Beskæftigelsespolitik er højt på dagsordenen for Danmarks politikere. Det kan til tider være svært at finde kompetent arbejdskraft, men det problem er Frederik og Mathias Hedelund i gang med at løse gennem deres virksomhed Temply.
Temply er en digital platform for vikarer og virksomheder. Én af Templys missioner er at gøre arbejdsmarkedet mere transparent og flydende, hvor virksomheder kan hive midlertidig arbejdskraft ind på arbejdspladsen grundet sygdom, omstrukturering eller andre uforudsete udfordringer.
- Vi har skabt en digital platform for at gøre processen om at få kvalificeret arbejdskraft nemmere for både arbejdsgiver og -tager. Det gør vi ved at gøre rekrutteringsprocessen transparent for begge parter. Det gør at virksomhederne får nogle vikarer ind, som faktisk ønsker den opgave, de bliver tilbudt, forklarer Frederik Hedelund til otwn.
På platformen er der to sider. Der er den til vikarerne, og så er der den til virksomhederne. Som vikar opretter man en profil og kommer med en række informationer om sig selv, der gør at de kun får tilbudt opgaver, som de både har kompetencer til at løse og lyst til at lave.
Derudover er der virksomhedsdelen, hvor de får kompetent arbejdskraft, som både har kompetencerne og lystent til at arbejde hos dem. Samtidig skabes der en relation gennem platformen der gør, at virksomheden kan få kontakt til de vikarer, de tidligere har gjort brug af, hvis de har været tilfredse med dem.
- Vi er 100% digitale med en appbaseret løsning, hvilket er helt nyt for det her marked. Vi har forsøgt at gøre det hele lidt mere sexet i forhold til de eksisterende løsninger, for at tilpasse os den tid, vi lever i, hvor der findes langt flere mennesker, der gerne vil prøve noget nyt, og hvor virksomhederne i højere grad har brug for hurtig og effektiv arbejdskraft i pressede situationer, der ikke kommer til at koste dem kassen, fortæller Frederik, der er direktør for Temply.
Mathias og Frederik mødte hinanden på hospitalet i 1995. Det var nemlig her de blev født på OUH i Odense. De to unge mænd er nemlig tvillinger og er opvokset i Assens, hvor deres forældre stadig bor. De har fulgtes ad størstedelen af deres liv, hvor de har gået i samme klasse i både folkeskolen og på handelsskolen i Glamsbjerg, og så har de også begge læst på CBS – dog to forskellige retninger.
Det var først, da de begyndte at læse på universitetet, at deres veje for alvor skiltes, da de begge har læst en del i udlandet, men i forskellige lande. Frederik har blandt andet været i London og Paris i forbindelse med både studie og job, og Mathias har læst størstedelen af sin bacheloruddannelse i økonomi i Kina og Canada.
- Mens Frederik derefter begyndte at arbejde for forskellige startups og scaleups, tog jeg en lidt anden vej og har blandt andet arbejdet som i et mindre konsulenthus, i Google og i Novo Nordisk, inden jeg besluttede mig for at tilslutte mig Temply, som Frederik selv valgte at starte op, fortæller Mathias Hedelund til otwn.dk.
Det var nemlig Frederik, der valgte at stifte virksomheden, og efter lidt overtalelse, fik han sin tvillingebror med ombord inden for det første års tid. Nu har virksomheden eksisteret i fire år, og de to brødre har arbejdet sammen i lidt over tre af dem.
- Jeg har haft meget med startups og scaleups at gøre, der primært har haft en lignende forretningsmodel som vores med en digital platform. Jeg har blandt andet været hos GoMore, som også har brugt tech til at skabe fremdrift inden for noget og samtidig skabe en menneskelig relation, og det har både Mathias og jeg været meget interesserede i også at kunne gøre, siger Frederik og fortsætter:
- Det der er særligt for vores produkt, modsat vores konkurrenter, er at vi har gentænkt måden, man rekrutterer vikarer på og gjort hele processen digital. Det er en gammel og støvet branche, som vi forsøger at skabe lidt liv i, fordi verden bare har udviklet sig, og det har udviklingen blandt vikarservices ikke.
Dér hvor Frederik og Mathias komplimenter hinanden, er særligt på deres fælles tankegang og interesser, og så har de hver deres sæt af kompetencer, som sammen adder meget godt op. Mens Frederik er særligt stærk på salg, kundekontakt og HR, så er Mathias stærk på det med økonomi og tal, hvilket gør at han sidder med alt fra fakturering og løn til deres håndtering af al den data, de sidder med.
Indtil videre har Frederik og Mathias drevet virksomheden i deres eget tempo, og med tiden er succesen også begyndt at melde sin ankomst. Men de er langt fra færdige endnu. De har store ambitioner, og deres ultimative største mål er at nå en omsætning på 100 millioner kroner i 2024.
- Vi er for nyligt gået ind i Sverige, og vi skal nå vores mål ved at indtage Norden. I Skandinavien er vi langt fremme, når det kommer til udvikling og adoptering af digitale platforme og online tilstedeværelse. Derudover brænder vi for at skabe en arbejdsplads, hvor vores kollegaer kan vokse med opgaverne og udvikle sine kompetencer, så man står stærkere på arbejdsmarkedet, siger Mathias og uddyber:
- En del af vores produkt er jo også at indse, at folk gerne vil prøve forskellige ting og ikke sidde med de samme opgaver på det samme kontor hele tiden. Så vi ved jo netop, at vores medarbejdere formentlig ikke kommer til at arbejde her i 10 år. Men vi vil selvfølgelig gøre vores for, at de får så meget ud af deres tid som muligt, fordi vi som virksomhed skal udvikle os, vokser og er et sjovt og fedt sted at møde ind på arbejde.
I øjeblikket er der lige under 30 ansatte. Der er blandt andet udviklere, marketing og salg samt et team, der sidder og onboarder virksomheder og vikarer. Men som virksomheden vokser, kommer antallet af medarbejdere formentlig også til at stige.
- Vi arbejder med en af de forretningsmodeller, som er sværest at starte op, men når den først kører, er det en model som er nem at skalere. Men det er derfor, at vi også sigter højt og næste år gerne vil øge vores omsætning så markant, da vi kan se at snebolden for alvor begynder at rulle og samtidig bliver vi ved med at bygge på og blive større, afslutter Frederik Hedelund.
Én af visionerne er blandt andet at gøre op med begrebet ”vikar”, fordi det har nogle dårlige associationer. Det er lidt som om, at vikarer er sidste valg. Men i den moderne virkelighed er det at arbejde som vikar en mulighed for selv at skræddersy sit arbejdsliv, så det passer til den måde, man gerne vil leve sit liv.
Julius studere på UCL og er på nuværende tidspunkt i gang med et praktikforløb hos Tokerød +, hvor han sidder som UX-designer og laver flotte mock ups. I hans fritid bruger han blandt andet sin tid på at tegne skæve illustrationer