fbpx
Foto:
22. august 2022

GUIDE: Lokale festivaler i september

artikel
 | 
Skrevet af:
Louise Møller
Journalist på Otown

GUIDE: Lokale festivaler i september

Del artikel:

Elsker du festivaler, så har Odense med garanti en festival til dig i denne måned. September byder nemlig på festivaloplevelser for enhver smag. Tjek listen ud herunder.

Musik og fællesskab: Midtfyns Festival

Den legendarisk Midtfyns Festival, som i perioden 1975-2003 var en kæmpe folkefest ved Ringe er vækket til live igen af lokale odenseanske ildsjæle.

Festivalen afholdes d. 2. og 3. september på dyrskuepladsen i Ringe og har udover musik fokus på fællesskab og folkelighed.

Festivalen har 5 fokusområder: lækker håndlavet musik, dogmekoncerter, tidslommen, smugkroen samt madboder og barer.

Udvalgte musikere bruger Midtfyns Dogmerne til personlige fortællinger som deres sange og et indblik i deres proces og tankerne bag sangene.

Så er du til en anderledes musikoplevelse, så er Midtfyns Festivalen noget for dig.

Se mere her og køb billet:

https://www.midtfynsfestival.dk/

midtfyns-festival-otwn

Ishockey på vandet: DM i kajakpolo

I weekenden d. 3. og 4. september er der masser af liv, når der afholdes der DM i kajakpolo på Odense havn. Er du til fart og vand, så kig forbi havnen og støt de lokale Odense Monkeys, når de spiller med om DM.

Kajakpolo er en sportsgren, hvor 2 hold forsøger at score mål mod hinanden, mens de ror i kajak. Der er 5 spillere på hvert hold og en kamp består a 2 x 10 minutter.

Deltagerne bruger en kort fladbundet kajak og bærer hjelm med visir og svømmevest.

Se mere her:

https://www.facebook.com/Odensekajakpolo/

dm-kajakpolo-otwn

Kun for studerende: Semesterstartsfesten på SDU

Syddanske Studerende byder dig velkommen til et nyt semester og generel studiestart på SDU med et brag af en fest den 3. september. Tobias Rahim, Jung, Noah Carter og SASO kigger forbi på scenen.

Semesterstartsfesten slog alle tidligere rekorder sidste år med 6.000 gæster. I år har de opgraderet pladsen, så der er plads til endnu flere studerende, der har lyst til at danse, feste og skyde det nye semester i gang på bedste vis.

OBS. For at købe billet, skal man være studerende på SDU, men man kan købe billet med til en ven, som ikke går på SDU. De skal blot komme på samme tid som den studerende.

Læs mere og køb billetter her:

https://event.sdu.dk/semesterstartsfesten2022

Workshops, koncerter, debat og hygge: Femifestival

3 dages festival d. 2., 3, og 4. september med fokus på skabende kultur, debat og workshops for alle der er interesseret i feminisme, køn og kultur. Og hvor der er rum for at samtalen kan leve og forskellige holdninger bliver udfordret og respekteret.

Festivalen vil gerne være med til at der sætter spørgsmålstegn ved de normer og forestillinger vi har om køn, og hvordan vores kultur og opdragelse præger vores måde at være til på og leve som mennesker.

Se mere her:

https://femifestival.dk/

femi-festivalotwn

HCA INK Tattoo Festival

Dok5000 lægger hus til ’tusser’ på 2.-4. september, når publikum kan komme og opleve mere end 100 af de bedste danske og udenlandske tatovører og også selv booke tid.

Så er du til kropskunst, så kom og bliv inspireret og se et hav af forskellige dygtige tatovører udfører deres kunst.

Se mere og køb billetter her:

https://hcaink.dk/

hca-ink-tattoo-festival-otwn

Mørk, lys, med skum eller ale: Øllets dag

Er du øl entusiastisk og elsker du at udfordre dine smagssanser? Så er Øllets dag noget for dig. Dagens afholdes lørdag d. 3. september i og omkring Flakhaven i Odense C. Der vil være mulighed for at smage et større udvalg af forskelligt øl i de opstillede øl- og madboder.

Der er ingen tilmelding, men du møder bare op og køber smageglas og poletter på selve dagen.

Se mere her:

https://ale.dk/regioner/region-fyn/lokalafdeling-odense/arrangementer/ollets-dag-odense/

Velkommen til studiestart: Generator

Den store gade- og studiestartsfestival afholdes i fredag d. 9. og lørdag d. 10. september på 3 forskellige scener på Amfipladsen ved Brandts. Aksglæde, Suspekt, Tessa, Jimilan og et hav af andre kunstnere sørger for musikken, så du kan hygge dig med dine studiekammerater i det centrale Odense.

Se mere her og køb billet:

https://generatorfestival.dk/

generator-festival-otwn

Festival i børnehøjde: Agedrup børnefestival

En festdag med masser af happenings med sponsorater fra lokale erhvervsdrivende d. 10. september. Oplev bl.a. Årh Abe show, trommeshow, rør ved krabber og slanger og prøv ponyridning eller røgdykkerbanen.

Se mere her:

https://www.facebook.com/agedrupbornefestival

Fællesskab i byens rum: Odense Gathering Jam Vol.10-10

For dig, der til en anderledes oplevelse, hvor du møder nye mennesker. Odense Gathering Jam er tilbage efter coronaen og løber af stablen fra d. 23/9 kl. 16 til 25/9 k. 13.

Det er god energi, sjov, hygge, fælleskab og masser af street, mens byens forskellige rum besøges og nydes.

På programmet er bl.a. JumpingFun, en tur i havnebadet, Best run og breakbattle og arrangementet slutter af med chill og træning

Se mere her:

https://www.facebook.com/events/754716072647561

Mest læste nyheder

 | 
Tidligere på sommeren åbnede mikro-bageriet Grain Bakery på Vesterbro. Manden bag det utraditionelle bageri hedder Kasper Skov, og han både bager og sælger brødet selv i den lille butik. Interessen for surdejsbageriet har været stor lige fra starten, og de glade kunder står trofast i kø udenfor, når Kasper åbner dørene.
 | 
Kaffebaren Nelle's har sammen med en gæst givet Odense en gåklub.
 | 
Tarup Center huser Fyns største garnbutik, et verdensomspændende undertøjsbrand, en slagter med enestående delikatesser fra Odense og USA, en pub med plads til det hele og meget mere.
 | 
Hvad der startede som en trang til at genopleve en nostalgisk følelse fra nullerne er i dag blevet til et....

Tags:

Spændende relaterede artikler

 | 
Dyk ned i genbrugsscenen, hvor hver genbrugsbutik fortæller en historie af genfundne skatte, bæredygtige valg og støtte til gode initiativer.
 | 
Hvis du mangler et godt overblik over de forskellige koncerter, der spilles i Odense hen over februar-måned, så skal du læse med lige her.
 | 
Hvis du mangler et godt overblik over de forskellige koncerter, der spilles i Odense hen over januar-måned, så skal du læse med lige her.
artikel
 | 
Til det nye efterårssemester kunne de studerende på journalistik på SDU i Odense vælge et nyt fag i klimajournalistik, for at øve sig i klimavinkler på forskellige emner.