fbpx
Skrevet af:
Magnus Monrad
Journalist på Otown

Grønne iværksættere får plads i nyåbnet iværksætter-miljø

Del artikel:

Stefan Gravesen, der til dagligt er direktør i Restaurant Nordatlanten, har åbnet et samlingssted for grønne iværksættere på havnen i en gammel ærtefabrik.

Derfor hedder det også Ærtefabrikken, da de iværksættere, som har fået plads dernede, i billedsprog er nogle små grønne nogen – ligesom ærter er. I hvert fald inden for iværksætteri. Og netop iværksætteri er noget som Stefan Gravesen brænder for og gerne vil støtte op om.

Så da hans kollega Maria begyndte at lave små chokolader, mens hun var hjemsendt under coronanedlukningen, fik hun lov til at bruge Nordatlantens køkken til at producere og pakke sine små chokolader, som hun har vist sig at have et særligt talent for at lave.

ærtefabrikken-odense-stefan-gravesen-marus-chocolatier-otwn
Foto: Maria Halse

Inspireret at det, har hendes chef valgt ikke kun at blive medejer af hvad der nu hedder Marus Chocolatier men også valgt at åbne et iværksættermiljø til andre ligesindede, der enten har små virksomheder eller hobby-projekter, som de gerne vil se om de kan blive til noget større.

- Da Marias lille projekt begyndte at vokse, stod hun pludselig og manglede et større sted at være. Og jeg ved, at hun ikke er den eneste, der har stået i sådan en situation, så nu har jeg valgt at åbne Ærtefabrikken, hvor 12 iværksættere med vidt forskellige baggrunde og forretninger har lejet sig ind, fortæller Stefan Gravesen til otwn.

Det er ikke verdens største chokoladefabrik. Måske er det faktisk verdens mindste. Så at være lille og ”grøn” passer perfekt ind i visionen for Ærtefabrikken.

- Vi åbnede dørene for offentligheden i dag, lørdag, og det har været superfedt endelig officielt at være i gang med projektet. Det er nogle meget intime men også åbne rammer, som folk har været glade for at få, og det var fedt at se, at der også er plads til et par besøgende, siger Stefan Gravesen.

ærtefabrikken-odense-stefan-gravesen-otwn
Foto: Maria Halse

Fremover vil Ærtefabrikken have åbent for besøgende fredag og lørdag fra kl. 12-17 nede på lokationen Malmøgade 21 på havnen, hvor man kan købe, smage og opleve hvad de forskellige små forretninger laver de resterende dage i ugen.

Blandt de 12 iværksættere finder man eksempelvis Marus Chocolatier, der er stiftet af Stefans medarbejder, Danish Clay Design som laver alt fra kopper til skåle af keramik, CustomiseMe der laver speciallavede sæber, De tre ismagere der laver italiensk is og Farvefidusen der er dygtig til at tegne og male.

Mest læste nyheder

 | 
Kaffebaren Nelle's har sammen med en gæst givet Odense en gåklub.
 | 
Tarup Center huser Fyns største garnbutik, et verdensomspændende undertøjsbrand, en slagter med enestående delikatesser fra Odense og USA, en pub med plads til det hele og meget mere.
 | 
Hvad der startede som en trang til at genopleve en nostalgisk følelse fra nullerne er i dag blevet til et....
 | 
Restaurant Værdsat formerer sig til flere spiseoplevelser i Odense. Men hvad de færreste ved om smørrebrødssuccessen i Kongensgade er, at restauranten hjælper mennesker med specielle udfordringer. Ejeren vil nemlig gerne give tilbage til samfundet, som hjalp ham, da han var plaget af druk og dødsangst.

Tags:

Spændende relaterede artikler

 | 
Hvad der i 2018 startede som et hobbyprojekt, endte med at blive en indtil videre 5 år lang jagt på at forstå, hvordan virksomhed kan træffe bedre beslutninger.
 | 
Det hele startede som et specialeprojekt og er nu på vej til at blive en succesfuld virksomhed, der skal skabe et mere sikkert og innovativt sundhedsvæsen gennem udvikling af fantomer.
 | 
Det er ikke nutidens Jesus, der er dukket op i Odense, men han arbejder til dagligt med at lave vand til en solid masse, der kan fjernes hurtigt, nemt og som er bionedbrydeligt.
artikel
 | 
Semesterstartsfesten slog alle rekorder i 2021 og holdet bag har taget en masse læring med til i år, hvor ambitionerne for antal gæster er endnu større, men hvor pladsen også er udvidet markant.