fbpx
Skrevet af:
Lisette Olesen
Journalist på Otown

Guide: 12 butiksperler i Rosengårdcentret du ikke finder andre steder på Fyn

Del artikel:
Rosengårdcentret er kendt for at have det hele. Den rummer alle de kendte butikskæder, hvilket gør, at du kan klare shoppeturen i et snuptag. Men vidste du, at Rosengårdcentret også er fyldt med unikke butikker og steder, som du ikke finder andre steder på Fyn – ja så gar i Danmark. Vi har samlet en liste over 12 perler, som er et besøg værd. Fælles for alle stederne er, at de gør besøget i Rosengårdcentret til en unik oplevelse, da du ikke finder dem andre steder på Fyn. Partyland: Fyns største ballonmekka
Er du til fest og farver, så skal du et smut forbi Partyland.
Butikken er den eneste af sin slags på Fyn, hvor du kan finde festartikler til temafester, børnefødselsdage, bryllupper, barnedåb mm. Udover at du kan få paptallerkener, krus, servietter, pynt, konfetti, fontæner, hatte, kostumer, piñatas og meget mere, så er Partyland et kæmpe ballonmekka, hvor du kan få balloner i alverdens farver, figurer og størrelser.
Har du et barnedåb på trapperne, et babyshower i vente eller en gender reveal om lidt, så er Partyland kendte for deres hylder med lyserøde og lyseblå balloner og festartikler.
Xperience: En verden af nørderier
Ta´på opdagelse i en verden af nørderier. Bag den 2 meter høje batmanfigur i Rosengårdcentret finder du Xperience. Hvis du savner det lukkede GameStop, så er Xperience i den grad et besøg værd.
Udover at du kan få spil, brætspil, gadgets, bamser, sjove t- shirts og et hav af samleobjekter, så er stedet kendt for deres store pokémonunivers samt deres enorme udvalg af de Funko Popfigurer.
Alle spil og samleobjekterne er håndplukket af butikkens personalet, som sælger tingene til billige priser.
Det store udvalg og de gode priser har gjort, at butikken tiltrækker folk fra Køge såvel Sønderborg til Odense. Og det er der en god grund til. Selvom Xperiense er en del af Coolshop.dk, som har nordens største udvalg indenfor spil, gaming og underholdning, så er butikken i Odense den eneste Xperience-butik i landet.
Synsam: Secondhand, outlet eller briller fra havet
Synsam Recycling Store er brilleforretningen, hvor du både kan gøre gode brillekup og gøre en forskel for kloden. Synsam Recycling Store i Rosengårdcentret er den første brilleforretning i Danmark, der giver briller og solbriller et nyt liv.
I butikken kan du købe briller, der er outlet dvs. udgåede modeller, secondhand dvs. brugte briller der er blevet renset og kvalitetstjekket eller briller lavet af plastik indsamlet fra verdenshavene. Fælles for alle brillekøb er, at de er klimavenlige.
Profil Optik åbnede denne bæredygtige brilleforretning i februar. Men selvom butikken kun har været åbent i en måned, så brilleforretningen blevet kendte for deres secondhandkoncept, hvor du kan få brugte mærkevarestel fx Gucci, Tom Ford, Ray-Ban og Oakley til under 500 kroner.  Udover at du i forretningen finder unikke briller samt et varierende udvalg, så har stedet også en hel shop i butikken fyldt med solbriller, der enten af outlet eller secondhand.
E.S. Johansen's Vinhandel: romeksperter med 1000 piber
Drømmer du om vin, spiritus og tobak, så er E.S. Johansen's Vinhandel stedet. Besøger du den gamle vinhandel, træder du ind i en tidslomme, hvor tobakken står fremme og inventaret oser af nostalgi.
I over 50 år har vinhandlen håndplukket vin og spiritus fra hele verden, som du kan finde i butikken.  E.S. Johansen's Vinhandel er især kendt for deres store udvalg af rom, som har en hel hylde for sig.
Her finder du bl.a. butikkens populære signaturrom, som du ikke finder andre steder i Danmark. Rommen hedder Private Selection, og bliver lavet ved de vestindiske øer af en kvinde, som  E.S. Johansen's Vinhandel tilfældigt mødte, da han var på cognacjagt ved øerne. I dag er Private Selection grundrommen i meget af den rom, som vinhandlen selv tapper og blander.
Udover at  E.S. Johansen's Vinhandel er romeksperter, så er den gamle vinhandel et tobaksmekka med piber, cigarer, cerutter, tobak mm. Med over 1000 piber i butikken har  E.S. Johansen's Vinhandel det største udvalg af piber på hele Fyn.
Kunstkælderen: Kunst til overkommelige priser
Mangler du en gave eller interesserer du dig for kunst, så er Kunstkælderen et must-see i Rosengårdcentret.
Her finder du nemlig forskellige former for kunst til overkommelige priser. Du kan med andre ord snildt kan finde et smykke eller en skulptur til under en plovmand i galleriet. Og der er nok at vælge imellem.
Kunstkælderen har malerier, skulpturer, glaskunst, grafik, smykker, billeder og meget mere.
Lige nu huser galleriet kunst fra 25 forskellige kunstnere, som kommer fra hele verden.
Udover at kælderen har kunst fra Schweiz og Serbien, så kan du også lige nu finde flere værker af den odenseanske provokationskunstner Jens Galschiøt.
Hummel Kids: Tøjbutik i børnehøjde
Mangler du børnestrømper, der ikke falder ned, så kig forbi Hummel Kids. Sådan lyder tippet fra utallige mødregrupper, der anbefaler Hummel-børnetøjsforretningen i Rosengårdcentret.
Foruden de mange Hummel outfits du kan finde på hylderne i butikken, så har Hummel Kids også det streetweare-inspirede børnetøjmærke Sometime Soon, som blev opkøbt af Hummel i år.
Udover at butikken er kendt for Hummel-tøjet, så er Hummel Kids en unik børnetøjsforretning, hvor der er plads til leg, sjov og spas.
Tøjforretningener nemlig et børneunivers, hvor børn kan boltre sig i legetårnet, få tagetbilleder i butikkens selfiecam, trække en snack i snackautomaten og tage på skattejagt i butikken.
Orion: Forkælelse til alle
I et lyst lokale i centrets kælder finder du legetøj for voksne.
Butikken i Rosengårdcentret er den eneste Orion-butik på Fyn og det er det perfekte sted, hvis du gerne vil udforske det erotiske univers. Modsat andre sexshops er Orion en lys butik, hvor du kan gå på opdagelse i erotikkens verden uden, at du løber skrigende bort med røde kinder.
Orion kan nemlig være en butik med luksuriøst undertøj, en shop med massageapparater og stedet med et hav af feticher. Du kan møde det hele afhængig af, hvor langt du vælger at gå ind i butikken. Orion er nemlig indrettet således, at alt hvad man kan opfatte som grænseoverskridende er placeret bagerst i butikken.
Du får altså ikke en fallos, en kunstig vulva eller en pisk stukket i hovedet ved entréen. I stedet træder du ind i et univers fyldt med kærlig forkælelse til manden, kvinden, singlen og parret.
Julie Sandlau: Bæredygtige smykker fra kendt smykkedesigner
Den kendte smykkedesigner Julie Sandlau har valgt at plante en butik lige midt i Rosengårdcentret. Her finder du kun smykker designet af Julie Sandlau. Smykkerne er kendte for deres tidløse design. De er produceret bæredygtigt i Vietnavn, hvor guldet og diamanterne er genanvendt, mens medarbejderne i smykkeproduktionen er uddannet efter danske værdier. I butikken finder du bl.a. den kendte smykkekollektion Tree of Life.
LY Copenhagen: Dametøjsforretning med kvalitetstid
Vil du gerne have noget tøj, der passer til dig, så skal du forbi Ly Copenhagen. I LY Copenhagen finder du nemlig ekspedienter, hvis mission er at finde tøj, der matcher dig og din krop fremfor at proppe dig ned i det nyeste mærke, der er kommet ind ad døren.
Udover at butikken prioriterer kvalitetstid, så er LY Copenhagen også stedet, hvor du må røre ved tingene. På granit sten har butikken lavet en kæmpe smykkeudstilling, hvor du kan røre og prøve butikkens mange smykker.
Bliver du træt efter gåturen i Rosengårdcentret, så kan du også tage et hvil i de store sofaer ved prøverummet eller nyde en forfriskning i butikkens café.
Basic And More: Billig keramik og brugskunst
Få keramik, interiør, isenkram mm. til billige penge i det nyåbnede Basic And More. Her kan du finde varer, som ellers skulle være gået til spilde.
Basic And More køber nemlig ind fra anden sortering, udgåede varer, spildvarer, varer med fejl på emballagen mm., som de sælger billigt, så du kan få glæde af dem.
Det betyder, at du bl.a. kan finde keramik til under 30 kroner i butikken. Rosengårdcentret er det eneste sted på Fyn, der huser en Basic And More.
Food Avenue: En gade med restauranter og alverdens specialiteter
Er du i Rosengårdcentret, så er Food Avenue et must taste. Food Aveneu er en hel sidegade i Rosengårdcentret, som er fyldt med alverdens restauranter og specialiteter.
Et af de nyeste madeventyr i Food Avenue er pasta- og steakrestauranten La Me Ti. Med italienske kokke bag gryderne og italienske råvarer i køkkenet kan du få pastaretter og steaks, der smager af Italien. Udover La Me Ti huser Food Avenue sushi, pizza, burger, vietnamesisk mad, italiensk is, spanske churros, shawarma og meget mere.
Ben og Jerry: Den eneste Ben og Jerry bod på Fyn
Med et stort udvalg af is i fryseren er Ben og Jerry boden et unikt sted, hvor du kan tilfredsstille din søde tand. Her kan du få et hav af Ben Og Jerry is – fra den populære med cookie dough til isen med popkorn.
‍ ‍

