fbpx
Skrevet af:
Lisette Olesen
Journalist på Otown

Hassan genopliver posthuset og eksporterer vandpiber til hele Skandinavien

Del artikel:

Hassan brænder for at gøre en forskel i Odense. Han giver byen det, den mangler. Hassans skabertrang har resulteret i, at Odense i dag er beriget med et voksende posthuskoncept samt et vandpibemekka, der eksporter vandpiber til hele norden.

Store pakker, små pakker, bløde pakker, hårde pakker… Du kan afhente alle dine julepakker i Odenses nye pakkepostkoncept Click & Collect, som du finder i Nørregade og i Bolbro. Udover at Click & Collect har åbnet en ny shop i Bolbro, så har posthuset som den eneste pakkeshop på Fyn også åben juleaftensdag, så du kan hente dine bestilte julegaver der. Manden bag byens nye pakkepostkoncept er Hassan Dalal.

Han brænder for at gøre en forskel i Odense ved at give byen det, den mangler.

Hassans skabertrang har resulteret i, at han i dag driver byens største vandpibeforretning, genopliver posthuset og forbedre menneskers sundhed ved at designe ventilationsløsninger som ingeniør. Han vil være med til at udvikle byen, han elsker. En mission, der startede med en stak klementiner, en udstationering til Island og et bjerg af pakker.

Smagsprøver og en pakke på under 2 minutter

Da Hassan var 10 år gammel, rendte han rundt med et fad klementiner og uddelte smagsprøver ved grøntmarkeder i Fredericia, Kerteminde og Odense. Turene med sin onkel til de lokale grøntmarkeder gjorde, at han fik øjnene op for kundeservice.  

- Det handler ikke om at sælge. Det handler om at give en god service. Hvis du giver folk en god service, så kommer folk tilbage. Det giver stamkunder og stamkunder bruger penge, fortæller han.

Hassan var derfor heller ikke i tvivl om, at hans nye posthuskoncept Click & Collect skulle være banebrydende, når det kommer til kundeservice.

Du har sikkert oplevet det at skulle hente en pakke i byen. Køen er lang. Foran dig står en masse mennesker, som skal købe alverdens ting i butikken, mens du blot venter på at kunne aflevere dit pakkenummer til ekspedienten, så du kan få din pakke og komme videre. Denne pakke-prop-kø ville Hassan til livs med sit nye pakkepostkoncept.  

- Click & Collect kører som et gammeldags posthus uden alt muligt hippiehurra. Butikken er udelukkende baseret på pakker. Vores motto er en hurtig smilende service, hvor kunden har sin pakke indenfor 120 sekunder, lyder det fra Hassan, der fortæller, at du hos Click & Collect kan få dine pakker fra samtlige pakkedistributører herunder GLS, DAO, Budbee, instabox mm.

Hassan startede pakkeshopkonceptet i Odense, fordi han kunne se, at det manglede i byen. Det samme gjorde sig gældende, da han åbnede vandpibeforretningen HD Shisha.

Fra 12 kvm lager til en omsætning på millioner

Hassan startede HD Shisha, da han var udstationeret som ingeniør på Island. Forinden havde han været i Frankrig, hvor han nød en vandpibe på en mellemøstlig restaurant. Piben var så god, at han købte en med hjem. Det resulterede i, at familie og venner efterspurgte piberne. Han bestilte derfor piber til personer, han kendte uden fortjeneste. Men pludselig begyndte telefonen at bimle og bamle med vandpibe-henvendelser fra venners venner og folk, han ikke kendte. Herefter gik det op for ham, at Odense ja sågar resten af Danmark manglede et sted med kvalitetsvandpiber af mærker som Khalil Mamoon, Shika, Farida, El Nefes og MYA.

- Man kunne nærmest ikke finde andet i Danmark end kinesiske vandpiber og kopiprodukter. Det brød jeg mig bestemt ikke om og det motiverede mig til at starte HD Shisha, lyder det fra Hassan.

Hassan startede derfor webshoppen hdshisha.dk, mens han var udstationeret på Island. Lageret var 12 kvm i et rækkehus i Odense, hvor Hassans nuværende ex-kone pakkede ordrerne. En dag spurgte en af kunderne, om han ikke lejede vandpiber ud til festivaler. Et spørgsmål, som gjorde, at HD Shisha i dag lejer vandpiber ud ved et hav af danske festivaler – fra Langelands Festival til Århus Festuge.

I takt med at efterspørgslen på vandpiberne voksede, besluttede Hassan sig for at udvide webshoppen til en vandpibebutik, som du i dag finder ved Risingsvej 132. Siden Hassan startede HD Shisha for otte år siden, er han gået fra at omsætte for 64.000 kroner til at sælge vandpibeudstyr for millioner om året.  

Arbejdet i vandpibebutikken og et godt råd fra en kammerat - gav Hassan idéen til at genoplive posthuset, som vi kender det fra gamle dage.

Pakkebegravelse og en genoplivning

Udover at HD Shisha er en vandpibeforretning og en webshop, så er den fysiske butik også en pakkeshop.

- Corona gjorde, at vores webshop blev boostet med op til 200 – 300 procent. Vi modtog 100 – 200 pakker hver eneste dag. Udleveringen af pakker gjorde, at der var brug for ekstra mandskab fra kl. 16 – 18 for, at vi kan følge med, lyder det fra Hassan, der sommetider har været begravet i pakker i din lille vandpibebutik.

