fbpx
Foto:
Charlotte Glumsø
12. oktober 2023

Guide: Tag Fyn rundt i efteråret og oplev nye hyggelige steder

artikel
 | 
Skrevet af:
Magnus Monrad
Journalist på Otown

Guide: Tag Fyn rundt i efteråret og oplev nye hyggelige steder

Del artikel:

Det er blevet september og dermed træder vi ind i efteråret, hvor naturen omkring os skifter farver. Vi guider dig her rundt til små hyggelige pitstops rundt omkring i Odense og på Fyn.

Det bliver kun hurtigere mørkere, bladene falder af træer og buske og temperaturen falder en smule. Det kan være nemt at se sig sur på efteråret. Men her har vi taget den opgave at tale efteråret op, og opfordre dig til at tage ud og opleve vidunderlige Fyn.

Derfor har vi lavet denne efterårsguide, så når du tager ud i byen eller rundt på Fyn for at se diverse seværdigheder og nyde naturens skønne farver, så har vi sørget for et pitstop eller to på vejen, så du kan holde varmen.

Jimbo’s Kaffebar

Drager du øst for Odense, for at se den historiske by Nyborg, kan du med rette tage ind forbi Jimbo’s Kaffebar. Her er der rig mulighed for at få en klassisk cafémenu med varme nachos, grillede panini, lækkert bagværk, lune toasts, dagens kage og en god kop kaffe eller en kold forfriskning. De har to gange vundet ”Byens Bedste”-prisen, så der må være noget om snakken.

Lulu's café - otwn
Foto: Lulu's Café & Butique

Lulu’s Café & Butique

Ved renæssancehavnen i Kerteminde har du i snart otte år kunne besøge Rikke Louise Steffensen på Lulu’s Café & Boutique. Det er en café med plads alle - Mottoet er “Happiness is Homemade”, så her kan der nydes hjemmebagte boller og kager, salater, sandwich eller et andet lækkert måltid, lavet fra bunden af gode råvarer. Der er et stort udvalg af diverse drikkevarer, kaffe samt øl og vin.

Derudover er det en butik med det koncept, at alt hvad du ser på hylderne, kan du købe. Caféen har lukket hver tirsdag, men ellers er der god mulighed for et lækkert pitstop på din tur rundt i den hyggelige by.

Kafé Kammas - otwn
Foto: otwn

Kafé Kammas

Vil du ud på fynsk efterårs-eventyr, men masser af ilt og fejende fin natur?

Så find vej til den gemte perle, Kafé Kammas, i Løgismose Skov. Caféen ligger med den skønneste udsigt ud over Helnæs Bugt. Her er masser af plads til børneleg på plænen, hygge ved bål, Lillebæltstien til en lille travetur og et menukort fyldt med efterårskræs, græskar-indslag, smørrebrød, brandvarme grillede sandwich, varm kakao, dampende kaffe og kolde øl.

Åbningstiderne er:

Lørdag og søndag, 14. og 15. oktober samt torsdag - søndag, 19.-22. oktober. Fra kl. 12:00-20:00 alle dage, undtagen søndag d. 22. oktober - her er åbent fra kl. 12-17.

Baker Boys

Jim Heimann og hans kone Kamilla Klausen står klar til at byde dig velkommen hos Baker Boys på Skibhusvej. Her byder de på lækkert brød og gode kager samt smagfulde sandwichs til en skarp pris. Her går de op i processen med langtidshævning, surdej og brug af ægte smør i stedet for margarine, så smagen altid er i fokus i det færdige bagværk. De har også en lille café tilknyttet lokalet, hvor man kan sidde og nyde det lækre bagværk og en kop kaffe, klare et online møde eller bare holde en lille pause fra dagens stress og jag.

Restaurant Værdsat

Du har måske lagt mærke til, at Værdsat-brandet har udvidet sig i Odense over de sidste par år. Benjamin Mosskov har indtil videre åbnet Restaurant Værdsat, Restaurant Vestergade, vinbaren VinoVærdsat og snart åbner han op for selskaber hos Restaurant Kratholm. Benjamin går op i, at alle skal kunne spise ude, uden at det skal være for dyrt. Der er derfor rig mulighed for at få serveret flere lækre retter, til en pris hvor alle kan følge med.

