fbpx
Lisette Olesen
Journalist på Otwn
7. december 2022

I 60 år har ildsjæle hjulpet de fattigste med en butik uden prisskilte: Du prutter dig til prisen

artikel
 | 
Del artikel:
Lyt til artikel
Foto af:
Otwn

I 60 år har ildsjæle fra foreningen Svalerne hjulpet de fattigste i Indien og Bangladesh. De driver en særlig genbrugsbutik i Odense, hvor kun 25 % af tingene bærer et prisskilt. Dette betyder, at du prutter dig til prisen. Pengene du giver for genbrugsguldet, hjælper fattige i Indien og Bangladesh.

Når kalenderen siger 2023, har U-landsforeningen Svalerne Odense hjulpet de fattigste i Indien og Bangladesh i 60 år. Ildsjælene står nemlig bag en unik genbrugsbutik i Odense uden prisskilte.

I butikken på Ørstedsgade 20 finder du alt fra retroting og vintagetøj til vinylplader, bøger, brætspil og køkkengrej. Forelsker du dig i noget på hylderne, så prutter du dig simpelthen til prisen sammen med forenings ildsjæle. Pengene du giver for genbrugsguldet går direkte til de fattigste mennesker i Indien og Bangladesh herunder kvinder, jordløse og stammefolk. Pengene sikrer, at disse personer får en bedre hverdag fx via undervisning, retshjælp og aktiviteter, der skaber indkomst.

En af Svalernes frivillige ildsjæle er Bjarne Hansen, der har været en del af foreningen i over 45 år.

- Det jeg godt kan lide ved Svalerne er, at der er meget lidt bureaukrati. Pengene går næsten ubeskåret til Indien og Bangladesh, da landsforeningen med omkring 500 medlemmer kun har en deltidsansat. Ellers arbejder resten frivilligt. Hvert år sender vi omkring 100.000 kroner afsted til Indien og Bangladesh, lyder det fra Bjarne.

Bjarne blev en del af foreningen, da han for 45 år siden var jobsøgende og skulle have tiden til at gå. Efterfølgende er han blevet en slags fast inventar af butikken. Han elsker nemlig den unikke genbrugsbutik, som er fyldt med sjov og spas.

-Vi har det sjovt med kunderne. Kun 25 % procent af tingene er prismærket, så vi bestemmer prisen sammen med kunden. Udover at vi ofte har lotteri og livemusik i butikken, så har vi også perioder med halv pris på ting med bestemte farver eller ting, der begynder med bestemte bogstaver, forklarer han.

Lige nu har Svalerne et tilbud, hvor du kan fylde en pose med julesager for 20 kroner.

Svalerne har åbent onsdag fra kl. 15.00 – 18.00 samt lørdag fra kl. 10.00 – 14.00.

Spændende relaterede artikler

GUIDE: Odenses koncerter i marts 2024
 | 
Hvis du mangler et godt overblik over de forskellige koncerter, der spilles i Odense hen over marts-måned, så skal du læse med lige her.
GUIDE: Events på DYNAMO marts 2024
 | 
Er du til cirkus og nyteater, så vil du elske DYNAMO. Her kan du opleve alverdens verdensklasse forestillinger fra aktører og kompagnier fra ind- og udland hele året rundt.
GUIDE: Event på Studenterhus Odense marts 2024
 | 
Studenterhus Odense byder hver måned folk inden for, hvor man kan få lov til at studere i fred, få en billig kop kaffe eller deltage i et af deres mange, fede events.
artikel
 | 
Der er lutter smil og glade dage, når du træder ind i Custom Raw-butikken i Nørregade, og det er lige netop den stemning, som ejeren af butikken, Kasper, gerne vil skabe.