fbpx
Skrevet af:
Lisette Olesen
Journalist på Otown

Hussein åbner et nyt pitasted i Odense: vil skabe liv efter lockdown:

Del artikel:

The Original Pita fra Arkaden åbner et nyt spisested i Odense

I dag klokken 12 bliver Odense beriget med et nyt spisested med hjemmelavede pita, sunde salater, bærfyldte smoothies og unikke snacks.

En af Odenses ukronede pita-konger Hussein Fayoumi vil nemlig skabe liv i byen med nyt et spisested. I Odense er han kendt for sine hjemmelavede pitabrød i The Original Pita, som du finder Arkaden. Nu åbner han en ny The Original Pita ved Torvegade 1 overfor Føtex Food.

Udover at spisestedet naturligvis har pita på menuen, så finder du også andre unikke retter, hvor alt er lavet fra bunden. Du kan smage det hele, når stedet åbner i dag klokken 12. Udover at Hussein giver gratis pita til de 100 første besøgende, så har han 25 % rabat på alle sine retter.

Ostefritter og hjemmelavede lækkerier

Maden du får ved The Original Pita indeholder en masse kærlighed. Hussein laver nemlig alt på menukortet fra bunden.

- Vi udskærer selv kødet, som vi får hjem i store stykker. Vi bager selv vores brød og sylter vores grønsager. Derudover laver vi selv vores dressinger og marinader. Der er intet hos os, der kommer færdiglavet fra en pose, siger han.  

Når Hussein mangler inspiration til maden, rejser han ud i verden sammen med sin kone og dine to døtre. Rejserne resulterer ofte i, at han tager en delikatesse med hjem til Odense. En ret, som byen ikke har i forvejen.

The Original Pita i Torvegade kommer derfor også til at have en snack, som du ikke finder andre steder – nemlig den mellemøstlige snack halloumi fries. Det er ost fra ko, ged og får, som bliver friturestegt. Til retten får du serveret granatæble og yoghurt.

Spiselige overraskelser

Hussein beholder sin madbod i Arkaden. Men han laver butikken i Torvegade for at give odenseanerne en række spiselige overraskelser, som du selv kan bestemme.

- Vi vil rigtig gerne udvikle os. Men det er gæsten, der afgør maden. Vi serverer det, odenseanerne vil have. Der er en masse muligheder i spisestedet, som vi skal udforske. Jeg har f.eks. tænkt på, at man kunne have et dönerspyd kørende i de sene aftentimer, så folk kan få en döner eller shawarma på vej hjem fra nattelivet, fortæller Hussein, der for et år siden åbnede byens første Dönerbod i Arkaden, der desværre måtte dreje nøglen om pga. manglende indtægter under coronalockdown.

Hussein har valgt at lave The Original Pita i Torvegade, fordi han synes, at byen fortjener et hyggeligt spisested.

- Det er trist at se så mange butikker og restauranter lukke ned i forbindelse med corona-lockdown.  Det er sørgeligt for byen. Jeg åbner derfor et nyt sted for at skabe lidt liv i byen, fortæller han.

For tyve dage siden overtog han lokalet Torvegade 1, der tidligere har huset en vietnamesisk restaurant. Det viste sig at være et sted fyldt med overraskelser – og muligheder.  

Hyggelig lounge med kæmpe træ

Det var kærlighed ved første blik, da Hussein første gang så Torvegade 1. Udover at letbanen stopper lige foran døren, så beriger kommunen stedet med et smukt syn i form af en smuk have, der i fremtiden vil blomstre op overfor pladsen. Udover at Husseins gæster kan tage maden med i haven, så øjnede han straks muligheden for at lave en spiseplads foran bygningen.

Men da han havde underskrevet kontrakten, fik han noget af et syn. Alle fliser var blevet brækket op og foran hoveddøren var der plantet et jernhylster.  

- Der skal være et træ, lød det fra en af kommunens folk, der arbejdede med letbanebyggeriet.

- Hvad fanden sker der. Jeg kan sgu da ikke have et kæmpe træ foran hoveddøren, når der skal være udeservering. De må have glemt os, fortæller Hussein, der ikke kan lade være med at grine af situationen. For det viser sig, at kommunen vil plante et flot kronetræ lige foran butikken.

- Det ændrer jo situationen. Vi kan jo bruge den som parasol og til jul gør vi det hyggelige med lyskæder, siger Hussein, der planlægger, at træet skal danne ramme for et hyggeligt loungeområde ved The Original Pita.

Klokken 12 i dag slår Hussein dørene op for Odenses nye spisested. Udover at der er 25 % på alle retter, så er et gratis pitabrød til de 100 første besøgende.

Mest læste nyheder

 | 
Kaffebaren Nelle's har sammen med en gæst givet Odense en gåklub.
 | 
Tarup Center huser Fyns største garnbutik, et verdensomspændende undertøjsbrand, en slagter med enestående delikatesser fra Odense og USA, en pub med plads til det hele og meget mere.
 | 
Hvad der startede som en trang til at genopleve en nostalgisk følelse fra nullerne er i dag blevet til et....
 | 
Restaurant Værdsat formerer sig til flere spiseoplevelser i Odense. Men hvad de færreste ved om smørrebrødssuccessen i Kongensgade er, at restauranten hjælper mennesker med specielle udfordringer. Ejeren vil nemlig gerne give tilbage til samfundet, som hjalp ham, da han var plaget af druk og dødsangst.

Tags:

Spændende relaterede artikler

 | 
Hvad der i 2018 startede som et hobbyprojekt, endte med at blive en indtil videre 5 år lang jagt på at forstå, hvordan virksomhed kan træffe bedre beslutninger.
 | 
Det hele startede som et specialeprojekt og er nu på vej til at blive en succesfuld virksomhed, der skal skabe et mere sikkert og innovativt sundhedsvæsen gennem udvikling af fantomer.
 | 
Det er ikke nutidens Jesus, der er dukket op i Odense, men han arbejder til dagligt med at lave vand til en solid masse, der kan fjernes hurtigt, nemt og som er bionedbrydeligt.
artikel
 | 
Semesterstartsfesten slog alle rekorder i 2021 og holdet bag har taget en masse læring med til i år, hvor ambitionerne for antal gæster er endnu større, men hvor pladsen også er udvidet markant.