Nyborg Destilleri - otwn
Foto: Nyborg Destilleri

Nyborg Destilleri

Hvis du befinder dig i Nyborg til efteråret, må du ikke gå glip af en unik mulighed for at besøge Nyborg Destilleri. Her kan du træde ind i de gamle historiske værkstedsbygninger, der engang tjente for rigets jernbanedrift. Samtidig kan du få et fascinerende indblik i produktionen af økologisk whisky, gin, rom og meget mere gennem spændende rundvisninger. Rundvisningerne inkluderer også smagsprøver og afsluttes i destilleriets charmerende butik, hvor du har mulighed for at tage nogle produkter med hjem som del af din souveniroplevelse.

Hvis du ønsker at fuldende dit besøg, kan du også forkæle dine smagsløg på destilleriets egen Restaurant Remisen. Her kan du nyde en lækker brunch, frokost eller middag i hyggelige omgivelser eller slappe af med en cocktail i baren.

Bridgewalking Lillebælt - otwn
Foto: Bridgewalking Lillebælt

Bridgewalking Lillebælt

Midt i Danmark kan du få en oplevelse lidt udover det sædvanlige. Her kan du nemlig komme op og gå på toppen af Den Gamle Lillebæltsbro – 60 meter over havets overflade. På turen tværs over bæltet, kan du se ud over Lillebælt, Jylland og Fyn. Er du heldig, kan du også opleve marsvin og sæler i vandet under dig.

I efterårsferien er der gratis kakao, kaffe eller te til alle, der har været en tur over broen.

Knæwr Kaffebar i Svendborg - otwn
Foto: Knæwr

Knæwr

Med et værdisæt skabt af tanken ”en støtte hos os, er også en støtte til andre lokale virksomheder” kan du hos Knæwr Kaffebar i Svendborg få dig en god kop baristakaffe med bønner fra Holy Bean, lækkert brød fra to lokale bagerier, hådnlavede konditorkager fra lokale Kondit&Dat, te fra A.C. Perchs og limonade fra et lokalt bryggeri. Kaffebaren er hyggeligt indrettet og drager blandt andet inspiration fra Nelle’s og Café Unika.

Kig endelig forbi og bedøm selv, Knæwr ligger i gågaden i Svendbord og har også åbent i efterårsferien.

Brasserie Bordeaux

Brasserie Bordeaux er en autentisk fransk restaurant, der ligger helt centralt i Odense på hjørnet af Nørregade. De får hver uge nye, friske råvarer leveret fra Paris for at kunne servere så autentisk et måltid mad som muligt, blandet med sæsonens danske råvarer. Til og med tirsdag den 31. oktober kører de halv pris på deres tavlemenu til frokost, som en del af fejringen af deres 1-års fødselsdag.

Bordeaux har åbent fra kl. 10-23 søndag til torsdag og 10-02 fredag og lørdag, så der er mulighed for at få lækker morgenmad, brunch, frokost og aftensmad + snacks og drinks hele dagen.

Julefrokost på Brasserie Bordeaux - otwn
Foto: Mathias Søsted

Mest læste nyheder

 | 
Tidligere på sommeren åbnede mikro-bageriet Grain Bakery på Vesterbro. Manden bag det utraditionelle bageri hedder Kasper Skov, og han både bager og sælger brødet selv i den lille butik. Interessen for surdejsbageriet har været stor lige fra starten, og de glade kunder står trofast i kø udenfor, når Kasper åbner dørene.
 | 
Kaffebaren Nelle's har sammen med en gæst givet Odense en gåklub.
 | 
Tarup Center huser Fyns største garnbutik, et verdensomspændende undertøjsbrand, en slagter med enestående delikatesser fra Odense og USA, en pub med plads til det hele og meget mere.
 | 
Hvad der startede som en trang til at genopleve en nostalgisk følelse fra nullerne er i dag blevet til et....

Tags:

Spændende relaterede artikler

 | 
Brasserie Bordeaux har allerede færdiggjort første etape af deres renovering og ser nu frem til en større optimering af restauranten, som færdiggøres i starten af det nye år.
 | 
Kulturmaskinen spytter hver måned en lang række events og arrangementer ud på tværs af deres spillesteder på Frølageret og Magasinet. Her er et komplet overblik over deres events i december.
 | 
De nye ejere af Søllinge Forsamlingshus, nær Ringe, har det sidste års tid renoveret huset med en beroligende og stemningsfuld atmosfære i tankerne, i tæt forbindelse til den midtfynske natur. 
artikel
 | 
Til det nye efterårssemester kunne de studerende på journalistik på SDU i Odense vælge et nyt fag i klimajournalistik, for at øve sig i klimavinkler på forskellige emner.