fbpx
Skrevet af:
Lisette Olesen
Journalist på Otown

Hussein åbner et nyt pitasted i Odense: vil skabe liv efter lockdown:

Del artikel:

The Original Pita fra Arkaden åbner et nyt spisested i Odense

I dag klokken 12 bliver Odense beriget med et nyt spisested med hjemmelavede pita, sunde salater, bærfyldte smoothies og unikke snacks.

En af Odenses ukronede pita-konger Hussein Fayoumi vil nemlig skabe liv i byen med nyt et spisested. I Odense er han kendt for sine hjemmelavede pitabrød i The Original Pita, som du finder Arkaden. Nu åbner han en ny The Original Pita ved Torvegade 1 overfor Føtex Food.

Udover at spisestedet naturligvis har pita på menuen, så finder du også andre unikke retter, hvor alt er lavet fra bunden. Du kan smage det hele, når stedet åbner i dag klokken 12. Udover at Hussein giver gratis pita til de 100 første besøgende, så har han 25 % rabat på alle sine retter.

Ostefritter og hjemmelavede lækkerier

Maden du får ved The Original Pita indeholder en masse kærlighed. Hussein laver nemlig alt på menukortet fra bunden.

- Vi udskærer selv kødet, som vi får hjem i store stykker. Vi bager selv vores brød og sylter vores grønsager. Derudover laver vi selv vores dressinger og marinader. Der er intet hos os, der kommer færdiglavet fra en pose, siger han.  

Når Hussein mangler inspiration til maden, rejser han ud i verden sammen med sin kone og dine to døtre. Rejserne resulterer ofte i, at han tager en delikatesse med hjem til Odense. En ret, som byen ikke har i forvejen.

The Original Pita i Torvegade kommer derfor også til at have en snack, som du ikke finder andre steder – nemlig den mellemøstlige snack halloumi fries. Det er ost fra ko, ged og får, som bliver friturestegt. Til retten får du serveret granatæble og yoghurt.

Spiselige overraskelser

Hussein beholder sin madbod i Arkaden. Men han laver butikken i Torvegade for at give odenseanerne en række spiselige overraskelser, som du selv kan bestemme.

- Vi vil rigtig gerne udvikle os. Men det er gæsten, der afgør maden. Vi serverer det, odenseanerne vil have. Der er en masse muligheder i spisestedet, som vi skal udforske. Jeg har f.eks. tænkt på, at man kunne have et dönerspyd kørende i de sene aftentimer, så folk kan få en döner eller shawarma på vej hjem fra nattelivet, fortæller Hussein, der for et år siden åbnede byens første Dönerbod i Arkaden, der desværre måtte dreje nøglen om pga. manglende indtægter under coronalockdown.

Hussein har valgt at lave The Original Pita i Torvegade, fordi han synes, at byen fortjener et hyggeligt spisested.

- Det er trist at se så mange butikker og restauranter lukke ned i forbindelse med corona-lockdown.  Det er sørgeligt for byen. Jeg åbner derfor et nyt sted for at skabe lidt liv i byen, fortæller han.

For tyve dage siden overtog han lokalet Torvegade 1, der tidligere har huset en vietnamesisk restaurant. Det viste sig at være et sted fyldt med overraskelser – og muligheder.  

Hyggelig lounge med kæmpe træ

Det var kærlighed ved første blik, da Hussein første gang så Torvegade 1. Udover at letbanen stopper lige foran døren, så beriger kommunen stedet med et smukt syn i form af en smuk have, der i fremtiden vil blomstre op overfor pladsen. Udover at Husseins gæster kan tage maden med i haven, så øjnede han straks muligheden for at lave en spiseplads foran bygningen.

Men da han havde underskrevet kontrakten, fik han noget af et syn. Alle fliser var blevet brækket op og foran hoveddøren var der plantet et jernhylster.  

- Der skal være et træ, lød det fra en af kommunens folk, der arbejdede med letbanebyggeriet.

- Hvad fanden sker der. Jeg kan sgu da ikke have et kæmpe træ foran hoveddøren, når der skal være udeservering. De må have glemt os, fortæller Hussein, der ikke kan lade være med at grine af situationen. For det viser sig, at kommunen vil plante et flot kronetræ lige foran butikken.

- Det ændrer jo situationen. Vi kan jo bruge den som parasol og til jul gør vi det hyggelige med lyskæder, siger Hussein, der planlægger, at træet skal danne ramme for et hyggeligt loungeområde ved The Original Pita.

Klokken 12 i dag slår Hussein dørene op for Odenses nye spisested. Udover at der er 25 % på alle retter, så er et gratis pitabrød til de 100 første besøgende.

Mest læste nyheder

 | 
Tarup Center huser Fyns største garnbutik, et verdensomspændende undertøjsbrand, en slagter med enestående delikatesser fra Odense og USA, en pub med plads til det hele og meget mere.
 | 
Oplev odenseansk kunst på alternativ fynsk festival, hvor mad er en del af billetten og du ikke bliver mast på festivalpladsen.
 | 
Da David Lind Nordby fik en førtidspension som 31-årig, besluttede han sig for at gøre en forskel. I dag samler....
 | 
Hvis du mangler et godt overblik over de forskellige koncerter, der spilles i Odense henover juni-måned, så skal du læse med lige her!

Tags:

Spændende relaterede artikler

 | 
Er du træt af hele tiden at skulle sortere dit skrald i 100 forskellige skraldespande og poser? ARIS Robotics arbejder på en robot styret af kunstig intelligens, som kan sortere det for dig direkte på renovationspladsen.
 | 
Fugle der spiser afgrøder og andet godt på marker rundt om i landet er stadig er stødt stigende problem. Og det gamle fugleskræmsel virker ikke længere.
 | 
Efter at have kørt med fuld fart i flere år måtte Mikkel Ibman se sig selv sygemeldt med stress. Det endte dog positivt med en ny hobby, der nu er hans levebrød.
artikel
 | 
Trivselsugen er i denne uge tilbage på SDU, hvor arrangørerne fra Syddanske Studerende glæder sig over, at det ikke længere....