fbpx
Del artikel:
Lyt til artikel
Skrevet af:
Magnus Monrad
Journalist på Otwn

Efter at have lavet aftaler med de største på markedet i Danmark, er Airwallet klar til at indtage nye markeder og er godt på vej ind på det engelske.

Som så mange andre virksomheder, blev Airwallet skabt på grund af et problem, der manglede en nyere og bedre løsning. En af 26-årigeChristian Mortensens venner skulle bruge mønter, hver gang han skulle vasketøj. Og det synes både han og Christian var ret træls.

Så Christian satte sig ned med hans ven Morten Voss og udviklede en app, der skulle fungere som betalingsløsning på møntvaskerier og i vaskekældre. Og da de havde noget, der lignede en løsning, gik de forbi Nickolai Isaksen, der hurtigt blev vild med idéen.

- Nickolai var hurtig til lige at ringe rundt til nogle potentielle kunder, selvom jeg var lidt tilbageholden, da vi nok kun var omkring halvvejs med den første prototype på det tidspunkt, fortæller Christian Mortensen til OTOWN.

Der gik heller ikke længere end to dages tid, før Nickolai kom tilbage til Christian og Morten og fortalte, at han havde landet det første kundemøde. Så drengene tog til Kolding og fortalte den potentielle kunde om produktet.

- Og så spurgte de bare, hvornår vi kunne komme og installere løsningen, siger Christian Mortensen.

To måneder senere havde de tre medstiftere sat den første Airwallet op, og så var der en virksomhed.

Udlandet kalder

Airwallet har siden starten i 2017 valgt at have fuldt fokus på vaskemaskiner for at blive rigtig gode til det. Så de har sat sig ned med masser af kunder for at tilpasse deres produkt til kundernes ønsker. Der er altså en app til brugerne med betaling og booking af vaske, der er hardwaren som appen snakker sammen med på maskinerne, og så er der et dashboard til administratorerne, som fx er et boligselskab eller ejendomsinvestor. På den måde slipper man for møntindkast og håndtering af kontanter eller besværlig optankning af slidte vaskekort.

Markedet i Danmark er dog ikke så stort, og selv når man har fat i de største på markedet, er der ikke nok volumen i det. Så Airwallet er allerede godt i gang med at udvide til udlandet.

De har nu forhandlere i Norge, Holland, Belgien og senest England.

- Vi har altid haft ambitioner om at skulle til udlandet. Og vi har blandt andet valgt disse lande som de første, fordi de ligger tæt på, men også fordi det er lande, som ikke er for svære at komme ind på. De er alle ret langt fremme i forhold til teknologi og digitalisering, så at skulle betale med mobilen er ikke fremmed for dem, forklarer Nickolai Isaksen til otown.dk.

For at komme ind på det engelske marked har Airwallet haft ansat en erfaren country manager siden efteråret, som kender til alle, der er relevante at hive fat i. På grund af coronasituationen i landet, har de engelske forhandlerene ikke haft meget salg, men har haft god tid til at læreproduktet at kende. I foråret har Nickolai selv overtaget forhandlerne i England, hvilket har ledt dem til deres første Premium Partner allerede.

Men rejsen stopper ikke ved England. Holdet bag Airwallet har nemlig tanket raketten op, og vil udvide med nye forhandlere i yderligere fire lande i løbet af 2021.

Artist of the week

Julius Holmgaard

Julius studere på UCL og er på nuværende tidspunkt i gang med et praktikforløb hos Tokerød +, hvor han sidder som UX-designer og laver flotte mock ups. I hans fritid bruger han blandt andet sin tid på at tegne skæve illustrationer

 

 

artikel
 | 
Der er lutter smil og glade dage, når du træder ind i Custom Raw-butikken i Nørregade, og det er lige netop den stemning, som ejeren af butikken, Kasper, gerne vil skabe.