fbpx
Skrevet af:
Magnus Monrad
Journalist på Otown

Magiske Dage er gået fra et aftenarrangement i en af Odenses forstæder til en to-dags festival med besøg fra udlandet og flere tusinde gæster.

Del artikel:

Magiske Dage er gået fra et aftenarrangement i en af Odenses forstæder til en to-dags festival med besøg fra udlandet og flere tusinde gæster.

Fantasygenren har haft flere store gennembrud, da fx Ringenes Herre, Harry Potter og senest Game of Thrones er blevet læst og set af flere hundrede millioner verden over. Derfor blev der engang startet et arrangement, der med tiden har vokset sig større og større og nu hiver gæster til fra udlandet.

Drager, hekse, troldmænd, enhjørninger og spåkoner. Det er blot nogle af de kreaturer, du kan møde, når Magiske Dage overtager Odenses gader med deres to-dags festival i efterårsferien. Engang var det udelukkende Harry Potter-universet, det handlede om, da det hele startede som et aftenarrangement i Næsby. Men efter kontoen og interessen er blevet større – og det ikke længere var muligt at afholde Harry Potter-festivaler – har festivalens primære fokus ændret sig til at handle om magi, og alt hvad det så indebærer.

- Magien er for flere et fristed, man kan gå til, når man har brug for at lægge hverdagen på hylden. Her finder folk stor fascination i genren med de fantastiske elementer og spændende og mystiske racer og genstande, fortæller Charlotte Gam, der er den seneste projektleder for Magiske Dage til OTWN.

Foto: Magiske Dage Odense

Forsøger at forbedre festivalen

I 2021 var festivalen tilbage efter at have været corona-nedlukket i 2020, med 15.000 gæster – kun cirka 5.000 færre end i 2019, hvor antallet af besøgende var på sit hidtil højeste. Den seneste udgave bød blandt andet på dragen fra Game of Thrones, enhjørninger, et bæstiarie med fantastiske dyr, spåkoner og en trædrejer, der lavede tryllestave.

Flere af disse happenings kommer og går. Hvert år udskiftes omkring 4-5 ting. For som Charlotte siger, så er det svært at finde på 100 nye, kreative events hvert år.

- Folk bliver både sure og kede af det, når der eksempelvis var noget ét år, som de måske ikke nåede, og det så ikke er der igen næste år. Fx kommer Game of Thrones ikke tilbage, da det var en omrejsende udstilling. Men vi vil jo gerne forny og forbedre os hele tiden, så det er svært at gøre alle tilfredse hvert år, fortæller projektlederen, der ved siden af stillingen også arbejder som bibliotekar.

Håber på at samle byen

Det er os på biblioteket, som står bag festivalen. Så det er biblioteket og kommunen, der er med til at finansiere festivalen foruden nogle af de puljer, som vi søger. For vi håber jo, at vi også bidrager positivt til bylivet.

- Der kommer blandt andet flere gæster fra udlandet, som bliver tiltrukket af festivalen, men som også shopper i de andre butikker og spiser på restauranten, fortæller Charlotte Gam.

Så de håber på at kunne give noget tilbage til kommunen og være med til at udbrede kendskabet til Odense.

Mest læste nyheder

 | 
Med inspiration fra Marvel-universet vil tre ingeniører fra SDU skabe det næste helt store inden for legetøj, der skal lære børn om kodning og være med til at skabe ligestilling mellem køn i branchen.
 | 
Odense havn gennemgår i disse år en rivende udvikling og har masser af spændende aktiviteter og hyggelige spots at byde på. Så tag turen over byens bro og brug et par timer i vores skønne havnehood.
 | 
Seks studerende fra SDU har startet en virksomhed, der skal gøre det nemmere at planlægge rejser. De gør det nemlig for dig.
 | 
Den 6. maj bliver byen beriget med en ny restaurant, hvor du kan slå dig løs i en buffet spækket....

Tags:

Spændende relaterede artikler

 | 
Foreningen vil give de krigsramte børn en normal hverdag i Odense. Derfor har de startet en indsamling, hvor de har....
 | 
I morgen kan du opleve wrestling i Odense, hvor action og humor blandes i vilde kampe. Klar på at se....
 | 
Garnnøgler i massevis, strikketips, hækletricks og et hav af passionerede kunsthåndværkere. Oplev en dag i garnets tegn. ‍Elsker du at....
artikel
 | 
Trivselsugen er i denne uge tilbage på SDU, hvor arrangørerne fra Syddanske Studerende glæder sig over, at det ikke længere....