fbpx
Del artikel:
Lyt til artikel
Skrevet af:
Lisette Olesen
Journalist på Otwn

En flok skjulte anmeldere er i fuld gang med at smage sig igennem Odense for at give dig tips til dit næste restaurantbesøg eller cafétur. Sammen hedder de Connoisseurens Rute. Connoisseurens Rute er på kort tid blevet en madguide, som er utrolig populær hos odenseanerne. Missionen med guiden er at inspirere dig til at bruge byens madscene, som ifølge anmelderne er fyldt med oversete perler.

Du kender situationen. Du vil gerne ud at spise. Men du aner simpelthen ikke hvilken restaurant eller café, du skal besøge i byen.

Dette problem er et par madglade odenseanere i fuld gang med at løse. Sammen har de lavet Connoisseurens Rute, som er en guide, der anmelder Odenses spisesteder samt laver anbefalinger om byens bedste snurre, chokolade, panang karry eller hvad de to madører sætter for at smagsteste.

Du finder Connoisseurens Rute på Instagram og Facebook, hvor de hver uge kommer de med nye tips til mad – og vinoplevelser, som er et besøg værd i Odense og omegn. Selvom byens nye spiseguide knap nok har eksisteret i fire måneder, så er den allerede utrolig populær på de sociale medier. For hver måned kommer der over 500 følgere til guidens Instagramprofil. Udover at fanskaren til madguiden vokser, så deler mange af byens spisesteder anmeldelserne uanset mængden af stjerner.

Connoisseurens Rute giver nemlig dig deres ærlige og kærlige mening om den madoplevelse, du også vil få, hvis du besøger caféen, restauranten eller spisestedet, de anmelder.

Når Connoisseurens Rute besøger et af byens spisesteder, så går de efter stedets specialiteter. Da de besøgte den ukrainske bod fik de derfor cheburek (tynd, friturestegt dej med fyld), borsch (rødbedesuppe) og varenyki (fyldte dumplings)  

Sådan vurderer Connoisseurens Rute maden

Brunch, take away, gourmetmad, streetfood mm. Connoisseurens Rute anmelder det hele. For som de to anmeldere siger – der skal være noget for enhver smag.

Alle anmeldelser, du finder på Connoisseurens Rutes sociale medier er udstyret med en række stjerner. Seks stjerner svarer til det gamle 13- tal, hvilket betyder, at spisestedet sprænger alle rammer og excellerer på alle måder. Den laveste scorer et spisested kan få er en enkelt stjerne, hvilket betyder, at stedet ikke er værd at bruge ord på.

-Kernen i vores anmeldelser er, at de er konkrete, kærlige og konstruktive. Det er ikke fordi, at vi tror, at vi er bedre end andre eller at vores smagsløg er mere udviklet end andres, når vi giver stjerner. Connoisseurens Rute afspejler vores smag. Det kommer til udtryk, når vi anmelder. Fx elsker vi koriander. Derfor vil brugen af koriander give flere stjerner hos os, hvor krydderurten vil være bundscoren for andre. Vi gør derfor meget ud af at fortælle hvad vi kan lide og hvorfor, så det bliver nemmere for dig at vurdere, om du vil besøge spisestedet, vi anmelder, fortæller Connoisseurens Rute.  

Og netop de konkrete, kærlige og konstruktive anmeldelser har givet ruten tilhængere. Udover at Connoisseurens Rutes instagramprofil på fire måneder har fået over 2000 følgere, så er byens spisesteder og restaurationer glade for at sprede budskabet om anmeldelserne. Fx smed Meyers en anmeldelse fra ruten ud til deres 56 tusinde følgere, mens Restaurant Vestergade delte en middel anmeldelse efterfulgt af citatet.

-Det her anmelderpar kan vi utrolig godt lide - også selvom det kun blev til 3/6 stjerner denne gang. Det kan vi, fordi det er sagligt og konstruktivt på den venlige måde.

I takt med at flere spisesteder og odenseanere har fået øje på ruten, får anmelderne ofte spørgsmålet ” Hvem er I? i indbakken. Men svaret på dette spørgsmål forbliver hemmeligt.

Connoisseurens Rute vil gerne give dig den autentiske madoplevelse, når de anmelder.  For at være unbiased vil skaberne Connoisseurens Rute være anonyme. Derfor viser vi ikke deres ansigter i artiklen.

