fbpx
Lisette Olesen
Journalist på Otwn
20. juli 2022

Hippiefestival i fællesskabets ånd: Stråtækket scene, graffiticampingvogne og kunst fra Odense 

artikel
 | 
Del artikel:
Lyt til artikel
Foto af:
Fællestival

Oplev odenseansk kunst på alternativ fynsk festival, hvor mad er en del af billetten og du ikke bliver mast på festivalpladsen.

Fra torsdag til lørdag fyrer det sydfynske op for en alternativ festival midt i naturen. Fællestival hedder den. En festival som tiltrækker et hav af musikere, kunstnere og kreative hjerner fra Odense.

Hvorfor? Fordi festivalen handler om fællesskab. Faktisk er Fællestival en helt unik festival i Danmark, fordi du som gæst er med til at skabe festivalen sammen med kunstnere og arrangører.  Alle har små tjanser i løbet af festivalen.

Fællestival ved Stenstrup er et paradis for dig, der vil prøve en festival i naturskønne omgivelser, hvor du kan nå at hilse på alle gæsterne og få en anderledes festivaloplevelse.

fællestival-otwn
Foto: Fællestival

Finurlig kunst og odense på menuen

Fællestival er nok den eneste festival i Danmark, der har en stråtækket scene. Alt på festivalpladsen er bygget af træ fra skoven ved den Sydfynske Bakkedal. Udover at du på festivalpladsen har udsigt til en sø, en å og en skov, så er pladsen spækket med de mest finurlige kunstværker. En af kunstnerne som lige nu går og arbejder på pladsen er Jesper Juhl, der også er med til at arrangere festivalen. Han kommer fra det odenseanske kunstnerkollektiv Tung Menu, der laver gadekunst. Udover at kollektivet har malet skilte og givet festivalen en farveeksplosion med spraydåser, så har Tung Menu også udsmykket et hav af campingvogne med farvestrålende graffitikunst.

- Jeg elsker fællesskabet omkring festivalen. Det er non- profit, så ingen tjener penge på Fællestival. Musikerne spiller gratis og alle giver en hånd med, fortæller han.

Til festivalen kan du opleve flere musikere fra Odense. Bl.a. fylder odenseanske Timur og Nektar fylder festivalpladsen med hiphop og RnB, mens LADJ fra det odenseanske kunstnerkollektiv Crackhouse fyrer op for festen ved DJ- pulten. I alt er der over 30 forskellige musikoplevelser på festivalen.

fællestival-otwn
Foto: fællestival

Ingen sultne maver eller proppet festivalplads

Udover at Fællestival byder på kunst for øjne og ører, så er der altså også gratis mad. Med i festivalbilletten får du nemlig Mokost (morgenmad og frokost) samt aftensmad. Og hader du proppede festivalpladser? Så er Fællestival noget for dig, lyder det Jesper.

- Fællestival er et fællesskab, hvor man i modsætning til de store festivaler kan nå at hilse på alle i løbet af en dag, fortæller han.  

Og som navnet indikere er fællesskabet DNA’et for Fællestival. Udover at fællesspisning er en del af programmet, så er Fællestivalen også en festival, som bliver skabt af gæster såvel som arrangører. Som gæst har man derfor en lille tjans på festivalen. Det kan være alt fra madlavning til barvagter. En tjans, som binder folk sammen og skaber venskaber på kryds og tværs. Og det var netop missionen med festivalen, som startede tilbage i år 1994. Her blev en flok halvgamle hippier enige om at lave et alternativ til de store festivaler, hvor pladsen er propfyldt med mennesker, man knap nok når at møde.

Fællestivalen er derfor et unikt sted på Fyn, hvor du midt i naturen kan opleve odenseansk kunst og kultur på en måde, som du nok aldrig har set før.

Fællestival

Festivalen finder sted torsdag, fredag og lørdag i uge 29 ved Stenbankevej i Stenstrup

Det koster 720 kroner for en partoutbillet til alle 3 dage. Derudover kan man købe en dagsbillet til 295 kroner. Med i billetten er morgenmad, frokost og aftensmad. Som tillæg til billetten kan du købe transport til billetten.

Fællestival er non- profit. Det vil sige, at alle pengene går til etablering af næste års festival.

Billetter kan købes her: https://faellestival.dk/wp/gaest/

Spændende relaterede artikler

David og Andreas vil skabe verdens bedste omsorgsdag for familier med handicappede børn
 | 
Den 21. marts afholder ildsjælen David Lind Nordby og 1. Viceborgmester Andreas Møller et arrangement for familier med handicap tæt på livet, Verdens Bedste Omsorgsdag.
Dancelikeamonkey rebrandes som DANCE: Fire unge arrangører tager kampen op
 | 
Kom tæt på Odenses vilde kreativitet og bliv klogere på byens blomstrende kulturliv i indslaget Art Of Otwn. Her møder du Odenses kreative sjæle, som lige nu er aktuelle med nye farver, nye toner eller nye oplevelser.
Anonyme anmeldelser på otwn: Connoisseurens Rute og otwn vil fremme Odenses madscene
 | 
Med otwns portrætter og Connoisseurens Rute vil de to medieplatforme sammen skabe bedre rammer for udbredelsen af Odenses madscene.
artikel
 | 
Hvad der i 2018 startede som et hobbyprojekt, endte med at blive en indtil videre 5 år lang jagt på at forstå, hvordan virksomhed kan træffe bedre beslutninger.