fbpx
Skrevet af:
Lisette Olesen
Journalist på Otown

Fodboldkometer rykker frem: Kvindelige spillere tæver jyder og fynboer

Del artikel:

Dame Senior fra Ø.B. Østre Boldklub vinder den ene fodboldkamp efter den anden. Spørger man træneren skyldes det en holdånd, hvor fællesskab fylder lige så meget som fodbold.

I Odense har vi et vildt kvindefodboldhold Ø.B. aka. Østre boldklub. På to sæsoner er pigerne gået fra at spille på lokale odenseanske baner til at vinde kampe imod jyske spillere.

- Vi er rykket to rækker op på 2 år, fortæller Michael Reifling, der er træner i Ø.B..

Ifølge træneren dyrker dameholdet én ting, som man ikke ser så ofte i andre fodboldhold – nemlig det sociale.

Fællesskab og fodbold

Fester, fodboldaftener og fællesspisning. Selvom fodbold fylder alt for kvindeholdet, så er det ikke kun boldspillet, der er på programmet, når pigerne mødes.

- Vi er en hyggelig social klub, hvor der ikke er nogle, der kigger skævt til dig, hvis du drikker en fadøl. I andre klubber prioriterer man ofte det sportslige fremfor alt. Men hos os er det sociale ligeså vigtigt, siger Michael og fortsætter

- Selvfølgelig er vi seriøse, når vi træner og spiller kamp. Men bagefter hygger vi os med fest, fællesspisning og andre oplevelser. Netop det sociale er meget vigtigt for os, da det er venskaber, der bliver dannet i vores klub, siger Michael, der fortæller, at venskabet på holdet styrker dem i arbejdet på fodboldbanen, da de kender hinanden godt.  

Holdet er skabt af fodboldspillerne selv, der har fundet sammen på kryds og tværs. Ifølge træneren kommer vi til at se meget mere til pigerne fremtiden.

Store ambitioner

Pigerne er i dag det højest rangeret fodboldhold i Ø.B. Østre Boldklub, som er fyldt mere herrehold, der dyrker sporten.

- Mændene i boldklubben troede i starten ikke, at pigerne kunne noget. De tænkte nok mere på, at deres shorts skulle være stramme nok, så de kunne kigge på dem. Men de har vundet respekt i klubben, lyder det fra Michael, der fortæller, at pigerne er skrappe tekniske såvel som taktiske.

Og ambitionerne er store i fodboldklubben.

- Det kan godt være, at OB er det store fodboldflagskib hos herrerne og Odense Q er det store flagskib hos kvinderne. Men vi kunne godt tænke os, at Odense vidste, at der var noget, der hed Ø.B. – et anderledes kvindehold, der kan være med i toppen af fodbold og hygge sig med at gå til sport, afslutter Michael Reifling.

Mest læste nyheder

 | 
Kaffebaren Nelle's har sammen med en gæst givet Odense en gåklub.
 | 
Tarup Center huser Fyns største garnbutik, et verdensomspændende undertøjsbrand, en slagter med enestående delikatesser fra Odense og USA, en pub med plads til det hele og meget mere.
 | 
Hvad der startede som en trang til at genopleve en nostalgisk følelse fra nullerne er i dag blevet til et....
 | 
Restaurant Værdsat formerer sig til flere spiseoplevelser i Odense. Men hvad de færreste ved om smørrebrødssuccessen i Kongensgade er, at restauranten hjælper mennesker med specielle udfordringer. Ejeren vil nemlig gerne give tilbage til samfundet, som hjalp ham, da han var plaget af druk og dødsangst.

Tags:

Spændende relaterede artikler

 | 
Fodbold-freestyleren Brian ”Brizze” Mengel har i flere år været god til at sætte fokus på, hvordan man også kan bruge en fodbold, og nu er han ved at indføre teqball til Danmark.
 | 
Inde ved Kongensgade ligger lokalerne til foreningen TUBA og deres datterforening Tubanu, der er et fælleskab for folk, som har haft alkohol og stoffer tæt inde på livet i deres opvækst.
 | 
Eva Holm og resten af Kulturmaskinen har fået bevilliget 2,1 millioner kr. til at udføre et projektforløb over tre år for at give mentalt belastede unge et pusterum.
artikel
 | 
Semesterstartsfesten slog alle rekorder i 2021 og holdet bag har taget en masse læring med til i år, hvor ambitionerne for antal gæster er endnu større, men hvor pladsen også er udvidet markant.