Anonyme for din skyld

De kommer forbi, spiser og en uge efter besøget kan du læse om madoplevelsen på Connoisseurens Rute’s sociale medier.  Sådan foregår det til, når Connoisseurens Rute smagstester byens lækkerier. Smagsløgene arbejder på højtryk for at undersøge den rigtige balance af syre og salte, mens næsen analyserer dampe og dufte fra retterne og øjnene vandrer henover anretningen på tallerkenen. Alt dette sker let og diskret. Faktisk er Connoisseurens Rute umulige at spotte på et spisested. For anmelderne vækker ikke opsigt med kameraer, notesblokke og fine gastronomiske samtaler.

I stedet nyder de maden, skriver noter på telefonen og knipser et par madbilleder med mobilen. En adfærd, der ikke afviger meget fra enhver anden instagrambruger, der vil forevige sit restaurantbesøg på de sociale medier.  Skaberne bag Connoisseurens Rute er derfor helt almindelige restaurant- og cafégæster, der betaler for maden med egne penge. Og sådan vil det altid være,  fortæller de.  

-Vi er blevet kontaktet af flere spisesteder, som gerne vil have os forbi til et gratis måltid for at vi efterfølgende anmelder maden. Det takker vi pænt nej tak til, fordi vi gerne vil være troværdige og totalt unbiased i vores anmeldelser. Vi insisterer nemlig på at give odenseanerne en autentisk madoplevelse. Derfor skal der ikke være nogen tvivl om, at vi ved at være anonyme får præcis den oplevelse, som alle andre også ville få, fortæller anmelderne.

Hos Connoisseurens Rute finder du udelukkende anmeldelser. Der er ingen konkurrencer, nyheder, reklamer mm. Kun anmeldelser - for det føler de to madører, at Odense mangler.

Salt, syre, konsistens, anretning, servering. Connoisseurens Rute aktiverer alle sanser, når de anmelder måltider i Odense.

Følg ruten – Odense er fyldt med god mad

Den franske navn Connoisseur dækker over en person med viden, interesse og ofte varme følelser på et bestemt område fx mad og vin. Den titel passer ret godt på de to anmeldere. For begge er ualmindeligt glade for mad, vin og lækre smagsoplevelser.  

-Lige meget hvor vi er, er mad og vin altid i fokus, forklarer de.

Idéen til Connoisseurens Rute opstod, da den ene anmelder flyttede til Odense for to et halvt år siden. Med flytningen havnede anmelderen i en madkrise.

-Tidligere boede jeg i Aarhus, der er kendt for at have en fantastisk madscene. Så jeg tænkte, at hvis jeg nogensinde skulle blive glad for at bo i Odense, så er jeg simpelthen nødt til at vide, hvad der er godt, forklarer den ene anmelder.

Men det at finde de bedste madsteder i byen er som at lede efter et specielt træ inde i en jungle af træer. For Odense rummer et hav af spændende caféer og spisesteder.  Sammen med sin partner besluttede anmelderen sig for at lave en liste over steder, de skulle besøge. Listen blev senere til små anmeldelser på Google Maps, som blev rost af byens restauratører. Disse roser gav de to madører inspiration til at starte Connoisseurens Rute.

Udover at Connoisseurens Rute rummer anmeldelser af kendte spisesteder i Odense, så opsøger ruten også oversete perler i byen. Da vi mødte Connoisseurens Rute var de i fuld gang med at smagsteste maden i en lille ukrainsk bod Ukranian Cheburek, som du finder i en overset krog på Storms Pakhus.

-Vi vil gerne have dig til at besøge byens caféer, restauranter og spisesteder. I stedet for at rejse langt for at få en autentisk madoplevelse, så følg den lokale rute. Selvom vi ikke har en Michelin stjerne i Odense, så har vi restauranter og spisesteder, der laver mad på et ret højt niveau, afslutter Connoisseurens Rute.

Du kan følge Connoisseurens Rute på Instagram samt Facebook.

Artist of the week

Julius Holmgaard

Julius studere på UCL og er på nuværende tidspunkt i gang med et praktikforløb hos Tokerød +, hvor han sidder som UX-designer og laver flotte mock ups. I hans fritid bruger han blandt andet sin tid på at tegne skæve illustrationer

 

 

artikel
 | 
Eivind Antonsen Segtnan er uddannet læge fra SDU og har en Ph.d. fra samme sted. Og det var under sin Ph.d., at Eivind fandt på en ny og innovativ måde at kunne teste for sygdomme.