Mest læste nyheder

 | 
Tidligere på sommeren åbnede mikro-bageriet Grain Bakery på Vesterbro. Manden bag det utraditionelle bageri hedder Kasper Skov, og han både bager og sælger brødet selv i den lille butik. Interessen for surdejsbageriet har været stor lige fra starten, og de glade kunder står trofast i kø udenfor, når Kasper åbner dørene.
 | 
Kaffebaren Nelle's har sammen med en gæst givet Odense en gåklub.
 | 
Tarup Center huser Fyns største garnbutik, et verdensomspændende undertøjsbrand, en slagter med enestående delikatesser fra Odense og USA, en pub med plads til det hele og meget mere.
 | 
Hvad der startede som en trang til at genopleve en nostalgisk følelse fra nullerne er i dag blevet til et....

Tags:

Spændende relaterede artikler

 | 
Hvis du mangler et godt overblik over de forskellige koncerter, der spilles i Odense hen over marts-måned, så skal du læse med lige her.
 | 
Dyk ned i genbrugsscenen, hvor hver genbrugsbutik fortæller en historie af genfundne skatte, bæredygtige valg og støtte til gode initiativer.
 | 
Hvis du mangler et godt overblik over de forskellige koncerter, der spilles i Odense hen over februar-måned, så skal du læse med lige her.
artikel
 | 
Til det nye efterårssemester kunne de studerende på journalistik på SDU i Odense vælge et nyt fag i klimajournalistik, for at øve sig i klimavinkler på forskellige emner.