fbpx
Skrevet af:
Lisette Olesen
Journalist på Otown

Glad væg fra lokal troldekunstner: Skal skabe liv i Odense efter nedlukning

Del artikel:

Går du forbi Kongen Have, kan du ikke undgå at se den. En 15 meter lang væg med navnet #HappyWall. Den glade væg er spækket med 1728 låger i forskellige farver, som du kan vende og dreje for at danne ord, mønstre eller figurer.

Værket er lavet af den odenseanske kunstner Thomas Dambo. Han er verdenskendt for sine kæmpetrolde lavet af genbrugstræ. Trolde, der har skabt opmærksomhed over hele kloden. Og det er netop opmærksomhed, Odense jagter, når de placerer et Dambo-værk midt i byens centrum.

Del af noget større

Happy Wall står i Odense af en særlig grund. Den skal skabe liv i byen. Det er Odense Kommune, der har fået den farvestrålende væg til byen. Værket er en del af en genstartspakke med et hav af aktiviteter og udsmykning af byen, der skal skabe liv i Odense efter en lang coronanedlukning.

- Formålet med Happy Wall og hele den genstartspakke, den er en del af, er netop at skabe aktiviteter, der trækker folk til. Den er sjov, tankevækkende, fungerer godt på sociale medier og giver Odense en masse synlighed - dog uden at opfordre til større forsamlinger. Derfor er det også en Coronasikker måde at skabe noget byliv på, lyder det fra byens borgmester Peter Rahbæk Juel. Borgmesteren forsikrer, at Happy Wall blot er en ud af mange nye oplevelser i Odense, som bliver afsløret i løbet af sommeren.

Odenseminder og Odense Opening

Går du forbi det store værk i Kongens Have, vil du se børn og unge, som er i fuld gang med at danne ord, figurer og mønstre med pixel-lågerne.

- Man kan ikke undgå at blive draget mod Happy Wall, når man går forbi den. Man får lyst til at se nærmere, tage et billede og engagere sig i kunstværket – og netop derfor, er det et oplagt værk i forhold til at skabe liv i Odense, fortæller borgmesteren om legen med de mange låger.

Spørger man kunstneren Thomas Dambo var han ikke i tvivl om, at værket skulle en tur til Odense.  

- Jeg har så mange gode minder fra Odense og området, hvor værket står. Vi snakker Odense Katedralskole, torsdagskoncerter – ja sågar graffiti, fortæller kunstneren, der er glad for, at værket kan skabe lidt liv i hjembyen.

Thomas bor i dag i Roskilde. Men det hænder, at han skænker Odense en tanke med et kunstværk. Han har bl.a. bygget en kæmpe genbrugstrold i skoven mellem Skibhusene og Stige Ø.

Kunstværket Happy Wall bliver i Odense frem til den 11. juli, hvor den er en del af Odense Opening, der  ”åbner” sommeren i Odense i forbindelse med åbningen af det ny H.C. Andersen Hus.

Mest læste nyheder

 | 
Tarup Center huser Fyns største garnbutik, et verdensomspændende undertøjsbrand, en slagter med enestående delikatesser fra Odense og USA, en pub med plads til det hele og meget mere.
 | 
I morgen bliver Vestergade beriget med en ny restaurant. Folkene fra Restaurant Værdsat åbner nemlig ”en fræk lillesøster” ved navn Restaurant Vestergade. Menuen ved byens nye spisested er moderne, skandinavisk og til at betale. En forret, en hovedret og en dessert koster nemlig 215 kroner.
 | 
Da David Lind Nordby fik en førtidspension som 31-årig, besluttede han sig for at gøre en forskel. I dag samler....
 | 
Oplev odenseansk kunst på alternativ fynsk festival, hvor mad er en del af billetten og du ikke bliver mast på festivalpladsen.

Tags:

Spændende relaterede artikler

 | 
Odense har fået en ny gourmetoplevelse med stjernelækkerier og lokale delikatesser. Lørdag den 1. oktober bliver Vintapperstræde fyldt med østers,....
 | 
Er du til kunsthåndværk og flotte designs? Ja så er det nok værd at lægge vejen forbi Odense havn lørdag....
 | 
Festivalguide over OFF Odense International Filmfestival
artikel
 | 
Semesterstartsfesten slog alle rekorder i 2021 og holdet bag har taget en masse læring med til i år, hvor ambitionerne for antal gæster er endnu større, men hvor pladsen også er udvidet markant.