Og denne pakkebegravelse er Hassan ikke alene om. Igennem længere tid havde han observeret, at mængden af pakker voksede i Odenses pakkeshops, der også fungerer som dagligvarebutikker. En dag fik han et råd fra sin kammerat, der arbejder hos GLS. Den næste der laver en pakkeshop i Odense laver jackpot, fordi Odense virkelig mangler et sted til pakker. Dette råd fik Hassan til at tage en beslutning. Han ville lave Odenses første butik udelukkende til pakker.

- Min far har altid lært mig, at hvis der er noget, du gerne vil prøve, så handler det om at prøve det. Det kan kun være en fiasko. Det er det værste, der kan ske, lyder det fra Hassan.

Siden Click & Collect åbnede i juni 2021, er der kommet en ny shop i Bolbro. Og ifølge Hassan vil de to pakkeshops blive ledsaget af nye Click & Collect-shops i nærmeste fremtid.

- Der kommer måske 1 eller 2 click & collect mere i Odense. Så snart Odense er dækket til, så er jeg klar til at hjælpe andre byer, lyder det fra Hassan, der fortæller, at flere investorer har været interesseret i pakkepostkonceptet.

- Det der driver mig er:, at servicere folk og at gøre en forskel for byen. Det handler ikke om kroner og øre. Derfor går min egen løn i Click & Collect og HD Shisha til at investere i firmaet, fortæller Hassan, der til dagligt arbejder som ingeniør i ventilationsfirmaet Exhausto A/S i Langeskov. Her laver han ventilationsløsninger, der forbedrer menneskers sundhed og velbefindende.  

- Jeg arbejder ikke hos Exhausto, fordi jeg skal have en bundlinje i forhold til det at skabe HD Shisha og Click & Collect. Jeg arbejder der, fordi jeg elsker mit arbejde. Ligesom de to andre forretninger så handler det om at gøre en forskel, idet vi skræddersyer ventilationsløsningen til kunden, forklarer han.

Og netop det at gøre en forskel, at få noget til at gro og at se noget udvikle sig er en gave, han giver til Odense.

Byen som familie

Hassan kom til Odense fra Libanon, da han var 9 måneder gammel. Efter at have spillet fodbold et hav af steder i byen, er Odense blevet mere end blot bare en bopæl.  

- Odense er en stor familie. I København er der forskel på, om du er fra Frederiksberg eller Nørrebro. Den forskel har vi ikke her i Odense. Vi mødes til det samme. Hvis man er et godt menneske, der smiler og er glad, så står Odense altid med åbne arme. Der er ikke forskel på, om man hedder Anker Boye eller Hassan, siger Hassan.

Hvis du undrer dig over, hvordan Hassan kan drive en vandpibeforretning, en webshop, 2 pakkeshops, er far til 2 børn og har en fuldtidsstilling som ingeniør, så kommer svaret prompte.

- Hvis man starter klokken 05.30 hver morgen, kan det lade sig gøre, afslutter han.

HD Shisha og Click & Collect har åbent hver dag. Hd Shisha har åbent hverdag fra kl. 11.00-kl.18.00. Nytårsaftensdag har vandpibeforretningen åbent fra kl. 11.00 – 16.00 (lukket 1 januar). Click & Collect har åbent juleaftensdag kl. 10.00 – 14.00 samt nytårsaftensdag kl. 10.00 – 16.00 (25. og  26. december samt 1. januar er der lukket)

Mest læste nyheder

 | 
Tidligere på sommeren åbnede mikro-bageriet Grain Bakery på Vesterbro. Manden bag det utraditionelle bageri hedder Kasper Skov, og han både bager og sælger brødet selv i den lille butik. Interessen for surdejsbageriet har været stor lige fra starten, og de glade kunder står trofast i kø udenfor, når Kasper åbner dørene.
 | 
Kaffebaren Nelle's har sammen med en gæst givet Odense en gåklub.
 | 
Tarup Center huser Fyns største garnbutik, et verdensomspændende undertøjsbrand, en slagter med enestående delikatesser fra Odense og USA, en pub med plads til det hele og meget mere.
 | 
Hvad der startede som en trang til at genopleve en nostalgisk følelse fra nullerne er i dag blevet til et....

Tags:

Spændende relaterede artikler

 | 
Eivind Antonsen Segtnan er uddannet læge fra SDU og har en Ph.d. fra samme sted. Og det var under sin Ph.d., at Eivind fandt på en ny og innovativ måde at kunne teste for sygdomme.
 | 
Man ser måske bare en person på en hest, men sidder man forkert, kan det gøre ondt på såvel hesten som rytteren samtidig med at det kan have afgørende betydning for professionelle ryttere.
 | 
Tidligere på sommeren åbnede mikro-bageriet Grain Bakery på Vesterbro. Manden bag det utraditionelle bageri hedder Kasper Skov, og han både bager og sælger brødet selv i den lille butik. Interessen for surdejsbageriet har været stor lige fra starten, og de glade kunder står trofast i kø udenfor, når Kasper åbner dørene.
artikel
 | 
Semesterstartsfesten afholdes igen i år af Syddanske Studerende, og de er klar på at gøre det større end nogensinde før med et stort to-dags program.