbejdsmarked.

Kreativ udfoldelse for alle

Byen har allerede fire makerspaces til børn og unge, som du finder ved Kroggårdsskolen, Tingløkkeskolen, Ungdomshuset og Syddansk Erhvervsskole. Nu åbner der et femte værksted i byen midt i Borgernes Hus, som alle odenseanere har adgang til.

- Når man bor i verdens bedste robotby, skal der naturligvis være et sted centralt i byen, hvor børn, forældre, bedsteforældre, iværksættere, kunstnere og andre idémagere kan tage hen for at være opfindsomme og prøve at skabe noget nyt, som man ikke lige kan lave derhjemme. Hvis børnene for eksempel beslutter sig hjemmefra for, at de vil lave en lampeskærm, en dørstopper eller designe deres eget navneskilt med en lasercutter, så er muligheden der. Et makerspace har udstyret til, at kreative hoveder og dygtige hænder kan folde sig ud, fortæller børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen.

Makerspacet i Borgernes Hus finder du lige frem for indgangen. Det er bemandet af en medarbejder fra Odense Hovedbibliotek, som hjælper dig med maskinerne. Derfor skal du besøge makerspacet, når det er åbent, eller der er et særligt arrangement. Planlæg dit besøg og hold øje med bibliotekets hjemmeside for makerspace-åbningstider og særlige makerspace-arrangementer.

Kompetancer til fremtidens arbejdsmarked

Makerspacet i Borgernes Hus er ikke kun for børn og familier. Er du kunstner, designer, iværksætter, freelancer eller bare glad for at udvikle, så kan du gratis bruge det nye makerspace.

- Den hurtigtvoksende robotklynge i Odense har sat byen på verdenskortet, og det forpligter. Odenses robot- og techvirksomheder er afhængige af mennesker med skarpe hjerner og kreative hænder. De nye makerspaces bidrager til at styrke børn, unge og voksnes kompetencer til fremtidens arbejdsmarked. Et makerspace i Borgernes Hus sætter et ekstra lag på den digitale transformation, fordi det er tilgængeligt for både skolebørn og deres lærere og for kreative og innovative borgere. Samtidig viser makerspacet også, at vi er en robotby i det offentlige rum, siger by- og kulturrådmand Christoffer Lilleholt.

Foruden de fem makerspaces vil der senere på året komme et mobil makerspace i Odense. I den forbindelse vil der i løbet af 2021 – 2024 blive uddannet makerspace-vejledere på alle Odenses folkeskoler, mens samtlige 5. klasser skal igennem et forløb i et makerspace.

De teknologiske værksteder er en del af byrådets strategi 'Verdens Bedste Robotby i børnehøjde", som blev vedtaget i november 2019. Udover at Odense Kommune investerer 2,3 mio. kroner i projektet, så har VILLLUM FONDEN bevilligede 5 millioner kroner i november 2020 til at etablere flere makerspaces i byen.

Mest læste nyheder

 | 
Tarup Center huser Fyns største garnbutik, et verdensomspændende undertøjsbrand, en slagter med enestående delikatesser fra Odense og USA, en pub med plads til det hele og meget mere.
 | 
Oplev odenseansk kunst på alternativ fynsk festival, hvor mad er en del af billetten og du ikke bliver mast på festivalpladsen.
 | 
Da David Lind Nordby fik en førtidspension som 31-årig, besluttede han sig for at gøre en forskel. I dag samler....
 | 
Hvis du mangler et godt overblik over de forskellige koncerter, der spilles i Odense henover juni-måned, så skal du læse med lige her!

Tags:

Spændende relaterede artikler

 | 
Den 25.- d. 28. august 2022 afholdes den internationale kunstmesse Enter Art Fair. Men i år bliver det lidt specielt,....
 | 
Uanset om vi står ved det eller ej, så tillægger vi udseende en masse værdier, egenskaber og svagheder. Det viser forskning og diverse studier. Har du et ansigt, der afviger fra normen, er der en stor sandsynlighed for, at du vil opleve diskrimination på lige fod med racisme og sexisme.
 | 
Hvad sker der, hvis man smider papirklip og H.C. Andersens eventyr ned i den mørkeste undergrund i Odense? Det ser du, når byens gothklub fortolker H.C. Andersens mørkeste eventyr med laserlys og elektroniske toner ved dette års H.C. Andersen Festivals.
artikel
 | 
Trivselsugen er i denne uge tilbage på SDU, hvor arrangørerne fra Syddanske Studerende glæder sig over, at det ikke længere....