fbpx
Skrevet af:
Magnus Monrad
Journalist på Otown

Håber på udsolgt Semesterstartsfest: Chefarrangør vil give de studerende deres studieliv tilbage

Del artikel:

Den nuværende coronasituation i det danske samfund har længe skabt usikkerhed omkring koncerter, festivaler og store forsamlinger. Men det stopper ikke chefarrangøren på Semesterstartsfesten på SDU.

Hvordan samler man 5.000 studerende til en fest lige efter en kæmpe national nedlukning? Det er i øjeblikket den opgave, som Gustav Emil Hansen står med som chefarrangør på Semesterstartsfesten på SDU. Gustav læser egentlig medicin, men han har tidligere arbejdet med events i blandt andet Forum i København. Derfor var han meget interesseret, da stillingen som chefarrangør for festen blev ledig i 2019.

Semesterstartsfesten er et tilbagevendende event på SDU, som planlægges og afholdes af studenterforeningen Syddanske Studerende. De ansætter en chefarrangør, der skal stå i spidsen for en arrangørgruppe, som står for opsætning, sikkerhed, garderobe, PR og HR. Dertil hives over 100 frivillige studerende ind til at hjælpe med alt fra opsætning af scene og område til at servere kolde øl og store drinks i barerne.

- Det er et arrangørhold, jeg ikke kan leve uden. Det er i store træk dem, der klarer den største del af læsset. Jeg vil ikke kunne fjerne nogle af dem uden at det ville koste tid, penge og mange af mine egne kræfter på områder, jeg nok ikke er lige så stærk på, som de er. Så jeg har forsøgt at skabe et team med en god gruppedynamik, så vi kan få inspiration og drage nytte af hinanden på tværs af ansvarsområder. At man måske kan være uenige giver os blot en styrke ved at se de forskellige ting fra flere sider af, fortæller Gustav Hansen til OTOWN.

I år er ingen undtagelse. Og selvom planlægningen er gået lidt sent i gang på grund af corona, er der nu fuld gang i holdet, der står for at skulle eksekvere 2021-udgaven af Semesterstartsfesten.

- Det er jo et stort arrangement, hvor der sker en masse ting. Man kan mødes med sine studiekammerater, møde nye mennesker, spille lidt ølbowling, deltage i silent disco og generelt bare have det megafedt under en masse hyggelige omstændigheder, siger Gustav Hansen.

Vil have bedre line-up end nogensinde og give de studerende studielivet tilbage

Semesterstartsfesten har ry for at samle store dele af de studerende på SDU i Odense under hyggelige og eventfulde rammer. De seneste år, har de afholdet et pre-event, hvor komikere har optrådt for at få gang i publikum og pladsen, inden musikprogrammet startede. Her har komikere som DM i Stand Up-vinder Philip Devantier, Nikolaj Stokholm, Tobias Dybvad og Jakob Tårnhøj tidligere stået for underholdningen.

Og det er navne på det niveau til både pre- og main-event, som chefarrangøren håber at kunne lave aftaler med i år. Han vil nemlig have det bedste line-up til dato. Og det siger ikke så lidt. For Semesterstartsfestens historik af musikere byder blandt mange andre på navne som Infernal, Joey Moe, Scarlet Pleasure, Ukendt Kunstner, Suspekt, SAVEUS, Karl William, Fool og Benal. Så der er lidt at leve op til for Gustav Hansen, når han gerne vil have det bedste musik line-up i festens historie.

- Mine ambitioner er, at vi samler 5.000 studerende på pladsen og giver dem en mulighed for at komme ud ovenpå alt det her med corona og virkelig bare have det sjovt. Give dem lov til at læne sig tilbage, trække vejret, skåle i kolde fadøl og høre noget god musik med deres studiekammerater. Lade dem elske det studieliv, der er blevet taget fra dem det sidste års tid, siger Gustav Hansen og fortsætter:

- Vi arbejder benhårdt på at sammenstrikke er spændende musikprogram og samtidig levere nogle nye tiltag, som vi tidligere har gjort med fx silent disco, der var et stort hit i 2019.

Ambitionerne for at levere den bedste semesterstartsfest i SDU’s historie er altså fuldstændig intakte.

Ærgerlig over aflysning i 2020

Gustav Hansen stod i spidsen for festen med den tidligere chefarrangør Stephan Bader Petersen tilbage i 2019 for at blive sat ordentlig ind i stillingen, som han skulle besidde på egen hånd i 2020. Men nedlukningen af samfundet gjorde, at festen desværre måtte aflyses.

- Jeg synes, det var møghamrende ærgerligt. Det var jo min første fest som chefarrangør alene. Så jeg var ret irriteret over det. Jeg ønskede selvfølgelig gennem hele perioden, at det kunne lykkes at finde et alternativ på trods af forsamlingsforbuddet, men det gik ret hurtigt op for os, at det ikke ville blive til noget. Men så må vi bare gøre det endnu bedre i år, siger Gustav Hansen.

Men alternativer er ikke noget, chefarrangøren tænker på forud for festen i år.

- Vi har ikke talt om at skulle arbejde på alternativer endnu. For vi skal også huske, at rigtig meget afhænger af de frivillige studerende. Så der er grænser for, hvor meget vi kan planlægge til fulde på nuværende tidspunkt, afslutter Gustav Hansen.

Så selvom chefarrangører står med en uvished om hvorvidt festen bliver til noget, er han og arrangørholdet i fuld gang med at lægge planerne, så aftalerne kan underskrives, så snart det er muligt.

Semesterstartsfesten skal efter den nuværende situation afvikles den 4. september 2021.

Mest læste nyheder

 | 
Tidligere på sommeren åbnede mikro-bageriet Grain Bakery på Vesterbro. Manden bag det utraditionelle bageri hedder Kasper Skov, og han både bager og sælger brødet selv i den lille butik. Interessen for surdejsbageriet har været stor lige fra starten, og de glade kunder står trofast i kø udenfor, når Kasper åbner dørene.
 | 
Kaffebaren Nelle's har sammen med en gæst givet Odense en gåklub.
 | 
Tarup Center huser Fyns største garnbutik, et verdensomspændende undertøjsbrand, en slagter med enestående delikatesser fra Odense og USA, en pub med plads til det hele og meget mere.
 | 
Hvad der startede som en trang til at genopleve en nostalgisk følelse fra nullerne er i dag blevet til et....

Tags:

Spændende relaterede artikler

 | 
Til det nye efterårssemester kunne de studerende på journalistik på SDU i Odense vælge et nyt fag i klimajournalistik, for at øve sig i klimavinkler på forskellige emner.
 | 
Semesterstartsfesten afholdes igen i år af Syddanske Studerende, og de er klar på at gøre det større end nogensinde før med et stort to-dags program.
 | 
Semesterstartsfesten slog alle rekorder i 2021 og holdet bag har taget en masse læring med til i år, hvor ambitionerne for antal gæster er endnu større, men hvor pladsen også er udvidet markant.
artikel
 | 
Til det nye efterårssemester kunne de studerende på journalistik på SDU i Odense vælge et nyt fag i klimajournalistik, for at øve sig i klimavinkler på forskellige emner.